Vam pasar la ravetlla de Sant Joan amb una colla d'amics i uns deu mil petardos aproximadament, cadascú tenia que portar alguna cosa per picar, nosaltres vam aportar aquesta quiche d'aires italians amb la scamorzza affumicatta, es tracta d'un formatge tipic italià elaborat normalment amb llet de vaca i és del tipus filat com la mozzarella però molt més gustós i a més el vaig posar fumat que encara té un sabor més intens, els tomàquets en comptes de secs els vaig comprar aquest cop semi secs així no són tant durs i els vaig trobar molt més agradables tant en paladar com a l'hora de treballar-los a la cuina.
Una altre cosa que vaig fer i em va encantar va ser afegir trossets d'olives negres d'Aragó a la base de la quiche i va quedar boníssim i super original.
Entre el formatge fumat, l'anxova, els tomàquets semi secs i les olives negres és una quiche de sabors intensos.
Bè començarem la recepta....
Ingredients Base de la Quiche:
- 200 gr farina fluixa
- 100 gr mantega
- 1 ou
- Polsim sal
- 10 olives negres d'Aragó
Barrejem la mantega a punt de pomada amb la farina i ho treballem fins que ens quedi una textura com de sorra. Afegim l'ou i la sal.
La deixem reposar com a minim una hora a la nevera tapada amb paper film.
Piquem ben petitones les olives negres i les col.loquem sobre el marbre on estirarem la masa ben fineta i la col.loquem en un motlle per anar al forn, tallem el sobrant de la masa pasant el corró per sobre i la pintem amb ou batut, va bè pintar-la amb ou batut perquè fa una capa impermeable i quan posem el farcit a sobre no xupa el liquid i la masa i no se'ns estova.
Posem la base de la quiche al forn a 190º durant uns 30 minuts.
Un cop tenim la masa pre cuita la podem farcir amb:
Ingredients Farcit de la Quiche:
- Scamorzza affumicatta, la vénen en peçes jo vaig utilitzar una.
- Anxoves
- un pot de Pomodori semi-secchi
- 4 ous
- 200 ml de nata per cuinar MG>36%
- 50 ml llet
- nou moscada
- sal
- pebre blanc
En un bol rallem la scamorzza affumicatta juntament els pomodori tallats amb tissores a trossets petits, afegim la nata liquida i la llet i ho barregem bé; batem a part els ous i els afegim a la mescla anterior; ho especiem amb la nou moscada la sal i el pebre i ho remenem tot bé.
Aboquem la preparació anterior a la base de la quiche i a sobre col.loquem les anxoves, ho enfornem a uns 180º com a màxim uns 25 minuts anem mirant que es qualli i ja està feta la quiche.
Comentaris
Aquestes receptes són ideals per portar a sopars de revetlla amb els amics, oi?
No conenc gens aquest formatge italià, si és una mozarella més forta de gust, segur que m'agradaria. On el compres?
Besos!
Gemma: Sí mira per exemple el demà tenim un bateig i porto una empanada ... o quiches, empanades, pastissos freds ... van super bé ... el formatge el compro al meu proveidor oficial de pijades italianes es diu Castafiore i està al carrer Aribau nº 58 amb Aragó és una pasada tenen pastes fresques fetes per ells i tots els productes gourmet que et puguis imaginar basicament italians.
Cuina Vermella: Doncs proveu-lo el formatge perquè és boníssim amb el toc fumat que té queda molt bé.
Laura: Queda genial con las olivas negras en la base ... muy original y le da un toque muy bueno... pruebalo ya veràs
petunets senyores, bon cap de setmana i gràcies pels vostres comentaris
La quiche, impressionant, començant pel nom!
Devia estar boníssima amb aquests aires tan italians... segur que vas triomfar.
ptns.
Margarida: Doncs si apropat a la Castafiore perquè val la pena, a més t'aconsellen molt bé quan els demanes i el producte és de primera qualitat.
Anna:Si queda molt original el posar les olives, un altre cop hi posaré llavors o un altre tipus d'ingredient mira aixi vas jugant.
Gracies per visitar el meu blog.
TENIM MOLTS COSES EN COMÚ!!
L'edat, ser mare, que ens agradi la cuina i l'Empordà! ;-)
On vas per l'empordà? Jo a Port de la Selva.
A partir d'ara, prometo visitar-te més :P
Una abraçada, Cristina
Petons!
Cristina: Doncs nosaltres a la Costa Brava estem a Platja D'aro, Palamós segon residencia de la meva familia de sempre,la familia del meu marit són tots de Girona; ja ho veus aquesta terra ens tira molt.
MErcè: ni molt menys tota excusa és bona per reunir amics i menjar i riure.
petunets i gracies
Què deu passar?