Ves al contingut principal

GRAELLES

 Tenir una llar de foc a casa té mooooolts avantatges, com a mínim des del meu punt de vista, per una banda és una font de calor deliciosa, escalfa l'ambient i fa mai més ben dit, caliu; és econòmic, visualment és tot un espectacle, a mi em pasa com amb el mar, em puc passar hores i hores mirant i entro en un estat com de semi-hipnosis, d'altra banda també el podem fer servir per cuinar.... el que sigui, qualsevol cosa susceptible de cabre en unes graelles, sense anar més lluny aquí us poso tres fotos, d'una pizza .... d'una torrada .. i d'uns carbassons que vem fer juntament amb espàrrecs verds, xampinyons i alberginies ... tot un plaer al paladar.


Quan fas servir les brases per cuinar, et doncs compte de quan ens ha fet perdre de sabors el salt tecnològic de passar de cuinar a terra a fogons siguin de gas natural, butà o vitros .... quan es cuina amb brasa els aromes que agafa la carn, peix, pa, verdures .. el que sigui que hi posem són increïbles, ens mengem una part de terra, d'aromes de bosc, de natura .....
Un cop més tenim un exemple que l'avenç tecnològic ens ha fet perdre si més no qualitat gastronòmica en el seu estat més elemental.

Comentaris

carmen rico ha dit…
Los que podeis disfrutar de una buena lumbre, sois unos afortunados.
Es el sabor auténtico de los alimentos y ese olor...
Un abrazo
Sol ha dit…
Para cuando vais a organizar un buen lechazo de Valladolid? Ahora ya casi tenemos la mano "trancada" seria una buena forma de inaugurar la temporada de primavera¡
Yo pongo el vino¡,,,¡,
Sol

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…