Desprès de molts i molts mesos sense aparèixer pel blog, avui us presento una tartaleta de tonyina.
És molt senzilla de fer i va molt bé quan vols fer un pica pica de primer, però no vols repetir el de sempre, és a dir: pa amb tomàquet amb formatges, embotit, torradetes amb foie, amanides diverses, guacamole, humus ... etc etc, tinc tendència a repetir els pica pica per allò de la comoditat i que el primer que et ve al cap és el que fas sempre, però es clar, els comensals no tenen la culpa de la meva poca creativitat a l'hora de fer el pica pica; a més pensem que és aquest entrant el que ens obra o tanca la gana pel que ve al darrera, un segon normalment elaborat i pensat perquè la gent hi gaudeixi una bona estona.
Així doncs vam fer un pica a pica diferent que us aniré presentant, un dels plats eren aquestes tartaletes amb mousse de tonyina que permeten preparar la crema el dia abans i deixar-ho reposant a la nevera fins el moment d'omplir les tartaletes i portar-les a taula, ja que si es fa amb massa antel.lació la pasta de la tartaleta s'estova i tot plegat té un resultat en boca força desagradable.
Ingredients
- 1 llauna de tonyina amb oli d'oliva
- 1 ou
- oli oliva
- sal
- llimona
- 4 files anxoves
- 1 ou dur
- 1 paquet de tartaletes de masa brisa
Comencem elaborant una maionesa tradicional amb oli oliva, ou fresc, sal i llimona, reservem en fred.
Tot seguit en un got de thurmix posem la tonyina ben escorreguda i esmicolada, els filets d'anxova, l'ou dur pelat i tallat i un rajolí de llimona, ho triturem una mica i tot seguit anem afegint cullerades de maionesa fins obtenir la textura que ens agradi a mi particularment m'agarada que la mousse no quedi liquida, si no més aviat amb cos; un cop acabada la provem i mirem si falta sal.
Aquesta mousse no té quantitat exacte de cada ingredient, és a dir heu de ser vosaltres els que decidiu si voleu notar més el sabor de l'anxova o al contrari voleu que predomini la tonyina o que sigui tot plegat més suau i quedi com una maionesa aromatitzada.
Un cop tenim la mousse feta la podem deixar a la nevera en fred fins el moment d'omplir les tartaletes que jo vaig comprar fetes però que si voleu es poden fer amb pasta brisa donant la forma de cassoleta amb l'ajuda d'uns motlles de magdalena petits i posats al forn uns 10 minuts fins que la pasta quedi cuita.
Bon Profit !!
Comentaris
UNa mousse senzilla i ben bona, ideal si la pots tenir feta a la nevera amb antel·lació.