Passa al contingut principal

MAR I MUNTANYA - POLLASTRE AMB GAMBES

Fa uns dies vam tenir a casa a sopar uns amics, una de les persones que venia estava convalescent d'una bronco neumonia i feia dies que no venia per casa, tot i ser convalescent és una gran gourmet i aprecia molt el bon menjar, i el contratemps de salud no li havia tret la gana, així que li vaig preguntar què volia que li fes per sopar i em va contestar que alguna cosa ampurdanesa com un mar i montanya, aixi que vaig optar per un pollastre amb escamarlans, el que ara us explico.

Tot i ser un plaer donar voltes i més voltes per llibres, pàgines web, revistes etc per trobar el plat adient cada cop que tenim convidats, aquesta opció que sigui el convidat qui esculli el plat la vaig trobar molt cómode .... com si fos un restaurant .
Aixi que si algún cop us el demanen aqui us explico com el vem fer a casa i a jutjar pels comentaris va quedar molt bó.

Ingredients
(per a sis persones)

  • 1 pollastre sencer tallat a vuitens
  • 30 gambes (de Palamós)
  • 300 gr cranc de mar
  • oli
  • 100 gr farina
  • 2 cebes de Figueres
  • 3 grans d'alls de Banyoles
  • 6 tomàquets madurs
  • conyac (o vi ranci)
  • ametlles, avellanes (per la picada unes 10 de cada)
  • sal
  • pebre
Salpebrem i enfarinem el pollastre i el pasem per la paella amb una mica d'oli que es dori. Un cop dorat el retirem i en el mateix oli hi passem les gambes.
Deixem el pollastre i les gambes en una cassola a part d'on els hem cuït.

En la paella inicial sofregim les cebes, els tomàquets i un manat d'herbes: llorer orenga i farigola, afegim la farina i hi posem una mica d'aigua; ho deixem fent xup xup uns cinc minuts i ho aboquem tot a la cassola on tenim esperant el pollastre i les gambes.

Piquem els crancs al morter i ho afegim a la cassola.

Deixem que es vagi fent poc a poc durant uns 30 minuts, a continuació treiem  el pollastre i pasem tota la salsa per un  colador prim, col.loquem de nou els talls de pollastre amb les gambes i la salsa colada.

Preparem la picada amb les ametlles, avellanes, el conyac i els alls ho tirem a la cassola ho remenem bé i ho portem a la taula.

Ja veieu què senzill és contentar als amics ...... desprès de degustar aquest mar i montanya la nostre amiga va seguir ben refredada però amb la panxa més contenta !!!

Bon profit !!!

    Comentaris

    Laura ha dit…
    Que bo que d'estar aquest pollastre!! amb lo millor de la muntanya y del mar catalans!! ummm!!
    Petonets!!

    Entrades populars d'aquest blog

    PIZZA CARLA

    A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque...

    FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

    Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal...

    ESPIRALS D'ESCALIVADA AMB FORMATGE DE CABRA

    Com ja us vaig dir en el pica pica de l'arrós negre que vam fer diumenge, hi havia uns espirals d'escalivada molt bons, entretingudets de fer però que els pots deixar preparats el dia abans a la nevera per que vagin agafant consistència per l'hora de tallar-los no tenir sorpreses. Jo en vaig fer dos de rollets que desprès vaig tallar i em van sortir unes 16 porcions més o menys. Per fer un parell doncs necessitarem: 3 pebrots vermells 2 albergínies 300 gr formatge de cabra rulo Alfàbrega fresca Sal pebre oli Paper film Paper de plata Paquet de crackers o torrades Salsa pesto Encenem el forn a 250º amb el foc a d'alt i a baix i posem en una bandeja els tres pebrots vermells que s'escalivin una bona estona. (bona estona = 1 hora) Un cop tenim el pebrot escalivat, el deixem refredar, el pelarem i en farem tires el més senceres que poguem i el posarem primer en un escorredor que deixi anar aigua i per últim sobre paper de cuina que absorbeixi tota l'aigua que no ha ...