Passa al contingut principal

LA MONA DEL BIEL


Si, ja sé que fa quinze dies que ens vam menjar les mones ... però aquesta que us presento avui és la que va fer el meu coopadrí pel nostre fillol Biel, el de la foto d'aqui sobre ... oi que és guapo ..
El Sergi i jo sóm els padrins del Biel, el 2º de la saga de tres germans fills dels nostres grans amics Teo i Marta.
Doncs bé, el super padrí va fer aquesta mona i jo crec que es mereix una entrada en el blog, per que no és nomès l'aspecte magnífic que veieu a la foto, si no que a sobre estava boníssima, la xocolata era de vici tot molt bó i a sobre com veureu en la recepta més fàcil impossible.

Doncs aqui va l'entrada dedicada al super padrí Sergi !!!!!!!!!!

  • 4 ous
  • 1 iogurt
  • 400 gr xocolata (interior del pastis)
  • 1 bossa de lacasitos
  • 250 gr xocolata per fer la cobertura
  • 280 gr sucre
  • 280 gr oli oliva
  • 280 gr farina
  • 1 sobre llevat
  • 100 gr nous

Batem en un bol els ous i el sucre fins obtenir una crema blanquinosa. Afegim l'oli, la farina i el llevat i seguim remenant fins obtenir una masa amb tots els ingredients ben integrats i sense cap grumoll.


Desfem la xocolata al microones o al bany maria al foc com ho tinguem millor i ho afegim a la barreja anterior i seguim treballant-t'ho; esmicolem les nous i les tirem a la barreja.


Posem la masa anterior en un motlle i al forn a uns 190º durant uns 30 minuts, com sempre ho anem controlant amb un punxó per veure si està feta o no la masa, si surt net ja el podem treure i sinó el deixem una mica més.


Un cop fred fem la cobertura de xocolata i el banyem.


Comentaris

Margarida ha dit…
Oooooohhh! Sí, senyora, aquesta Mona mereixia sortir publicada al bloc. Ens haurem de creure que era molt bona, perquè segur que no en va quedar cap trosset per poder-la tastar, oi?
La presentació fenomenal, i el fillol GUAPÍSSIM!
El cullerot Festuc ha dit…
Que guapo que és el Biel!!!!!! I ja pots felicitar al padrí per aquesta mona...li ha quedat xulíssima!!!
Petunets,
Eva.
Marta ha dit…
Que maca Mar i es el mateix que ja no sigui el temps de la mona...ha quedat genial!
Petons
Mercè ha dit…
Mar, felicita al padrí perquè li ha quedat genial!! Tota la raó que es mereixia sortir al blog!! Per cert, les figuretes de xocolata també les va fer ell?
Petons!
MAR ha dit…
Margarida Doncs encara que no t'ho creguis un trosset va quedar perquè si que era super bona però portava tanta xocolata que al final ja no ens n'entrava més ...

Cullerot Festuc eh que si que és guapo el meu fillol a part d'un trapella que aqui t'espero.

Marta gràcies mira guardem la recepta per l'any que ve

Petonets a totes i gracies !!
mar
MAR ha dit…
Hola Mercè no no les figuretes les va comprar ....

petonets
Gemma ha dit…
Ja ho crec que aquesta super mona es mereix una entrada al blog! Té una pinta delciosa! Felicitats a tots 3, a la padrina, al padrí i a al fillol. En Biel fa una cara de felicitat en veure la mona que ja ho diu tot ;)
ANNAFS ha dit…
Qué guapo el Biel... I es veu super cofoi amb aquesta mona tan espectacular. Amb xocolata, mmmm....
ptns.

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu