Passa al contingut principal

VAIG VENINT ... A POC A POC ....

Primer de tot feliç any nou i seguit, una disculpa per haver estat tants dies desconectada del món gastronómic que tant m'agrada, però francament estava una mica saturada de menjars, dolços i begudes i em venia molt de gust fer una depuració tant mental com estomacal del tema nadalenc i efectes col.laterals adjunts.
Però ja estem aqui de nou, les festes han anat molt i molt bé i tant el tió com els reis s'han portat molt bé amb nosaltres. Hem carregat piles per enfrontar-nos a un 2010 amb moltes ganes i amb una única missió SER FELIÇOS i el més important FER FELIÇOS als demés, .... , si més no els hi tindrem les panxes contentes.


Tots els àpats els hem fet a casa els avis i familia per tant no he cuinat res de res, menys el cap d'any que ens vem trobar una colla d'amics i vem fer un sopar de poca feina però divertit que us adjunto les fotos, la veritat poca cosa hi ha a explicar, el menú va consistir en :
  • Amanida amb tomàquet, foramatge de cabra gratinat, pinyons torrats, trossets de pa torrats, bacon fregit i vinagreta de mostassa.





  • Llagostins bullits amb salsa rosa (bullits amb aigua, porro, llorer i pastanaga ... del qual va quedar un fumet bonissim que el tenim al congelador esperant un bon arrós)


    • Patés de diverses classes amb torradetes:



    • Reglette de formatge (véase foto) i patata bullida


    • Salmó fumat amb torradetes amb mantega salada




    • Raïm, mandarines, torrons i neules.

    • Bicarbonat i almax.
    Bè desprès el millor, com sempre dels sopars amb amics, va ser el gaudir del menjar i la sobretaula que es va allargar fins les quatre del mati ... com direu? ballant? fumant? bebent? anat de discoteques? .... nooooooooooooooo .... ni ganes .............. jugant al UNO !!!! un joc de cartes que és tant tonto com divertidissim ..!!!!!!!!!!!!!!

    Comentaris

    dolorss ha dit…
    Poc a poc anem tornant tots a la "normalitat" sobre tot gastronòmica.
    Aquest dies també intentem menjar més sa que mai.
    Ens veiem per les cuines!!!
    Un petó.
    Gemma ha dit…
    Quina sort anar de convidada :)
    A poc a poc tots agafem el ritme normal de l'any...
    Margarida ha dit…
    Ai, ai, ai, que sou com nens! ja,ja.ja..

    Sí, tots estem una mica saturats de tantes festes i tants menjars, per això ara ens convé coses lleugeres. Vés pensant, doncs, què ens faràs a la propera recepta, que ja tinc les amanides una mica avorrides!
    Una abraçada!
    Laura. ha dit…
    Me encanta el Uno!!! nosotros tambien hemos pasado horas y horas jugando jajaja...

    Te pasa como a mi, en Navidad no cocino nada, como mucho, llevo el postre. Y el roscón, que eso si lo preparo siempre yo.
    Besos!
    illetapitita ha dit…
    Hem d'anar agafant el ritme tots plegats que amb aquests dies...
    És ben veritat el que dius de l'UNO, nosaltres també hi juguem a vegades...
    Bon any!
    josep ha dit…
    Mar,
    De mica en mica s'omple la pica diuen. Doncs això, després dels "tiberis", una mica de calma i tornar a les coses saludables que s'obliden una mica aquests dies.
    Una abraçada
    MAR ha dit…
    Ai si bona raó teniu tots plegats que el ritme costa una mica d'agafar eh ... s'està bé de vacances de nadal francament perque negar-ho .. !!!!!!!!

    Petonets a tothom i gracies pels vostres comentaris
    ANNAFS ha dit…
    Amb la nostra colla d' amics també ens hem passat hores jugant a l' uno.
    Ara a vegades jugem al quatro, que es també molt divertit. La qüestió és passar-s'ho bé, no?, ara ja tornarem a la rutina i si es pot fer de mica en mica, millor.
    La cuina vermella ha dit…
    Bon any a tu també, preciosa. Nosaltres ens en duem el uno quan marxem de vacances, ens hi podem estar hores jugant!! Un plaer tornar a estar amb tu. petons.
    Mercè ha dit…
    Mar, bon any!!! :)
    Jo aquests dies també he descansat, però haig de dir que també he cuinat! :p jajaja
    Ara toca tornar a les amanides, eh? ;)
    Petons!

    Entrades populars d'aquest blog

    PIZZA CARLA

    A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque...

    FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

    Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal...

    ESPIRALS D'ESCALIVADA AMB FORMATGE DE CABRA

    Com ja us vaig dir en el pica pica de l'arrós negre que vam fer diumenge, hi havia uns espirals d'escalivada molt bons, entretingudets de fer però que els pots deixar preparats el dia abans a la nevera per que vagin agafant consistència per l'hora de tallar-los no tenir sorpreses. Jo en vaig fer dos de rollets que desprès vaig tallar i em van sortir unes 16 porcions més o menys. Per fer un parell doncs necessitarem: 3 pebrots vermells 2 albergínies 300 gr formatge de cabra rulo Alfàbrega fresca Sal pebre oli Paper film Paper de plata Paquet de crackers o torrades Salsa pesto Encenem el forn a 250º amb el foc a d'alt i a baix i posem en una bandeja els tres pebrots vermells que s'escalivin una bona estona. (bona estona = 1 hora) Un cop tenim el pebrot escalivat, el deixem refredar, el pelarem i en farem tires el més senceres que poguem i el posarem primer en un escorredor que deixi anar aigua i per últim sobre paper de cuina que absorbeixi tota l'aigua que no ha ...