Passa al contingut principal

COCA PUDING DE POMA

Les pomes són un aliment molt sà diu la sabidura popular, que si menjes una poma al dia mantindràs apartat el metge de casa, sigui com sigui és una fruita que tenim tot l'any, es conserva en perfecte estat molts dies a la nevera, es pot menjar sense pelar, que és el millor aixi aprofitem tots els nutrients que porta la pell, es de cómode per emportant-se-la a la feina i picar entre hores i té molta fibra i alt poder saciant,té moltes aplicacions tant salades com dolçes a la cuina, en definitiva una meravella !!!!!!!!!!!!!!!!
A mi m'agraden molt les pomes, en totes les seves varietats i cuinada sigui com sigui, els pastissos de poma m'encanten, sigui Tatin, coca de poma, plum cake amb poma, pomes al forn, compota de pomes o aquesta coca puding de poma, molt fàcil de fer i molt resultona, queda un entremig entre un Tatin i una pastis de poma, molt lleuger i cremós; es podria acompanyar d'una crema anglesa.

Ingredients:
  • 1/2 litre de llet sencera
  • 5 pomes delicius
  • 150 gr farina
  • 150 gr sucre
  • 5 cullerades de conyac
  • 3 ous

Batem en un bol els ous i el sucre fins obtenir una barreja blanquinosa. Un cop ho tenim afegim la llet el conyac i la farina i ho treballem bé.

Pelem i treiem el cor de les pomes i les tallem a octaus més o menys.

Agafem un motlle de silicona, si pot ser, i l'ensucrem posem a la base les pomes tallades, cobrint tota la base i a sobre hi afegim la barreja que em fet amb els ous, sucre, farina i conyac.

Posem el forn a temperatura mig-alta amb el turbo de vent uns 35 minuts. I ja està !!!

De veritat proveu de fer-la perquè és super senzilla i ràpida de fer i queda boníssima, molt suau i cremosa perquè la poma queda desfeta amb la llet i els ous .... mmmmmm ...

Comentaris

Gemma ha dit…
Ja ho crec que el provarem, m'agrada molt la textura cremosa que ha quedat, un entremig de tatin i clafoutís... i a sobre molt senzill de fer! A més, com que les pomes són tan saludables, tenim excusa je je je...
Marta ha dit…
M'agradan les pomes y aquesta coca te una pinta...una delicia!
Bon cap de setmana!
ANNAFS ha dit…
Boníssima coca... A casa nostra menjem pomes tot l' any.I per fer pastissos són ideals.
ptns.
Mercè ha dit…
Visca els pastissos de poma! Crec que un dia en podríem fer un meme i quedaríem al·lucinats de la quantitat i quantitat de coques/pastissos de poma! ;)
Un més a la llista per provar! Que a mi també m'agraden molt! :)
Petons!
MAR ha dit…
Bon dia senyores.

Gemma: si per mi és el millor la textura cremosa que ha quedat la fa molt gustosa i agradable de menjar gens feixuga.

Marta: em sembla que les pomes agraden a tothom.

Anna: nosaltres a casa també tot i que a l'estiu és quan menys en menjem potser al tenir alternatives més atractives...

Mercè:Si eh que podriem fer seria un llarg reguitzell de receptes de ben segur.

Gràcies i petonets

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque...

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu...

MANDONGUILLES AMB VERDURES

Ja portem uns dies de primavera i encara em ve de gust menjar plats d'hivern, i no tan sols menjar, sinó portar roba d'hivern ... quin desastre, jo que estic tota la tardor i hivern esperant que arribi la primavera i el bon temps i un cop la tenim aquí decideix no manifestar-se .... bé com cada any, un dia d'aquest ens llevarem i hi haurà 30º .. i un any més haurem passat de l'hivern a l'estiu sense transitar per la deliciosa primavera ... però bé sempre ens quedarà un plat de mandonguilles ... Per fer les mandonguilles necessitarem: - 600 gr de carn de vedella picada - 3 ous - pa rallat - all i julivert - sal + pebre - farina Per la resta del plat: - 2 tomàquets vermells - 1 ceba grossa - caldo - 250 gr pèsols - 1/2 carbassa - 1 carbassó - 2/3 patates mitjanes Comencem fent les mandonguilles, sal pebrem la carn picada de vedella i la posem en un bol, afegim els ous, una mica de pa rallat i l'all i julivert, jo d'all i julivert en poso molt poc; amb les mans...