Passa al contingut principal

Galetes de mantega i varicel.la


Què es pot fer amb una nena de tres any i mig que té varicel.la i fa quasi bé una setmana que no surt de casa i ja no saps com distreure-la ........ com sempre la cuina em dóna la solució als meus problemes vitals ..... fem galetes de mantega !!!!!!!!!

El més important de tot es tenir molts motlle de fer galetes d'animalets i formes diverses així ja d'entrada els hi atrau l'assumpte als més petits de casa, és com si féssim plastelina, una altre avantatge d'aquesta activitat es que els tens entretinguts i sentadets durant més d'una hora, es senten realitzats perquè fan alguna cosa ells sols i desprès hi ha un resultat, les galetes que les ensenyen orgullosos a pares, àvis, i tothom que pasi per casa i  menys la part del forn tota l'activitat la poden fer ells sols.

I en el cas de la  nostre filla el més important, pot putinejar fins que es cansi amb la masa,,,, aspecte que d'altre banda fa les galetes potencialment perilloses donada la gran quantitat de virus que poden arribar a recollir, per tant us recomano que nomès les menjeu a casa no fos que intoxiquessim a tercers.

Ingredients
  • 125 gr de sucre
  • 10 gr de sucre avainillat
  • 125 gr de mantega a punt de pomada
  • 250 gr de farina tamisssada (pasada per un colador perquè quedi més fina)
  • 1 ou
Agafem un bol ample i barrejem els sucres i l'ou, quan ho tenim ben barrejat afegim la mantega a punt de pomada és a dir pasada uns segons pel micro perque quedi desfeta i seguim barrejant, tot seguit afegim un ou  i al final de tot la farina tamissada i anem barrejant fins formar una masa lligada, la deixem reposar a la nevera uns 15 min.

Pasat el temps agafem la masa l'estirem amb un corró i fem una làmina de masa d'uns 50 mm de gruix i anem fent les forme de galeta i les anem posant en una plata de forn forrada amb paper sulfuritzat o mantega i les anem col.locant, un cop tenim la bandeja plena la deixem reposar a la nevera una estoneta com 10 min. i pre escalfem el forn a 200º posem les galetes uns 8/10 min i les treiem. I ara les podem pintar amb xocolata desfeta o amb colorants liquids amb un pinzell.

En aquest punt deixem que es refredin i posem al nen dins la rentadora i posteriorment a la secadora.

D'aquesta manera els anem introduint a la cuina, es distreuen, i tambè perquè no es una forma molt recreativa d'educar als nostres fills.

Comentaris

Margarida ha dit…
Ui, quan he visdt el títol he pensat "aquest ingredient no el conec!!!!" ja,ja...
Pobreta Carla! Però és millor que la passi ara de petita que de gran, que conec una noia que la va tenir l'any passat i ho va passar fatal!
Quan la va passar la meva filla gran, vaig pensar que la passarien tots tres alhora, i no va ser així! Tu encara has tingut sort, si només ha estat una setmana. Multiplica-ho per 3!
Segur que ara ja fas més bona cara, oi?
Petonets a la Carla!
MAR ha dit…
Gracies Margarida la veritat es que al estar vacunada l'ha agafat molt fluixeta ... gràcies per l'interès ptonets

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz