Passa al contingut principal

LA MONA DEL BIEL


Si, ja sé que fa quinze dies que ens vam menjar les mones ... però aquesta que us presento avui és la que va fer el meu coopadrí pel nostre fillol Biel, el de la foto d'aqui sobre ... oi que és guapo ..
El Sergi i jo sóm els padrins del Biel, el 2º de la saga de tres germans fills dels nostres grans amics Teo i Marta.
Doncs bé, el super padrí va fer aquesta mona i jo crec que es mereix una entrada en el blog, per que no és nomès l'aspecte magnífic que veieu a la foto, si no que a sobre estava boníssima, la xocolata era de vici tot molt bó i a sobre com veureu en la recepta més fàcil impossible.

Doncs aqui va l'entrada dedicada al super padrí Sergi !!!!!!!!!!

  • 4 ous
  • 1 iogurt
  • 400 gr xocolata (interior del pastis)
  • 1 bossa de lacasitos
  • 250 gr xocolata per fer la cobertura
  • 280 gr sucre
  • 280 gr oli oliva
  • 280 gr farina
  • 1 sobre llevat
  • 100 gr nous

Batem en un bol els ous i el sucre fins obtenir una crema blanquinosa. Afegim l'oli, la farina i el llevat i seguim remenant fins obtenir una masa amb tots els ingredients ben integrats i sense cap grumoll.


Desfem la xocolata al microones o al bany maria al foc com ho tinguem millor i ho afegim a la barreja anterior i seguim treballant-t'ho; esmicolem les nous i les tirem a la barreja.


Posem la masa anterior en un motlle i al forn a uns 190º durant uns 30 minuts, com sempre ho anem controlant amb un punxó per veure si està feta o no la masa, si surt net ja el podem treure i sinó el deixem una mica més.


Un cop fred fem la cobertura de xocolata i el banyem.


Comentaris

Margarida ha dit…
Oooooohhh! Sí, senyora, aquesta Mona mereixia sortir publicada al bloc. Ens haurem de creure que era molt bona, perquè segur que no en va quedar cap trosset per poder-la tastar, oi?
La presentació fenomenal, i el fillol GUAPÍSSIM!
El cullerot Festuc ha dit…
Que guapo que és el Biel!!!!!! I ja pots felicitar al padrí per aquesta mona...li ha quedat xulíssima!!!
Petunets,
Eva.
Marta ha dit…
Que maca Mar i es el mateix que ja no sigui el temps de la mona...ha quedat genial!
Petons
Mercè ha dit…
Mar, felicita al padrí perquè li ha quedat genial!! Tota la raó que es mereixia sortir al blog!! Per cert, les figuretes de xocolata també les va fer ell?
Petons!
MAR ha dit…
Margarida Doncs encara que no t'ho creguis un trosset va quedar perquè si que era super bona però portava tanta xocolata que al final ja no ens n'entrava més ...

Cullerot Festuc eh que si que és guapo el meu fillol a part d'un trapella que aqui t'espero.

Marta gràcies mira guardem la recepta per l'any que ve

Petonets a totes i gracies !!
mar
MAR ha dit…
Hola Mercè no no les figuretes les va comprar ....

petonets
Gemma ha dit…
Ja ho crec que aquesta super mona es mereix una entrada al blog! Té una pinta delciosa! Felicitats a tots 3, a la padrina, al padrí i a al fillol. En Biel fa una cara de felicitat en veure la mona que ja ho diu tot ;)
ANNAFS ha dit…
Qué guapo el Biel... I es veu super cofoi amb aquesta mona tan espectacular. Amb xocolata, mmmm....
ptns.

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz