Passa al contingut principal

Tartaletes de mousse de tonyina

 
Desprès de molts i molts mesos sense aparèixer pel blog, avui us presento una tartaleta de tonyina.
És molt senzilla de fer i va molt bé quan vols fer un pica pica de primer, però no vols repetir el de sempre, és a dir: pa amb tomàquet amb formatges, embotit, torradetes amb foie, amanides diverses, guacamole, humus ... etc etc, tinc tendència a repetir els pica pica per allò de la comoditat i que el primer que et ve al cap és el que fas sempre, però es clar, els comensals no tenen la culpa de la meva poca creativitat a l'hora de fer el pica pica; a més pensem que és aquest entrant el que ens obra o tanca la gana pel que ve al darrera, un segon normalment elaborat i pensat perquè la gent hi gaudeixi una bona estona.
 
Així doncs vam fer un pica a pica diferent que us aniré presentant, un dels plats eren aquestes tartaletes amb mousse de tonyina que permeten preparar la crema el dia abans i deixar-ho reposant a la nevera fins el moment d'omplir les tartaletes i portar-les a taula, ja que si es fa amb massa antel.lació la pasta de la tartaleta s'estova i tot plegat té un resultat en boca força desagradable.

Ingredients
  • 1 llauna de tonyina amb oli d'oliva
  • 1 ou
  • oli oliva
  • sal
  • llimona
  • 4 files anxoves
  • 1 ou dur
  • 1 paquet de tartaletes de masa brisa


Comencem elaborant una maionesa tradicional amb oli oliva, ou fresc, sal i llimona, reservem en fred.
 
Tot seguit en un got de thurmix posem la tonyina ben escorreguda i esmicolada, els filets d'anxova, l'ou dur pelat i tallat i un rajolí de llimona, ho triturem una mica i tot seguit anem afegint cullerades de maionesa fins obtenir la textura que ens agradi a mi particularment m'agarada que la mousse no quedi liquida, si no més aviat amb cos; un cop acabada la provem i mirem si falta sal.
 
Aquesta mousse no té quantitat exacte de cada ingredient, és a dir heu de ser vosaltres els que decidiu si voleu notar més el sabor de l'anxova o al contrari voleu que predomini la tonyina o que sigui tot plegat més suau i quedi com una maionesa aromatitzada.
 
Un cop tenim la mousse feta la podem deixar a la nevera en fred fins el moment d'omplir les tartaletes que jo vaig comprar fetes però que si voleu es poden fer amb pasta brisa donant la forma de cassoleta amb l'ajuda d'uns motlles de magdalena petits i posats al forn uns 10 minuts fins que la pasta quedi cuita.

Bon Profit !!



Comentaris

Gemma ha dit…
Els aperitius són la meva part preferida d'un bon dinar ;)
UNa mousse senzilla i ben bona, ideal si la pots tenir feta a la nevera amb antel·lació.

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque...

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal...

ESPIRALS D'ESCALIVADA AMB FORMATGE DE CABRA

Com ja us vaig dir en el pica pica de l'arrós negre que vam fer diumenge, hi havia uns espirals d'escalivada molt bons, entretingudets de fer però que els pots deixar preparats el dia abans a la nevera per que vagin agafant consistència per l'hora de tallar-los no tenir sorpreses. Jo en vaig fer dos de rollets que desprès vaig tallar i em van sortir unes 16 porcions més o menys. Per fer un parell doncs necessitarem: 3 pebrots vermells 2 albergínies 300 gr formatge de cabra rulo Alfàbrega fresca Sal pebre oli Paper film Paper de plata Paquet de crackers o torrades Salsa pesto Encenem el forn a 250º amb el foc a d'alt i a baix i posem en una bandeja els tres pebrots vermells que s'escalivin una bona estona. (bona estona = 1 hora) Un cop tenim el pebrot escalivat, el deixem refredar, el pelarem i en farem tires el més senceres que poguem i el posarem primer en un escorredor que deixi anar aigua i per últim sobre paper de cuina que absorbeixi tota l'aigua que no ha ...