Necesitem per quatre persones:
- 4 Filets de salmó gruixuts d'uns 7 cm. amb escames i sense espines.
- 4 Cullerades de salsa de soja
- 4 Cullerades de Mirin, vi dolç d'arrós.
- 1 Cullerada de Sucre
- Sèsam blanc
- Sèsam negre
- Oli de girasol
Començarem agafant un bol ample on ens hi càpiga desprès el salmó tallat a trossos grossos i farem la barreja del marinat amb la salsa de soja, el mirin i el sucre.
Tallem els filets de salmó, hauriem de fer peçes de 3 cm x 3 cm aprox. treïem amb pinçes les espines que hagin quedat i introduïm el peix en la marinada que hem fet.
Ho deixem a la nevera com a màxim 30 minuts.
Un cop transcorregut el temps de maridatge, agafem un cassola,paella .... i EN FRED (es posa en fred perque el salmó ha estat marinat amb una barreja que porta sucre si els possesim en calent el sucre es cremaria de seguida i no es faria la peça) amb una mica d'oli de soja posarem les peçes de salmó ja marinades amb la pell panxa abaix, amb contacte amb la paella; encenem el foc i dorem la peça, primer per una banda i desprès per l'altre.
Emplatem el salmó, posant el filet al mig ho reguem amb la salsa que ha quedat a la cassola i per sobre ho decorem amb el sèsam blanc i negre.
Aquesta marinada la podem fer servir per altres ingredients com pollastre, porc etc .... evidentment a més duressa de la carn més temps de marinat, però en general agafem que com a màxim estigui una hora.
Comentaris
'reveure !
Petons!