Passa al contingut principal

Croquetes lletjes però bonissimes !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hi ha evidencies que són irrefutables, com que aquestes croquetes estèticament són lletjes com elles soles, però us aseguro que l'altre evidència irrefutable és que són boniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisimes !!!
L'experta catadora de croquetes que tenim a casa, la srta. Carla té un paladar especialitzat en croquetes (entre d'altres coses) com son pare i aquestes les devora, són molt suaus i molt gustoses queden molt i molt bones i super ràpides de fer.
La recepta la vaig treure de la gran mestre on les hagi Sra.Ruscalleda ..... així que el que us dic lletjes com un pecat pero bones com un miracle .... bè ara que s'acosta setmana santa crec que li va al "dedillo" aquesta frase .... si avui estem aguts es nota que és l'últim dia que treballem abans de vacances ....


Ingredients:
  • 400 gr de carn picada de pollastre
  • 1 ceba
  • 500 ml de llet de vaca sencera
  • 3 rovells d'ou
  • 100 gr de farina
  • 50 gr maizena
  • sal pebre i nou moscada
  • 3 clares
  • pa rallat

Agafem una cassola i fem un sofregit amb una mica d'oli i la ceba ben picada fins que quedin rosa, aproximadament uns 20 min.
Un cop la ceba hagi agafat color afegirem la carn picada del pollastre i li donarem unes voltes, molt poca estona.

A part en una batidora (thermomix) hi barrejarem la llet, la farina, la maizena i els tres rovells d'ou un a un perquè la masa els vagi absorvint lentament, finalment sal pebrem i posem nou moscada al gust, compte amb la nou moscada si hi ha petits a casa perquè en certes dosis pot ser tóxica.

Afegim la barreja que em fet anteriorment al sofregit que tenim amb la carn de pollastre i ho anem remenant fins que veiem que es crea una masa compacte que es desenganxa de les parets de la cassola. Ho retirem i ho deixem refredar.

Un cop tenim la masa de croquetes freda la posem en una màniga pastissera, o agafem una cullera i fem boletes i santes pasques i li donem la forma que bonament poguem, les pasem per la clara d'ou i les fregim en oli d'oliva ....... i a posar pitets, tovallons i el que faci falta.

Us desitjo a tots una molt bona Setmana Santa, gaudiu dels dies més llargs i sobretot cuineu molt i sigueu molt feliços .... ah .... i compte amb les mones que sinó al final en comptes d'operació biquini farem tots plegats operació pareo ..... però que feliços serem ..eh !!!!

Comentaris

Laura. ha dit…
A mi no me parecen feas, como no me salen, me parece que te han quedado estupendas, me encantan las croquetas, asi que anoto esta receta para ver si me salen!

Besos!
Cuinagenerosa ha dit…
tens raó, boníssimes ho han de ser, i lletges... tampoc no exageris, o et penses que tots sabem fer-les com les de fàbrica?
una abraçada.
Mercè ha dit…
Mar, home... tan lletges tampoc són!! Però estic amb tu, si són de la Rusqui, segur que són bonííííííííssimes!! :)
Petons!
El cullerot Festuc ha dit…
recepta de la Rusca triunf total!!! M'encanten les croquetes, això si, casolanes! Probarem les teves!!!
No sabia jo això de la nou moscada...
Petunets,
Eva.
Gemma ha dit…
Si la recepta és de la Rusacalleda, segur que va triomfar. Ja veig que la Carla té el paladar molt fi ;)
mercè ha dit…
Hola, acabo de descobrir el teu blog a partir del cafè de nit i veig que hi trobaré un grapat de bons plats!,però abans de res dir-te que discrepo: aquestes croquetes NO SÓN LLETGES! són irregulars i casolanes, com han de ser, que per clòniques ja tenim les de La Sirena no??A reveure!MERCÈ-Destapant Cassoles.

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu