Passa al contingut principal

Croquetes lletjes però bonissimes !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hi ha evidencies que són irrefutables, com que aquestes croquetes estèticament són lletjes com elles soles, però us aseguro que l'altre evidència irrefutable és que són boniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisimes !!!
L'experta catadora de croquetes que tenim a casa, la srta. Carla té un paladar especialitzat en croquetes (entre d'altres coses) com son pare i aquestes les devora, són molt suaus i molt gustoses queden molt i molt bones i super ràpides de fer.
La recepta la vaig treure de la gran mestre on les hagi Sra.Ruscalleda ..... així que el que us dic lletjes com un pecat pero bones com un miracle .... bè ara que s'acosta setmana santa crec que li va al "dedillo" aquesta frase .... si avui estem aguts es nota que és l'últim dia que treballem abans de vacances ....


Ingredients:
  • 400 gr de carn picada de pollastre
  • 1 ceba
  • 500 ml de llet de vaca sencera
  • 3 rovells d'ou
  • 100 gr de farina
  • 50 gr maizena
  • sal pebre i nou moscada
  • 3 clares
  • pa rallat

Agafem una cassola i fem un sofregit amb una mica d'oli i la ceba ben picada fins que quedin rosa, aproximadament uns 20 min.
Un cop la ceba hagi agafat color afegirem la carn picada del pollastre i li donarem unes voltes, molt poca estona.

A part en una batidora (thermomix) hi barrejarem la llet, la farina, la maizena i els tres rovells d'ou un a un perquè la masa els vagi absorvint lentament, finalment sal pebrem i posem nou moscada al gust, compte amb la nou moscada si hi ha petits a casa perquè en certes dosis pot ser tóxica.

Afegim la barreja que em fet anteriorment al sofregit que tenim amb la carn de pollastre i ho anem remenant fins que veiem que es crea una masa compacte que es desenganxa de les parets de la cassola. Ho retirem i ho deixem refredar.

Un cop tenim la masa de croquetes freda la posem en una màniga pastissera, o agafem una cullera i fem boletes i santes pasques i li donem la forma que bonament poguem, les pasem per la clara d'ou i les fregim en oli d'oliva ....... i a posar pitets, tovallons i el que faci falta.

Us desitjo a tots una molt bona Setmana Santa, gaudiu dels dies més llargs i sobretot cuineu molt i sigueu molt feliços .... ah .... i compte amb les mones que sinó al final en comptes d'operació biquini farem tots plegats operació pareo ..... però que feliços serem ..eh !!!!

Comentaris

Laura. ha dit…
A mi no me parecen feas, como no me salen, me parece que te han quedado estupendas, me encantan las croquetas, asi que anoto esta receta para ver si me salen!

Besos!
Cuinagenerosa ha dit…
tens raó, boníssimes ho han de ser, i lletges... tampoc no exageris, o et penses que tots sabem fer-les com les de fàbrica?
una abraçada.
Mercè ha dit…
Mar, home... tan lletges tampoc són!! Però estic amb tu, si són de la Rusqui, segur que són bonííííííííssimes!! :)
Petons!
El cullerot Festuc ha dit…
recepta de la Rusca triunf total!!! M'encanten les croquetes, això si, casolanes! Probarem les teves!!!
No sabia jo això de la nou moscada...
Petunets,
Eva.
Gemma ha dit…
Si la recepta és de la Rusacalleda, segur que va triomfar. Ja veig que la Carla té el paladar molt fi ;)
mercè ha dit…
Hola, acabo de descobrir el teu blog a partir del cafè de nit i veig que hi trobaré un grapat de bons plats!,però abans de res dir-te que discrepo: aquestes croquetes NO SÓN LLETGES! són irregulars i casolanes, com han de ser, que per clòniques ja tenim les de La Sirena no??A reveure!MERCÈ-Destapant Cassoles.

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz