CARDIOSAFE - SERVEI INTEGRAL DE CARDIOPROTECCIÓ

RISOTTO DE SALMÓ AMB ESCAMARLANS

Innaguro aquest blog amb una recepta que a casa els hi encanta, em sap greu no aportar documentació gràfica del "evento" però els començaments són dificils i complicats i aquest no seria una excepció ... bè allà va ...
Ingredients
(quantitats per 4 amb gana normal i 3 afamats)
300 gr arrós Arborio o Carnaroli (també podeu utilitzar el Bomba de casa nostre)
250 gr salmó fumat
12 escamarlans grossos
1 got de vi blanc
2 cebes
2 pastanagues
1 branca api
1 all (dent)
1 fulla llorer
mantega
oli, sal i pebre
Preparar un caldo vegetal amb les cebes, les pastanagues, la dent d'all , api i la fulla de llorer.
Colarem i salpebrarem el caldo vegetal i el portarem a bullir, tirarem els escamarlans i els deixarem coure 5 minuts. Els retirarem i els pelarem reservant-ne totes les parts.

Tirem al caldo vegetal els caps i les pells dels escamarlans i els deixem coure uns 15 minuts, pasats els cuals ho pasarem pel xino o per un colador normal i corrent.

En una cassola amb una miqueta d'oli sofregim la cebeta fins que comenci a agafar color en aquest punt incorporem els escamarlans tallats a trosset i l'arrós.
Ho treballem tot plegat una estoneta perque així l'arrós es va torrant una miqueta; tirarem el vi blanc i deixarem que s'evapori remenant continuament, un cop tenim el vi evaporat anirem afegint el caldo vegetal ben calent que hem preparat al principi de tot, anirem afegint caldo a mida que l'arrós ens ho demani, ho veurem perque anirà quedant sec i és el moment de tirar-ne de nou; així anar fent fins que el gra de l'arrós estigui al punt tirant al "dente" sinó desprès se'ns pasarà; retoquem el punt d'espècies i tirem si cal sal, pebre i jo hi poso un toc de nou moscada.
Apaguem el foc i en aquest punt tirem el salmó fumat tallat a trossets petits i una bona cullerada de mantega ,remenem bè perque tot quedi ben impregnat i homogenitzat i finalment tirem una bona grapada de formatge parmesà rallat.
I bon profit !!!!!!!!!!



10 comentaris:

MAR ha dit...

Quina bona pinta té.

Quel ha dit...

Amb gran alegria inaguro la seccio de comentaris del blog de la millor cuinera del mon sense, de moment, estrella Michelin.

Us recomano molt la primera recepta, esta per a llepar-se els dits !!

Quel

Anònim ha dit...

eiiiisssssssssssssssssssss, increibleeeeeeeeeeeee estic apunt d'anar a comprar els escamarlans i el salmó per copiarte el rissotooo

petons mar
alex

santi ha dit...

La veritat es que te molt bona pinta ... ja tinc un runrun a l'estomac. Enhorabona per la iniciativa ... hi haurà un capítol de "cuina a bordo" ? em sembla que tens molta experiència. Ànim.

Anònim ha dit...

Som a Mallorca i a l'habitació de l'hotel no hi ha cuina, però quan tornem a Girona ja farem el rissotto.Petons els tiets Joan i M. Angels

Anònim ha dit...

Realment ets una "crack" com diu el teu home. Pero els meus tres fills no hem deixen gaire temps per la cuina, així que en Xavi i jo em decidit provar-ho un dia a casa teva. Ja, ja..
Mil petonets a la Carla i a vosaltres.
Xavi i Cris.

MAR ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
MAR ha dit...

moltes gràcies a tots .. aixó si que anima !!!!!
Us animo a fer experiments a la cuina amb les receptes que aniré posant .... segur que us sortiràn més que bones !!!!

Xaviola ha dit...

Hola Mar,

enhorabona per la iniciativa !!
Ara només ens falta trobar el/la cuiner/a .... :-))

Un petó
Nati i Xavi

Mar ha dit...

No dubtis que provaré alguna de les teves receptes
Espero que properament obris un apartat de "cuina infantil"
Segur que aquest blog és un èxit gràcies per donar-nos idees !!!!