Ves al contingut principal

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA



Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.

És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.

Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.


La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.

Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....

Necessitarem:


- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Per les cebetes:

- 2 bosses de cebetes mini
- Mantega
- Vi blanc
- Pebre blanc
- sucre



Unes tres hores abans salpebrem el filet l'untem força amb la salsa Vobril i la mostassa ho emboliquem amb paper de plata i el deixem macerant a la nevera.

Posem en una platera per anar al forn boletes de llard, a sobre el filet i amb el forn prèviament escalfat al màxim el posem uns 15 / 20 min per banda depenent de si ens agrada molt o poc fet.

Ho podem acompanyar de cebetes galcejades: pelem i posem les cebetes en una olla amb mantega tirem sal i pebre blanc i deixem que agafin una mica de color tirem un cullerada de sucre i un bon got de vi blanc que les cobreixi totes i deixem a foc baix que es vagin fent aproximadament 3 hores, veureu que la cebeta es va desfent.

Com veieu és molt fàcil de fer ... animeu-vos que ja veureu quin gust més bo que agafa amb la maceració que li fem abans.

Comentaris

ANNAFS ha dit…
No he menjat mai filet de bou, de vedella sí. I és una vedella molt bona , criada a casa dels meus cunyats.
Cuinat així ha de ser deliciós,està al punt. I l'acompanyament,de cebetes i compota de poma, fantàstic .Hi escau moltíssim.
ptns.
Núria ha dit…
Caram Mar, m'has convençut!!! Quina pinta :D. Aquesta l'he de tastar! A casa són super carnivors.
vacapaca ha dit…
Que bon plat!! jo soc carnivora, m'agrada molt la "chicha" con diuen el nens, i aquest file sembla delicios!!! Un peto, Montse.
Marta ha dit…
Prefereixo el filet de bou, si es bo la carn queda fantástica! Les cebetes y la compota de poma li quedan genial.
M'agrada aquest plat Mar!
Petons
Mercè ha dit…
Mar, tota la raó!! Un plat fàcil de preparar i deliciós!! La carn entre la maceració i la cocció al forn queda molt melosa! Fantàstica!!
Petons!
MAR ha dit…
Anna:
Doncs prova el filet de bou perquè si us agrada la carn és molt més gustós, és una carn més vermella que la de vedella i francament gustosa, en quan a cocció si fa o no fa és el mateix.

Núria:
Doncs si sou carnivors ja pots anar encenent el forn.

Vacapaca:
ji ji a casa la chicha els pekes li diuen calnnnnnnnnnn ...

Marta:
Si tú com nosaltres el bou ... més gustós ... més addient als carnivors ...

Mercè:
Doncs si la maceració previa el deixa envoltat d'aromes i amorosit ..

Gràcies senyores pels vostres comentaris

petonets
Dolorss ha dit…
La maceració, la cocció i aquest contrast de sabors de ceba, poma... ha de resultar bonissim.
Bon plat!!!
Petons
Anònim ha dit…
Hola!! he trobat la teva recepta i haig de dir que tan jo com la meva familia vam gaudir molt. No volia fer el filet a la planxa, com sempre, i no sabia com ho podia fer al forn. Moltes gràcies.

Entrades populars d'aquest blog

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…