Passa al contingut principal

CROQUETES (altrament dit CORQUETES)




Quin plat més senzill i típic però que difícil és trobar-ne unes de bones, o tenen massa beixamel i només tenen gust de llet o el farcit és de poca qualitat i no tenen gust de res, o només tenen gust d'arrebossat ... .. és un del plats que són distrets a la cuina però crec que molt gratificants al paladar, jo personalment quan m'hi poso ho faig amb previsions de futur, és a dir, en faig forces i les congelo; les quantitats que poso a mi em van sortir 45 croquetes, mida normal ni bombes ni de disseny microscòpic, normaletes.


A veure si us agraden.


Farcit:
- 800 gr de pollastre desossat (pit de pollastre o un pollastre rostit que tingueu)
- 175 gr de pernil salat (treure el greix del pernill)
- Sal
- Pebre


Salsa Beixamel:
- 110 gr de farina
- 110 gr de mantega
- llet de vaca SENCERA (calculeu un 1/2 litre aprox.)
- Sal
- Pebre
- Nou moscada

Arrebossat:
- 2/3 ous
- pa rallat

Farcit: Començarem salpebrant els pits de pollastre i els passarem per una paella amb una mica d'oli, els courem, però no massa sinó quedarà la carn molt dura.

Els traiem i els passem per la trituradora (1.2.3 - Thermomix etc) si ho voleu tenir més còmode demaneu a la botiga que us passin els pollastre per la màquina de triturar que utilitzen per la carn picada de vedella/porc, així ja teniu la feina feta.

Ho juntem amb el pernil tallat molt petit; com sempre en la cuina a més qualitat del pernil salat més bones quedaran les croquetes.



Salsa Beixamel: Comencem fent el roux: posem en una paella la mantega i deixem que es desfaci amb el foc molt i molt lent, un cop la tinguem líquida anem afegim la farina sense deixar de remoure amb una espàtula de fusta o bé amb un batedor (personalment prefereixo el batedor així no queden grumolls a la massa), anem treballant els dos ingredients uns 7 minuts; es formen unes boletes que semblen sorra, li donem voltes a fi que la farina es vagi coent una mica, però només una mica, si es crema la beixamel no tindrà bon gust.

Un cop passats aquest minuts afegim poc a poc la llet SENCERA i anem barrejant contínuament, veurem que el compost ens anirà demanant ell mateix llet, és a dir, tirem la llet i remenem i al cap d'uns segons veurem que la farina s'ha begut la llet i queda una massa espessa ... seguim afegint la llet calenta fins que tinguem la quantitat desitjada de beixamel en funció del farcit que em fet, a més llet més quantitat de beixamel obtindrem.

Tirem sal pebre i sobretot NOU MOSCADA, sinó la beixamel és molt insulsa.

Ha de quedar una textura espessa, podem comprovar-ho fent una ratlla al mig de la paella i que la beixamel trigui uns segons en cobrir de nou la separació que em fet, sinó es així seguim remenant fins obtenir la textura addient.

Pensem que aquesta beixamel té la funció de "ciment" en el farcit, sino quan fregim les croquetes es desfaran.

Ajuntarem la salsa beixamel amb el pollastre i el pernil i ho deixarem a la nevera tota la nit.


Arrebossat: A l'endemà (si el vostre marit no s'ha menjat la massa de croqueta de la nevera) aneu agafant amb una cullereta de postres massa i amb les mans feu la forma que més us agradi per la croqueta, ho passeu per l'ou batut i seguidament pel pa rallat.



Aquí teniu dues opcions o les fregiu amb oli ben calent o bé les congeleu i les aneu consumint a mida que us vinguin de gust.

Un cop tretes de la paella, les deixem reposar en paper absorbent per que deixin anar l'oli en excés i ja les tenim..


Espero que us agradin


Bon Profit !!

Comentaris

Quel ha dit…
Altament recomanades. Surten molt i molt bones gent. De debó
Mercè ha dit…
Hola Mar! T'he descobert pel comentari que li vas deixar a l'Eva! :)
Benvinguda! Veig que ets nova en això dels blogs gastronòmics! Ja veuràs encara t'enganxarà més a la cuina! ;) jeje

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz