Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.
La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:
- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre
Per les cebetes:
- 2 bosses de cebetes mini
- Mantega
- Vi blanc
- Pebre blanc
- sucre
Unes tres hores abans salpebrem el filet l'untem força amb la salsa Vobril i la mostassa ho emboliquem amb paper de plata i el deixem macerant a la nevera.
Posem en una platera per anar al forn boletes de llard, a sobre el filet i amb el forn prèviament escalfat al màxim el posem uns 15 / 20 min per banda depenent de si ens agrada molt o poc fet.
Ho podem acompanyar de cebetes galcejades: pelem i posem les cebetes en una olla amb mantega tirem sal i pebre blanc i deixem que agafin una mica de color tirem un cullerada de sucre i un bon got de vi blanc que les cobreixi totes i deixem a foc baix que es vagin fent aproximadament 3 hores, veureu que la cebeta es va desfent.
Com veieu és molt fàcil de fer ... animeu-vos que ja veureu quin gust més bo que agafa amb la maceració que li fem abans.
Comentaris
Cuinat així ha de ser deliciós,està al punt. I l'acompanyament,de cebetes i compota de poma, fantàstic .Hi escau moltíssim.
ptns.
M'agrada aquest plat Mar!
Petons
Petons!
Doncs prova el filet de bou perquè si us agrada la carn és molt més gustós, és una carn més vermella que la de vedella i francament gustosa, en quan a cocció si fa o no fa és el mateix.
Núria:
Doncs si sou carnivors ja pots anar encenent el forn.
Vacapaca:
ji ji a casa la chicha els pekes li diuen calnnnnnnnnnn ...
Marta:
Si tú com nosaltres el bou ... més gustós ... més addient als carnivors ...
Mercè:
Doncs si la maceració previa el deixa envoltat d'aromes i amorosit ..
Gràcies senyores pels vostres comentaris
petonets
Bon plat!!!
Petons