Passa al contingut principal

FEM UN ARRÓS AMB LA COLLA

Aprofitant que el dilluns era festiu a Barcelona i altres poblacions i que semblava ser el primer cap de setmana ja de cara al bon temps, el diumenge va venir la colla (habitants coneguts ja d'aquest blog) a Platja D'aro a fer un arrós negre de Palafrugell.

Una excusa més per poder fer dues coses que m'encanten, reunir els amics a casa i passar una molt bona estona, com aixi va ser, i a sobre tenir l'excusa perfecte per ficar-me a la cuina a fer plats d'aquells que volen mimos, cocció lenta, ingredients comprats amb carinyo i amb temps .... ja sabeu de què us parlo oi ... a més vaig tenir la gran sort de comptar amb el millor companya de cuinetes el meu amic Sergi,

Doncs bé el menú que vem fer va ser de primer un pica pica que ja us aniré posant les receptes aquest dies:

- Anxoves i seitons (no cal recepta eren de pot ... aixó si de vidre, conserves de l'Escala .. boníssimes)
- Guacamole amb nachos
- Espirals d'escalivada i formatge de cabra amb basílico

Com a plat principal vam fer aquest arrós negre que ara us explicaré i de postres un sacher de xocolata ... comprat que estava per plorar, acompanyat d'uns taps de xocolata i praliné bonissims i uns encenalls de xocolata que van portar el Jordi i la Mimé que estaven també per plorar.

Vam acompanyar l'àpat amb un vi blanc que ens agrada molt "El Perro Verde" un vi de Rueda de varietat Verdejo francament molt bó.
Per si algú volia sucar pa, mireu quina roda de carro que vam comprar al forn, era de llavors i cerels i estava bonissim amb una molla compacte però esponjosa al mateix temps.

En definitiva com podeu veure un àpat operació biquini 100% ... aixó si el que vam riure no hi cap a cap biquini !!!!!!!!!!!!

Per fer aquest arrós necessitarem: (mides per 7 persones )


- 700 gr arrós bomba
- 2 sèpies ben grosses amb la tinta
- 400 gr de crancs
- 600 gr de costella de porc
- 9 salxixes
- 14 cloïsses
- 14 musclos
- 14 gambes
- 14 escamarlans
- 3 grans d'alls
- 4 tomàquets madurs
- 4 cebes de figueres
- 1,4 lit. de fumet

En una cassola posem oli d'oliva i sofregim els crancs, llagostins i gambes deixant-los una mica crus, és a dir que agafin color i ja està, ho treïem i ho reservem.

En el mateix oli que ens ha quedat aromatitzat de marisc, hi saltejem la costella de porc tallada a dauets, la sèpia tallada també a quadrats petits i les salxixes fets també a tallets, tot sal perat deixem que agafi color igual que amb el marisc i ho retirem.

Afegim a ara a la cassola la ceba tallada fineta i la deixem coure fent xup xup molt baix, passats uns vint minuts afegim el tomàquet natural rallat i els grans d'alls tallats petits i deixem que es vagi fent el sofregit una bona estona, amb compte que no se'ns cremi, jo la vaig deixar una hora llarga al final queda de color negre .. que de fet és el que li dóna color a l'arrós no tant com la tinta, ho salpebrem .. arribat a aquest punt podeu deixar el plat en stand by fins que no sigui l'hora de dinar, jo aquest procès el vaig fer quan em vaig llevar, vam anar a la plajta i quan vam tornar nomès et queda tirar el fumet.

Per enllestir, afegim l'arrós amb el sofregit i li donem unes quantes voltes durant uns 7/8 minuts amb el foc una mica més viu que fins ara perquè es vagi torrant una mica el gra , tindrem a mà el fumet ben calent i l'afegirem juntament amb la tinta, la costella de porc, les salxixes, les gambes i els escamarlans, jo els crancs no els poso ja que nomès els faig servir per aromatitzar l'oli; pujem el foc i un cop arranca el bull el posem al forn pre calentat a 250º amb el foc de d'alt i de baix uns 20 minuts; cinc minuts abans d'acabar la cocció afegim els musclos i les cloïsses; si els posem al mateix temps que la resta d'ingredients queden molt ressecs.

