Ara que s'acosten dies de fer sopars per colles o dinars, va bé fer entrants originals però al mateix temps senzills i que no et desmontin el pressupost mensual us proposo aquest mezze o tapa d'origen àrab a base d'albergínies, molt bó, original i senzill de fer; un altre aspecte és que és un pica pica lleuger.
El baba ganoush o puré d'albergínia, és al igual que l'hummus un acompanyament o tapa tradicional de la cuina àrab.
A Síria i Palestina baba ganuj vol dir coqueta i viciosa, ja que entre que l'albergínia té poques caloríes, el plat és suau al paladar i és molt bó, doncs un cop començes a menjar-lo ja no pots parar encara que tinguis poca gana.
En Dalí diuen que li agradava molt aquest puré d'albergínies però hi feia una petita variació, en comptes de posar tahina (puré de sèsam) i afegia unes quantes anxoves de l'Escala ben aixefades ... opció a probar que li deu donar un toc més viu a la barreja i deu quedar boníssim.
Jo aquest cop el vaig acompanyar amb palets de pastanaga, d'altres cops he tallat trossets de pita petits he posat tomàquets cherry filatejats ben primets a sobre i el baba ganoush a sobre, tot plegat espolsat amb uns grams de sésam torradet i queda molt i molt bó.
- 2 albergínies
- 2 dents all
- 1 cullarada oli oliva
- 2 cullerades de suc de llimona
- 1 culleradeta de comí molt
- 60 gr de Tahina (puré de sèsam)
- 1 iogurt
- sal
Escalivem les albergínies al forn a 220º durant una mitja horeta, les punxem perquè es facin millor.
Un cop fetes les obrim i treïem la carn i la deixem escòrrer uns 30 minuts perquè deixin anar tota l'aigua.
Possem la carn de l'alberginia dins un bol juntament amb els alls pelats, el suc de llimona, l'oli, sal, pebre, la tahina i el iogurt natural i ho triturem tot amb el turmix que ens quedi un puré ben suau i integrat.
Ja està ja el podem servir i seure a observar el seu poder ...... viciós !!!!!!!
Comentaris
M'encanta l'hummus i segurament aquest puré d'albergínia també seria molt del meu gust ;)
ptns.
Petons!
Petunets,
Eva.