Ves al contingut principal

CROQUETES (altrament dit CORQUETES)




Quin plat més senzill i típic però que difícil és trobar-ne unes de bones, o tenen massa beixamel i només tenen gust de llet o el farcit és de poca qualitat i no tenen gust de res, o només tenen gust d'arrebossat ... .. és un del plats que són distrets a la cuina però crec que molt gratificants al paladar, jo personalment quan m'hi poso ho faig amb previsions de futur, és a dir, en faig forces i les congelo; les quantitats que poso a mi em van sortir 45 croquetes, mida normal ni bombes ni de disseny microscòpic, normaletes.


A veure si us agraden.


Farcit:
- 800 gr de pollastre desossat (pit de pollastre o un pollastre rostit que tingueu)
- 175 gr de pernil salat (treure el greix del pernill)
- Sal
- Pebre


Salsa Beixamel:
- 110 gr de farina
- 110 gr de mantega
- llet de vaca SENCERA (calculeu un 1/2 litre aprox.)
- Sal
- Pebre
- Nou moscada

Arrebossat:
- 2/3 ous
- pa rallat

Farcit: Començarem salpebrant els pits de pollastre i els passarem per una paella amb una mica d'oli, els courem, però no massa sinó quedarà la carn molt dura.

Els traiem i els passem per la trituradora (1.2.3 - Thermomix etc) si ho voleu tenir més còmode demaneu a la botiga que us passin els pollastre per la màquina de triturar que utilitzen per la carn picada de vedella/porc, així ja teniu la feina feta.

Ho juntem amb el pernil tallat molt petit; com sempre en la cuina a més qualitat del pernil salat més bones quedaran les croquetes.



Salsa Beixamel: Comencem fent el roux: posem en una paella la mantega i deixem que es desfaci amb el foc molt i molt lent, un cop la tinguem líquida anem afegim la farina sense deixar de remoure amb una espàtula de fusta o bé amb un batedor (personalment prefereixo el batedor així no queden grumolls a la massa), anem treballant els dos ingredients uns 7 minuts; es formen unes boletes que semblen sorra, li donem voltes a fi que la farina es vagi coent una mica, però només una mica, si es crema la beixamel no tindrà bon gust.

Un cop passats aquest minuts afegim poc a poc la llet SENCERA i anem barrejant contínuament, veurem que el compost ens anirà demanant ell mateix llet, és a dir, tirem la llet i remenem i al cap d'uns segons veurem que la farina s'ha begut la llet i queda una massa espessa ... seguim afegint la llet calenta fins que tinguem la quantitat desitjada de beixamel en funció del farcit que em fet, a més llet més quantitat de beixamel obtindrem.

Tirem sal pebre i sobretot NOU MOSCADA, sinó la beixamel és molt insulsa.

Ha de quedar una textura espessa, podem comprovar-ho fent una ratlla al mig de la paella i que la beixamel trigui uns segons en cobrir de nou la separació que em fet, sinó es així seguim remenant fins obtenir la textura addient.

Pensem que aquesta beixamel té la funció de "ciment" en el farcit, sino quan fregim les croquetes es desfaran.

Ajuntarem la salsa beixamel amb el pollastre i el pernil i ho deixarem a la nevera tota la nit.


Arrebossat: A l'endemà (si el vostre marit no s'ha menjat la massa de croqueta de la nevera) aneu agafant amb una cullereta de postres massa i amb les mans feu la forma que més us agradi per la croqueta, ho passeu per l'ou batut i seguidament pel pa rallat.



Aquí teniu dues opcions o les fregiu amb oli ben calent o bé les congeleu i les aneu consumint a mida que us vinguin de gust.

Un cop tretes de la paella, les deixem reposar en paper absorbent per que deixin anar l'oli en excés i ja les tenim..


Espero que us agradin


Bon Profit !!

Comentaris

Quel ha dit…
Altament recomanades. Surten molt i molt bones gent. De debó
Mercè ha dit…
Hola Mar! T'he descobert pel comentari que li vas deixar a l'Eva! :)
Benvinguda! Veig que ets nova en això dels blogs gastronòmics! Ja veuràs encara t'enganxarà més a la cuina! ;) jeje

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…