Passa al contingut principal

ESPIRALS D'ESCALIVADA AMB FORMATGE DE CABRA

Com ja us vaig dir en el pica pica de l'arrós negre que vam fer diumenge, hi havia uns espirals d'escalivada molt bons, entretingudets de fer però que els pots deixar preparats el dia abans a la nevera per que vagin agafant consistència per l'hora de tallar-los no tenir sorpreses.


Jo en vaig fer dos de rollets que desprès vaig tallar i em van sortir unes 16 porcions més o menys.
Per fer un parell doncs necessitarem:
  • 3 pebrots vermells
  • 2 albergínies
  • 300 gr formatge de cabra rulo
  • Alfàbrega fresca
  • Sal pebre oli
  • Paper film
  • Paper de plata
  • Paquet de crackers o torrades
  • Salsa pesto

Encenem el forn a 250º amb el foc a d'alt i a baix i posem en una bandeja els tres pebrots vermells que s'escalivin una bona estona. (bona estona = 1 hora)

Un cop tenim el pebrot escalivat, el deixem refredar, el pelarem i en farem tires el més senceres que poguem i el posarem primer en un escorredor que deixi anar aigua i per últim sobre paper de cuina que absorbeixi tota l'aigua que no ha deixat anar.

Agafem l'alberginia i fem làmines horitzonals d'uns 3 mm de gruix, la pintem amb oli d'oliva i salpebrem, la posem al gratinador del forn uns 3 min per banda, que quedi amb color però sobretot que no es cremi, heu d'estar molt atents perquè de seguida es fà i no et dones compte que ja s'ha cremat .....
Agafem les fulles d'alfàbrega fresca, ara ja se'n troba d'alfàbrega o basílico digueu com vulgueu jo la tinc a la terrasseta ... doncs bé agafem fulles de la planta les rentem bé, les tallem retirant la tija central que és molt dura i fem talls d'uns 3 mm d'amplada aproximadament.
El rulo de formatge de cabra, que treurem de la nevera al principi de la operació, l'esmicolem.
Ara ja podem pasar al montatge del rulo, estirem paper film sobre el marbre (o el material que tingueu) de la cuina, a sobre hi farem un rectangle amb les capes de pebrot escalivat ben escorregut que tenim, calculeu un rectangle d'uns 23 cm * 15 cm aprox. deixeu els laterals del rectangle ben nets i retallats, hi tirem sal, posem a sobre les làmines d'albergínies omplint tot el rectangle, a sobre hi col.locarem el formatge de cabra esmicolat i per últim les tiretes que em fet amb l'alfàbrega, salpebrem una mica i agafant l'extrem amb l'ajuda del paper film, ho anirem enrrollant amb cura, però amb força a mida que ho anem fent perquè quedi el rollet ben compacte, tanquem els extrems de paper com si fos un caramel per fer pressió i li fem una segona capa amb paper de plata i a la nevera com a mínim un parell d'hores, la veritat a més temps a la nevera millor perque tot plegat agafa més consistència.
Un cop reposat retirem els papers de plata i film i el tallem , agafem un craker com a base i el pintem amb unes gotes de pesto i a sobre l'espiral; queda molt bó i el fet de l'alfàbrega a dins li dóna una frescor que ara s'agraeix molt.

Comentaris

vacapaca ha dit…
Quin rollet mes original!! fred i amb la calor que tenin ja ... segur que es molt refrescant!! Un peto, Montse.
Gemma ha dit…
L'escalivada i el formatge de cabra lliguen molt bé, una idea per un aperitiu ben suculent :)
M'encanten aquests aperitius que pots preparar amb antel·lació i tenir-los a punt a la nevera per quan arriben els convidats!
Marta Padenous ha dit…
Entretingut ...i la combinació...ara mateix en tastaria un!
Ptnts
El cullerot Festuc ha dit…
M'encanta la combinació de escalivada i formatge de cabra...és una de les meves amanides preferides!! Aquestes espirals han de ser realment bones!
Petunets,
Eva.
MAR ha dit…
bon dia:

Vacapaca: Si que queda refrescant sobretot si li poses força basilico fresc.

Gemma: Si jo també busco sempre si més no els primers tenir-los enllestit perquè quan arriba la gent et ve de gust estar amb ells no tancat a la cuina fent coses al màxim donar un cop de forn o de paella...

Marta: Si que és entretingut, però és diver és com tornar a la classe de plàstica del cole .. us enrecordeu? les virgeries que feiem amb fang i plastelina...

Cullero Festuc: si eh formatge de cabra i escalivada a mi tb m'encanta pot fer infinitat de coses, amanides, espirals, timbals ...

petunets a totes i moltes gràcies pels comentaris
ANNAFS ha dit…
Entretinguts de fer potser sí, però segur que són boníssims... I aixó de poder-los fer amb antelació va molt bé.
ptns.
Marta ha dit…
Mar, m'agrada molt la combinació de escalivada i formatge de cabra. Un aperitiu fresc i delicios.
Bon cap de setmana
María José ha dit…
Tienen un aspecto delicioso. Me encanta el queso de cabra en este tipo de aperitivos.
Buen fin de semana,
María José.
MAR ha dit…
Bon dia

Anna: Si que són entretinguts però gens complicats de fer val la pena per la feina que et dónen i el resultat desprès.

Marta: Si que lliguen bé l'escalivada i el formatge de cabra realment pots fer moltes coses amb ells.

Maria José: Grácias si que va queda bién para estos aperitivos veraniegos ..

Petonets i gràcies
dolorss ha dit…
Nena, em trec el barret!!! Això ha d’estar bonissim .
Prenc bona nota, i tant que si.
Petons
Pepin ha dit…
Hola Mar, acabo de descobrir el teu bloc i m'agrada força. Ja t'aniré visitant.
Aquests rotllets han d'estar boníssims, ja els provaré de fer.

Per cert, si no em coneixes, et convido a passar per casa meva

Salut
Pepin
BuenasMigas. ha dit…
Quin bon rotllo de recepta ;)
M'agrada molt!

Petons,
Anna
Mercè ha dit…
Mar, genials aquests espirals! M'encanta l'escalivada amb el formatge de cabra! I sobretot ara l'estiu, un aperitiu així és ideal! :)
Petons!
MAR ha dit…
Bon dia

Dolors: deixa estar el barret al seu lloc i fes-los que ja veuràs que bons queden ...

Sr. Pepin: ara mateix vaig a fer el cotilla a la teva cuina a veure què trobo per esmorçar.

Buenas Migas: i tant que és un bon rollo aquest ... ja ja ja

MErcè: si el formatge de cabra i l'escalivada un gran clàssic que casa super bè eh ...

Petonets a tots que paseu molt bon dia i gràcies pels comentaris
Su ha dit…
Fantástico!!! la combinación extraordinaria.
Un abrazo!!
Això si que és una obra d'art! I quina feinada... Això d'enrotllar-ho tot i que després quedi tan bé no ha de ser fàcil, però t'ha quedat fantàstic i és un entrant molt apetitós per a aquests dies d'estiu.

Quan tingui una estoneta més seuiré llegint el teu blog. He donat un cop d'ull a les entrades antigues i ja he vist receptes que em vull anotar.

A reveure!
Anna (de la Taula d'en Bernat)
MAR ha dit…
Bon dia

Su:Gràcias realmente queda riquissimo la escalivada con el queso de cabra,

Anna: Que va és super fàcil home ... amb el paper film s'enrrolla molt facilment ja veuràs prova-ho de fer que no costa
res

petunets i gràcies

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz