Passa al contingut principal

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA



Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.

És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.

Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.


La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.

Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....

Necessitarem:


- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Per les cebetes:

- 2 bosses de cebetes mini
- Mantega
- Vi blanc
- Pebre blanc
- sucre



Unes tres hores abans salpebrem el filet l'untem força amb la salsa Vobril i la mostassa ho emboliquem amb paper de plata i el deixem macerant a la nevera.

Posem en una platera per anar al forn boletes de llard, a sobre el filet i amb el forn prèviament escalfat al màxim el posem uns 15 / 20 min per banda depenent de si ens agrada molt o poc fet.

Ho podem acompanyar de cebetes galcejades: pelem i posem les cebetes en una olla amb mantega tirem sal i pebre blanc i deixem que agafin una mica de color tirem un cullerada de sucre i un bon got de vi blanc que les cobreixi totes i deixem a foc baix que es vagin fent aproximadament 3 hores, veureu que la cebeta es va desfent.

Com veieu és molt fàcil de fer ... animeu-vos que ja veureu quin gust més bo que agafa amb la maceració que li fem abans.

Comentaris

ANNAFS ha dit…
No he menjat mai filet de bou, de vedella sí. I és una vedella molt bona , criada a casa dels meus cunyats.
Cuinat així ha de ser deliciós,està al punt. I l'acompanyament,de cebetes i compota de poma, fantàstic .Hi escau moltíssim.
ptns.
Núria ha dit…
Caram Mar, m'has convençut!!! Quina pinta :D. Aquesta l'he de tastar! A casa són super carnivors.
vacapaca ha dit…
Que bon plat!! jo soc carnivora, m'agrada molt la "chicha" con diuen el nens, i aquest file sembla delicios!!! Un peto, Montse.
Marta ha dit…
Prefereixo el filet de bou, si es bo la carn queda fantástica! Les cebetes y la compota de poma li quedan genial.
M'agrada aquest plat Mar!
Petons
Mercè ha dit…
Mar, tota la raó!! Un plat fàcil de preparar i deliciós!! La carn entre la maceració i la cocció al forn queda molt melosa! Fantàstica!!
Petons!
MAR ha dit…
Anna:
Doncs prova el filet de bou perquè si us agrada la carn és molt més gustós, és una carn més vermella que la de vedella i francament gustosa, en quan a cocció si fa o no fa és el mateix.

Núria:
Doncs si sou carnivors ja pots anar encenent el forn.

Vacapaca:
ji ji a casa la chicha els pekes li diuen calnnnnnnnnnn ...

Marta:
Si tú com nosaltres el bou ... més gustós ... més addient als carnivors ...

Mercè:
Doncs si la maceració previa el deixa envoltat d'aromes i amorosit ..

Gràcies senyores pels vostres comentaris

petonets
dolorss ha dit…
La maceració, la cocció i aquest contrast de sabors de ceba, poma... ha de resultar bonissim.
Bon plat!!!
Petons
Anònim ha dit…
Hola!! he trobat la teva recepta i haig de dir que tan jo com la meva familia vam gaudir molt. No volia fer el filet a la planxa, com sempre, i no sabia com ho podia fer al forn. Moltes gràcies.

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu