Passa al contingut principal

RISOTTO DE SALMÓ AMB ESCAMARLANS

Innaguro aquest blog amb una recepta que a casa els hi encanta, em sap greu no aportar documentació gràfica del "evento" però els començaments són dificils i complicats i aquest no seria una excepció ... bè allà va ...
Ingredients
(quantitats per 4 amb gana normal i 3 afamats)
300 gr arrós Arborio o Carnaroli (també podeu utilitzar el Bomba de casa nostre)
250 gr salmó fumat
12 escamarlans grossos
1 got de vi blanc
2 cebes
2 pastanagues
1 branca api
1 all (dent)
1 fulla llorer
mantega
oli, sal i pebre
Preparar un caldo vegetal amb les cebes, les pastanagues, la dent d'all , api i la fulla de llorer.
Colarem i salpebrarem el caldo vegetal i el portarem a bullir, tirarem els escamarlans i els deixarem coure 5 minuts. Els retirarem i els pelarem reservant-ne totes les parts.

Tirem al caldo vegetal els caps i les pells dels escamarlans i els deixem coure uns 15 minuts, pasats els cuals ho pasarem pel xino o per un colador normal i corrent.

En una cassola amb una miqueta d'oli sofregim la cebeta fins que comenci a agafar color en aquest punt incorporem els escamarlans tallats a trosset i l'arrós.
Ho treballem tot plegat una estoneta perque així l'arrós es va torrant una miqueta; tirarem el vi blanc i deixarem que s'evapori remenant continuament, un cop tenim el vi evaporat anirem afegint el caldo vegetal ben calent que hem preparat al principi de tot, anirem afegint caldo a mida que l'arrós ens ho demani, ho veurem perque anirà quedant sec i és el moment de tirar-ne de nou; així anar fent fins que el gra de l'arrós estigui al punt tirant al "dente" sinó desprès se'ns pasarà; retoquem el punt d'espècies i tirem si cal sal, pebre i jo hi poso un toc de nou moscada.
Apaguem el foc i en aquest punt tirem el salmó fumat tallat a trossets petits i una bona cullerada de mantega ,remenem bè perque tot quedi ben impregnat i homogenitzat i finalment tirem una bona grapada de formatge parmesà rallat.
I bon profit !!!!!!!!!!



Comentaris

MAR ha dit…
Quina bona pinta té.
Quel ha dit…
Amb gran alegria inaguro la seccio de comentaris del blog de la millor cuinera del mon sense, de moment, estrella Michelin.

Us recomano molt la primera recepta, esta per a llepar-se els dits !!

Quel
Anònim ha dit…
eiiiisssssssssssssssssssss, increibleeeeeeeeeeeee estic apunt d'anar a comprar els escamarlans i el salmó per copiarte el rissotooo

petons mar
alex
santi ha dit…
La veritat es que te molt bona pinta ... ja tinc un runrun a l'estomac. Enhorabona per la iniciativa ... hi haurà un capítol de "cuina a bordo" ? em sembla que tens molta experiència. Ànim.
Anònim ha dit…
Som a Mallorca i a l'habitació de l'hotel no hi ha cuina, però quan tornem a Girona ja farem el rissotto.Petons els tiets Joan i M. Angels
Anònim ha dit…
Realment ets una "crack" com diu el teu home. Pero els meus tres fills no hem deixen gaire temps per la cuina, així que en Xavi i jo em decidit provar-ho un dia a casa teva. Ja, ja..
Mil petonets a la Carla i a vosaltres.
Xavi i Cris.
MAR ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
MAR ha dit…
moltes gràcies a tots .. aixó si que anima !!!!!
Us animo a fer experiments a la cuina amb les receptes que aniré posant .... segur que us sortiràn més que bones !!!!
Xavi ha dit…
Hola Mar,

enhorabona per la iniciativa !!
Ara només ens falta trobar el/la cuiner/a .... :-))

Un petó
Nati i Xavi
Mar ha dit…
No dubtis que provaré alguna de les teves receptes
Espero que properament obris un apartat de "cuina infantil"
Segur que aquest blog és un èxit gràcies per donar-nos idees !!!!

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu