CARDIOSAFE - SERVEI INTEGRAL DE CARDIOPROTECCIÓ

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA



Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.

És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.

Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.


La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.

Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....

Necessitarem:


- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Per les cebetes:

- 2 bosses de cebetes mini
- Mantega
- Vi blanc
- Pebre blanc
- sucre



Unes tres hores abans salpebrem el filet l'untem força amb la salsa Vobril i la mostassa ho emboliquem amb paper de plata i el deixem macerant a la nevera.

Posem en una platera per anar al forn boletes de llard, a sobre el filet i amb el forn prèviament escalfat al màxim el posem uns 15 / 20 min per banda depenent de si ens agrada molt o poc fet.

Ho podem acompanyar de cebetes galcejades: pelem i posem les cebetes en una olla amb mantega tirem sal i pebre blanc i deixem que agafin una mica de color tirem un cullerada de sucre i un bon got de vi blanc que les cobreixi totes i deixem a foc baix que es vagin fent aproximadament 3 hores, veureu que la cebeta es va desfent.

Com veieu és molt fàcil de fer ... animeu-vos que ja veureu quin gust més bo que agafa amb la maceració que li fem abans.

8 comentaris:

ANNAFS ha dit...

No he menjat mai filet de bou, de vedella sí. I és una vedella molt bona , criada a casa dels meus cunyats.
Cuinat així ha de ser deliciós,està al punt. I l'acompanyament,de cebetes i compota de poma, fantàstic .Hi escau moltíssim.
ptns.

Núria ha dit...

Caram Mar, m'has convençut!!! Quina pinta :D. Aquesta l'he de tastar! A casa són super carnivors.

vacapaca ha dit...

Que bon plat!! jo soc carnivora, m'agrada molt la "chicha" con diuen el nens, i aquest file sembla delicios!!! Un peto, Montse.

Marta ha dit...

Prefereixo el filet de bou, si es bo la carn queda fantástica! Les cebetes y la compota de poma li quedan genial.
M'agrada aquest plat Mar!
Petons

Mercè ha dit...

Mar, tota la raó!! Un plat fàcil de preparar i deliciós!! La carn entre la maceració i la cocció al forn queda molt melosa! Fantàstica!!
Petons!

MAR ha dit...

Anna:
Doncs prova el filet de bou perquè si us agrada la carn és molt més gustós, és una carn més vermella que la de vedella i francament gustosa, en quan a cocció si fa o no fa és el mateix.

Núria:
Doncs si sou carnivors ja pots anar encenent el forn.

Vacapaca:
ji ji a casa la chicha els pekes li diuen calnnnnnnnnnn ...

Marta:
Si tú com nosaltres el bou ... més gustós ... més addient als carnivors ...

Mercè:
Doncs si la maceració previa el deixa envoltat d'aromes i amorosit ..

Gràcies senyores pels vostres comentaris

petonets

Dolorss ha dit...

La maceració, la cocció i aquest contrast de sabors de ceba, poma... ha de resultar bonissim.
Bon plat!!!
Petons

Anònim ha dit...

Hola!! he trobat la teva recepta i haig de dir que tan jo com la meva familia vam gaudir molt. No volia fer el filet a la planxa, com sempre, i no sabia com ho podia fer al forn. Moltes gràcies.