Passa al contingut principal

MAR I MUNTANYA - POLLASTRE AMB GAMBES

Fa uns dies vam tenir a casa a sopar uns amics, una de les persones que venia estava convalescent d'una bronco neumonia i feia dies que no venia per casa, tot i ser convalescent és una gran gourmet i aprecia molt el bon menjar, i el contratemps de salud no li havia tret la gana, així que li vaig preguntar què volia que li fes per sopar i em va contestar que alguna cosa ampurdanesa com un mar i montanya, aixi que vaig optar per un pollastre amb escamarlans, el que ara us explico.

Tot i ser un plaer donar voltes i més voltes per llibres, pàgines web, revistes etc per trobar el plat adient cada cop que tenim convidats, aquesta opció que sigui el convidat qui esculli el plat la vaig trobar molt cómode .... com si fos un restaurant .
Aixi que si algún cop us el demanen aqui us explico com el vem fer a casa i a jutjar pels comentaris va quedar molt bó.

Ingredients
(per a sis persones)

  • 1 pollastre sencer tallat a vuitens
  • 30 gambes (de Palamós)
  • 300 gr cranc de mar
  • oli
  • 100 gr farina
  • 2 cebes de Figueres
  • 3 grans d'alls de Banyoles
  • 6 tomàquets madurs
  • conyac (o vi ranci)
  • ametlles, avellanes (per la picada unes 10 de cada)
  • sal
  • pebre
Salpebrem i enfarinem el pollastre i el pasem per la paella amb una mica d'oli que es dori. Un cop dorat el retirem i en el mateix oli hi passem les gambes.
Deixem el pollastre i les gambes en una cassola a part d'on els hem cuït.

En la paella inicial sofregim les cebes, els tomàquets i un manat d'herbes: llorer orenga i farigola, afegim la farina i hi posem una mica d'aigua; ho deixem fent xup xup uns cinc minuts i ho aboquem tot a la cassola on tenim esperant el pollastre i les gambes.

Piquem els crancs al morter i ho afegim a la cassola.

Deixem que es vagi fent poc a poc durant uns 30 minuts, a continuació treiem  el pollastre i pasem tota la salsa per un  colador prim, col.loquem de nou els talls de pollastre amb les gambes i la salsa colada.

Preparem la picada amb les ametlles, avellanes, el conyac i els alls ho tirem a la cassola ho remenem bé i ho portem a la taula.

Ja veieu què senzill és contentar als amics ...... desprès de degustar aquest mar i montanya la nostre amiga va seguir ben refredada però amb la panxa més contenta !!!

Bon profit !!!

    Comentaris

    Laura ha dit…
    Que bo que d'estar aquest pollastre!! amb lo millor de la muntanya y del mar catalans!! ummm!!
    Petonets!!

    Entrades populars d'aquest blog

    PIZZA CARLA

    A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque...

    FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

    Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal...

    BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

    Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu...