Passa al contingut principal

COCA PUDING DE POMA

Les pomes són un aliment molt sà diu la sabidura popular, que si menjes una poma al dia mantindràs apartat el metge de casa, sigui com sigui és una fruita que tenim tot l'any, es conserva en perfecte estat molts dies a la nevera, es pot menjar sense pelar, que és el millor aixi aprofitem tots els nutrients que porta la pell, es de cómode per emportant-se-la a la feina i picar entre hores i té molta fibra i alt poder saciant,té moltes aplicacions tant salades com dolçes a la cuina, en definitiva una meravella !!!!!!!!!!!!!!!!
A mi m'agraden molt les pomes, en totes les seves varietats i cuinada sigui com sigui, els pastissos de poma m'encanten, sigui Tatin, coca de poma, plum cake amb poma, pomes al forn, compota de pomes o aquesta coca puding de poma, molt fàcil de fer i molt resultona, queda un entremig entre un Tatin i una pastis de poma, molt lleuger i cremós; es podria acompanyar d'una crema anglesa.

Ingredients:
  • 1/2 litre de llet sencera
  • 5 pomes delicius
  • 150 gr farina
  • 150 gr sucre
  • 5 cullerades de conyac
  • 3 ous

Batem en un bol els ous i el sucre fins obtenir una barreja blanquinosa. Un cop ho tenim afegim la llet el conyac i la farina i ho treballem bé.

Pelem i treiem el cor de les pomes i les tallem a octaus més o menys.

Agafem un motlle de silicona, si pot ser, i l'ensucrem posem a la base les pomes tallades, cobrint tota la base i a sobre hi afegim la barreja que em fet amb els ous, sucre, farina i conyac.

Posem el forn a temperatura mig-alta amb el turbo de vent uns 35 minuts. I ja està !!!

De veritat proveu de fer-la perquè és super senzilla i ràpida de fer i queda boníssima, molt suau i cremosa perquè la poma queda desfeta amb la llet i els ous .... mmmmmm ...

Comentaris

Gemma ha dit…
Ja ho crec que el provarem, m'agrada molt la textura cremosa que ha quedat, un entremig de tatin i clafoutís... i a sobre molt senzill de fer! A més, com que les pomes són tan saludables, tenim excusa je je je...
Marta ha dit…
M'agradan les pomes y aquesta coca te una pinta...una delicia!
Bon cap de setmana!
ANNAFS ha dit…
Boníssima coca... A casa nostra menjem pomes tot l' any.I per fer pastissos són ideals.
ptns.
Mercè ha dit…
Visca els pastissos de poma! Crec que un dia en podríem fer un meme i quedaríem al·lucinats de la quantitat i quantitat de coques/pastissos de poma! ;)
Un més a la llista per provar! Que a mi també m'agraden molt! :)
Petons!
MAR ha dit…
Bon dia senyores.

Gemma: si per mi és el millor la textura cremosa que ha quedat la fa molt gustosa i agradable de menjar gens feixuga.

Marta: em sembla que les pomes agraden a tothom.

Anna: nosaltres a casa també tot i que a l'estiu és quan menys en menjem potser al tenir alternatives més atractives...

Mercè:Si eh que podriem fer seria un llarg reguitzell de receptes de ben segur.

Gràcies i petonets

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque...

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal...

ESPIRALS D'ESCALIVADA AMB FORMATGE DE CABRA

Com ja us vaig dir en el pica pica de l'arrós negre que vam fer diumenge, hi havia uns espirals d'escalivada molt bons, entretingudets de fer però que els pots deixar preparats el dia abans a la nevera per que vagin agafant consistència per l'hora de tallar-los no tenir sorpreses. Jo en vaig fer dos de rollets que desprès vaig tallar i em van sortir unes 16 porcions més o menys. Per fer un parell doncs necessitarem: 3 pebrots vermells 2 albergínies 300 gr formatge de cabra rulo Alfàbrega fresca Sal pebre oli Paper film Paper de plata Paquet de crackers o torrades Salsa pesto Encenem el forn a 250º amb el foc a d'alt i a baix i posem en una bandeja els tres pebrots vermells que s'escalivin una bona estona. (bona estona = 1 hora) Un cop tenim el pebrot escalivat, el deixem refredar, el pelarem i en farem tires el més senceres que poguem i el posarem primer en un escorredor que deixi anar aigua i per últim sobre paper de cuina que absorbeixi tota l'aigua que no ha ...