Comentaris

Gemma ha dit…
Caram, quin àpat més suculent per celebrar el dilluns de festa... aquest arròs té molt bona pinta, la foto amb les mans a punt d'abordar l'arròs és genial, je je je...
vacapaca ha dit…
Quin dinar tan bo!! amb els amics ... l'arroz de luxe!! í quin pa!!! Un peto, Montse.
Marta ha dit…
Ummmmmmmmmmmmmmmmmm tot estava bonísssim!!!!!! el pica pica, l'arròs i les postres. Per repetir aviat!!
dolorss ha dit…
Saps que em fa gràcia? Quan dius que vàreu plorar, ja,ja,ja,.. si que devia estar bo dons ja que ploràveu, seria d’emoció pensant en que s’acabaria?
Molt bona reunió, son les millors!!!
Quel ha dit…
Si gaudir de la cuina de la Mar ja és un tot un plaer, fer-ho acompanyats dels nostres amics ja és la bomba atòmica !!!
Cuinagenerosa ha dit…
mar, amb aquest àpat fas realment honor al teu nom, i de l'arròs, què en puc dir? amb tanta closca no es veu gaire, però amb l'elaboració que i aquests productes magnífics, devia estar per llepar-se els dits.
jo no el faig mai, l'arròs al forn, algun dia hauré de provar-ho.
Marta ha dit…
M'apunto a la propera Mar! el arrós genial nena i el pa quina pinta...
Petons
El cullerot Festuc ha dit…
Quina pinta aquest arròs!!! No m'estranya que tothom plorés d'alegria!!! jajaja!!!
Una pregunta, on compreu les postres a Platja d'Aro? Jo sempre acabo anant a Sant Feliu o Palamós ja que no en conec cap de confiança...
Els teus amics vndran cada pont si els hi fas aquest menú...
Petunets,
Eva.
Mercè ha dit…
Mar, un dilluns festiu molt ben aprofitat, ja ho crec!! I el què donaria jo per menjar un arròs negre com aquest!! (Aquí encara no hem descobert on venen la tinta)
La foto amb les mans, genial!! :)
Petons!
MAR ha dit…
Bon dia

Gemma: Si si em sembla que ens va sentar millor per ser dilluns festiu que no pas per l'arrós en si ...

Vacapaca: Eh que si el pa era enorme era realment una roda de carro .. .bé una mica més petita.

Marta: Bona catadora i millor cuinera estàs feta tú també.

Dolors: Ploravem de plaer i el que tú dius de pena de que s'acabés tot ...

Quel: Eh que si carinyo els plats tenen millor sabor quan estem acompanyats a taula ...

Manel: si si la cassola em va quedar molt justa ... n'hauré de comprà una de més grossa. Doncs jo menys els rissoto tots els arrossos els acabo sempre al forn, com que el calor és uniforme no em queden zones d'arrós +/- fet, molts cops el foc és més petit que la base de la cassola.

Marta: doncs ja hi ets apuntat que una tasseta més d'arrós sempre hi sóm a temps.

Cullerot Festuc: a platja d'aro enlloc sempre comprem les postres o bé a la Xidors a Vall Llobrega, o a la Pastisseria Gloria de Palamós o a La Vienessa de Sant Feliu de Guixols. Per mi les millors de la zona.

Mercè:El proper cop t'envio per Fedex un tupper amb arrós i un altre amb la tinta aixi la congeles i en tens .... ji ji ji

Petonets a tothom i moltes gràcies pels vostres comentaris.
ANNAFS ha dit…
Vaja ! quin àpat tan complert que vau fer no?. Es fantàstic. a mi també m' agrada moltíssim convidar amics i familiars a casa, encara que tingui molta feinada, val la pena.
Huré de provar de fer aquest arrós negre tant bo, que no n' he fet mai.
ptns.
MAR ha dit…
Bon dia Anna ... si que és un plaer tenir amics a casa ... nosaltres francament gaudim més els àpats a casa amb amics que quan sortim a sopar/dinar fora les sobretaules i el pre àpat són més divertides a casa i més llargues
Vinga animat a fer aquest arrós que et portarà aromes de mar aqui d'alt a la montanya on vius ..

petonets

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz