Ves al contingut principal

Galetes de mantega i varicel.la


Què es pot fer amb una nena de tres any i mig que té varicel.la i fa quasi bé una setmana que no surt de casa i ja no saps com distreure-la ........ com sempre la cuina em dóna la solució als meus problemes vitals ..... fem galetes de mantega !!!!!!!!!

El més important de tot es tenir molts motlle de fer galetes d'animalets i formes diverses així ja d'entrada els hi atrau l'assumpte als més petits de casa, és com si féssim plastelina, una altre avantatge d'aquesta activitat es que els tens entretinguts i sentadets durant més d'una hora, es senten realitzats perquè fan alguna cosa ells sols i desprès hi ha un resultat, les galetes que les ensenyen orgullosos a pares, àvis, i tothom que pasi per casa i  menys la part del forn tota l'activitat la poden fer ells sols.

I en el cas de la  nostre filla el més important, pot putinejar fins que es cansi amb la masa,,,, aspecte que d'altre banda fa les galetes potencialment perilloses donada la gran quantitat de virus que poden arribar a recollir, per tant us recomano que nomès les menjeu a casa no fos que intoxiquessim a tercers.

Ingredients
  • 125 gr de sucre
  • 10 gr de sucre avainillat
  • 125 gr de mantega a punt de pomada
  • 250 gr de farina tamisssada (pasada per un colador perquè quedi més fina)
  • 1 ou
Agafem un bol ample i barrejem els sucres i l'ou, quan ho tenim ben barrejat afegim la mantega a punt de pomada és a dir pasada uns segons pel micro perque quedi desfeta i seguim barrejant, tot seguit afegim un ou  i al final de tot la farina tamissada i anem barrejant fins formar una masa lligada, la deixem reposar a la nevera uns 15 min.

Pasat el temps agafem la masa l'estirem amb un corró i fem una làmina de masa d'uns 50 mm de gruix i anem fent les forme de galeta i les anem posant en una plata de forn forrada amb paper sulfuritzat o mantega i les anem col.locant, un cop tenim la bandeja plena la deixem reposar a la nevera una estoneta com 10 min. i pre escalfem el forn a 200º posem les galetes uns 8/10 min i les treiem. I ara les podem pintar amb xocolata desfeta o amb colorants liquids amb un pinzell.

En aquest punt deixem que es refredin i posem al nen dins la rentadora i posteriorment a la secadora.

D'aquesta manera els anem introduint a la cuina, es distreuen, i tambè perquè no es una forma molt recreativa d'educar als nostres fills.

Comentaris

Margarida ha dit…
Ui, quan he visdt el títol he pensat "aquest ingredient no el conec!!!!" ja,ja...
Pobreta Carla! Però és millor que la passi ara de petita que de gran, que conec una noia que la va tenir l'any passat i ho va passar fatal!
Quan la va passar la meva filla gran, vaig pensar que la passarien tots tres alhora, i no va ser així! Tu encara has tingut sort, si només ha estat una setmana. Multiplica-ho per 3!
Segur que ara ja fas més bona cara, oi?
Petonets a la Carla!
MAR ha dit…
Gracies Margarida la veritat es que al estar vacunada l'ha agafat molt fluixeta ... gràcies per l'interès ptonets

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…

cupcakes

La setmana passada vaig tenir la oportunitat d'assistir a un taller de Cupcakes que es feia a Platja D'Aro, en concret a L'Atelier de Brenda,espai que programa de forma continua diferents cursos i tallers molt interessants, tant de cuina, com és el cas, com de tècniques de relaxació, idiomes, cursos de caire psicològic, empresarial etc. És una opció fantàstica  per mantenir als habitants del Baix Empordà distrets i formats. !!! Mai havia entrat en el món dels cupcakes, he fet magdalenes fins avorrir de gustos diferents i encara més de formes diferents, algunes força curioses ... però mai les havia decorat; aquest cop la magdalena passa a ser l'ingredient secundari del plat i es converteix en una base d'increibles colors, formes, textures i sobretot una simple base de la nostre imaginació més desenfadada i divertida.
Aquests tres cupcakes están fets amb unes pastes (que ja venen fetes del color que vulguis) i l'única cosa que s'ha de fer és "jugar a pl…