Ves al contingut principal

ESPIRALS D'ESCALIVADA AMB FORMATGE DE CABRA

Com ja us vaig dir en el pica pica de l'arrós negre que vam fer diumenge, hi havia uns espirals d'escalivada molt bons, entretingudets de fer però que els pots deixar preparats el dia abans a la nevera per que vagin agafant consistència per l'hora de tallar-los no tenir sorpreses.


Jo en vaig fer dos de rollets que desprès vaig tallar i em van sortir unes 16 porcions més o menys.
Per fer un parell doncs necessitarem:
  • 3 pebrots vermells
  • 2 albergínies
  • 300 gr formatge de cabra rulo
  • Alfàbrega fresca
  • Sal pebre oli
  • Paper film
  • Paper de plata
  • Paquet de crackers o torrades
  • Salsa pesto

Encenem el forn a 250º amb el foc a d'alt i a baix i posem en una bandeja els tres pebrots vermells que s'escalivin una bona estona. (bona estona = 1 hora)

Un cop tenim el pebrot escalivat, el deixem refredar, el pelarem i en farem tires el més senceres que poguem i el posarem primer en un escorredor que deixi anar aigua i per últim sobre paper de cuina que absorbeixi tota l'aigua que no ha deixat anar.

Agafem l'alberginia i fem làmines horitzonals d'uns 3 mm de gruix, la pintem amb oli d'oliva i salpebrem, la posem al gratinador del forn uns 3 min per banda, que quedi amb color però sobretot que no es cremi, heu d'estar molt atents perquè de seguida es fà i no et dones compte que ja s'ha cremat .....
Agafem les fulles d'alfàbrega fresca, ara ja se'n troba d'alfàbrega o basílico digueu com vulgueu jo la tinc a la terrasseta ... doncs bé agafem fulles de la planta les rentem bé, les tallem retirant la tija central que és molt dura i fem talls d'uns 3 mm d'amplada aproximadament.
El rulo de formatge de cabra, que treurem de la nevera al principi de la operació, l'esmicolem.
Ara ja podem pasar al montatge del rulo, estirem paper film sobre el marbre (o el material que tingueu) de la cuina, a sobre hi farem un rectangle amb les capes de pebrot escalivat ben escorregut que tenim, calculeu un rectangle d'uns 23 cm * 15 cm aprox. deixeu els laterals del rectangle ben nets i retallats, hi tirem sal, posem a sobre les làmines d'albergínies omplint tot el rectangle, a sobre hi col.locarem el formatge de cabra esmicolat i per últim les tiretes que em fet amb l'alfàbrega, salpebrem una mica i agafant l'extrem amb l'ajuda del paper film, ho anirem enrrollant amb cura, però amb força a mida que ho anem fent perquè quedi el rollet ben compacte, tanquem els extrems de paper com si fos un caramel per fer pressió i li fem una segona capa amb paper de plata i a la nevera com a mínim un parell d'hores, la veritat a més temps a la nevera millor perque tot plegat agafa més consistència.
Un cop reposat retirem els papers de plata i film i el tallem , agafem un craker com a base i el pintem amb unes gotes de pesto i a sobre l'espiral; queda molt bó i el fet de l'alfàbrega a dins li dóna una frescor que ara s'agraeix molt.

Comentaris

vacapaca ha dit…
Quin rollet mes original!! fred i amb la calor que tenin ja ... segur que es molt refrescant!! Un peto, Montse.
Gemma ha dit…
L'escalivada i el formatge de cabra lliguen molt bé, una idea per un aperitiu ben suculent :)
M'encanten aquests aperitius que pots preparar amb antel·lació i tenir-los a punt a la nevera per quan arriben els convidats!
Marta ha dit…
Entretingut ...i la combinació...ara mateix en tastaria un!
Ptnts
El cullerot Festuc ha dit…
M'encanta la combinació de escalivada i formatge de cabra...és una de les meves amanides preferides!! Aquestes espirals han de ser realment bones!
Petunets,
Eva.
MAR ha dit…
bon dia:

Vacapaca: Si que queda refrescant sobretot si li poses força basilico fresc.

Gemma: Si jo també busco sempre si més no els primers tenir-los enllestit perquè quan arriba la gent et ve de gust estar amb ells no tancat a la cuina fent coses al màxim donar un cop de forn o de paella...

Marta: Si que és entretingut, però és diver és com tornar a la classe de plàstica del cole .. us enrecordeu? les virgeries que feiem amb fang i plastelina...

Cullero Festuc: si eh formatge de cabra i escalivada a mi tb m'encanta pot fer infinitat de coses, amanides, espirals, timbals ...

petunets a totes i moltes gràcies pels comentaris
ANNAFS ha dit…
Entretinguts de fer potser sí, però segur que són boníssims... I aixó de poder-los fer amb antelació va molt bé.
ptns.
Marta ha dit…
Mar, m'agrada molt la combinació de escalivada i formatge de cabra. Un aperitiu fresc i delicios.
Bon cap de setmana
María José ha dit…
Tienen un aspecto delicioso. Me encanta el queso de cabra en este tipo de aperitivos.
Buen fin de semana,
María José.
MAR ha dit…
Bon dia

Anna: Si que són entretinguts però gens complicats de fer val la pena per la feina que et dónen i el resultat desprès.

Marta: Si que lliguen bé l'escalivada i el formatge de cabra realment pots fer moltes coses amb ells.

Maria José: Grácias si que va queda bién para estos aperitivos veraniegos ..

Petonets i gràcies
Dolorss ha dit…
Nena, em trec el barret!!! Això ha d’estar bonissim .
Prenc bona nota, i tant que si.
Petons
Hola Mar, acabo de descobrir el teu bloc i m'agrada força. Ja t'aniré visitant.
Aquests rotllets han d'estar boníssims, ja els provaré de fer.

Per cert, si no em coneixes, et convido a passar per casa meva

Salut
Pepin
BuenasMigas. ha dit…
Quin bon rotllo de recepta ;)
M'agrada molt!

Petons,
Anna
Mercè ha dit…
Mar, genials aquests espirals! M'encanta l'escalivada amb el formatge de cabra! I sobretot ara l'estiu, un aperitiu així és ideal! :)
Petons!
MAR ha dit…
Bon dia

Dolors: deixa estar el barret al seu lloc i fes-los que ja veuràs que bons queden ...

Sr. Pepin: ara mateix vaig a fer el cotilla a la teva cuina a veure què trobo per esmorçar.

Buenas Migas: i tant que és un bon rollo aquest ... ja ja ja

MErcè: si el formatge de cabra i l'escalivada un gran clàssic que casa super bè eh ...

Petonets a tots que paseu molt bon dia i gràcies pels comentaris
Su ha dit…
Fantástico!!! la combinación extraordinaria.
Un abrazo!!
Anna ha dit…
Això si que és una obra d'art! I quina feinada... Això d'enrotllar-ho tot i que després quedi tan bé no ha de ser fàcil, però t'ha quedat fantàstic i és un entrant molt apetitós per a aquests dies d'estiu.

Quan tingui una estoneta més seuiré llegint el teu blog. He donat un cop d'ull a les entrades antigues i ja he vist receptes que em vull anotar.

A reveure!
Anna (de la Taula d'en Bernat)
MAR ha dit…
Bon dia

Su:Gràcias realmente queda riquissimo la escalivada con el queso de cabra,

Anna: Que va és super fàcil home ... amb el paper film s'enrrolla molt facilment ja veuràs prova-ho de fer que no costa
res

petunets i gràcies

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…