Cupcake amb buttercream de vainilla |
La setmana passada vaig tenir la oportunitat d'assistir a un taller de Cupcakes que es feia a Platja D'Aro, en concret a L'Atelier de Brenda, espai que programa de forma continua diferents cursos i tallers molt interessants, tant de cuina, com és el cas, com de tècniques de relaxació, idiomes, cursos de caire psicològic, empresarial etc.
És una opció fantàstica per mantenir als habitants del Baix Empordà distrets i formats. !!!
Mai havia entrat en el món dels cupcakes, he fet magdalenes fins avorrir de gustos diferents i encara més de formes diferents, algunes força curioses ... però mai les havia decorat; aquest cop la magdalena passa a ser l'ingredient secundari del plat i es converteix en una base d'increibles colors, formes, textures i sobretot una simple base de la nostre imaginació més desenfadada i divertida.
Aquests tres cupcakes están fets amb unes pastes (que ja venen fetes del color que vulguis) i l'única cosa que s'ha de fer és "jugar a plastelina" és a dir donar les formes i crear el disseny que vulguem que finalment anirà enganxat amb el frosting sobre el cupcake no té més.
Jo ho vaig viure com tornar al passat a les classes de plàstica de l'escola, moldejant, tallant, enganxant i creant.
Us recomano de veritat que si teniu la oportunitat feu un taller com aquest,aprofiteu la ocasió, és molt relaxant i ens potencia la creativitat més infantil.
Si teniu petits a casa és una activitat genial per tenir-los distrets tota una tarda d'hivern d'aquelles que es fan taaaaaaaaaaaaaaaaaaan llargues, s´ho passen molt bé i a més treballen la seva imaginació i creativitat i al final té premi perquè se'l poden menjar.
Hi ha molts tipus de cupcakes però jo us poso la recepta de Cupcake de vainilla, el més neutre de base i desprès us indico una buttercream de vainilla i un frosting de maduixa
Cupcakes de Vainilla
- 225 gr de mantega amb sal
- 225 gr de sucre
- 4 ous grossos
- 225 gr de farina
- 11.5 gr llevat
- 1 cullerada d'essència de vainilla
- 50 ml de llet
Pre calentem el forn a 180 º
Ajuntem el sucre amb la mantega fins a blanquejar, tot seguit afegim els ous i l'essència de vainilla, passem per un colador la farina i el llevat i ho remenem amb el sucre, mantega i ous.
En aquest punt afegim la llet, no cal fer-la servir tota, sinó la quantitat que ens deixi la massa suau.
Agafem bases de magdalenes i les omplim 1/3 part de la seva capacitat i ho les enfornem 20 min
Abans de decorar-les han d'estar fredes.
Ara us poso la recepta de la buttercream de vainilla, que és amb el que em decorat el cupcake de color blanc de la segona foto de l'entrada, el de color verd és el mateix però amb tint verd i el rosa el mateix, aquesta és la pasta base i la podem tenyir amb tints comestibles, del color que desitgem.
Buttercream Vainilla
- 250 grs mantega
- 400 grs sucre glaç
- 4 cullerades de llet
- essència vainilla
- colorant al gust (per ser blanc no afegim res, si volem vermella doncs colorant vermell etc...)
Barregem tots els ingredients i al final afegim el colorant que volguem, sinó volem cap color ho fem només amb la mantega el sucre i la llet i ens quedarà una pasta blanca.
Ho posem dins la màniga pastissera i ja podem decorar.
Frosting de maduixa
- 60 grs mantega tova
- 60 gr formatge crema Philadelphia
- sirope de maduixa
- 350 grs sucre glaç
Tot ben barrejat i a la nevera, desprès ho posem a la màniga pastissera i a decorar.
Comentaris