Ves al contingut principal

SOBAOS PASIEGOS


Amics ha començat la operació biquini al meu blog, com podeu veure per les anteriors entrades de llaminadures, es per aixó que avui per posar-nos en serio amb el tema us proposo uns sobaos que queden molt bons i super esponjosos, ... són tant bons, com ràpids i fàcils de fer, ja veureu, ah i per la línia no ho sé però per l'esperit ni us ho explico, comproveu-ho vosaltres mateixos .....

- 250 gr mantega

- 250 gr farina

- 3 ous

- 250 gr sucre

- 1 sobre de llevat

- 1/2 copeta de rom

- sal

Deixem desfer a temperatura ambient la mantega (textura pomada) o la posem al micro uns segons que acabarem abans, afegim el sucre, els ous batuts, el rom i la sal i ho treballem tot bé.
Per una altre costat ajuntem la farina amb el llevat i ho barregem bé.

Afegim la farina i el llevat a la massa que em hem fet amb la mantega i els ous del primer punt, ho amassem tot bé fins obtenir una massa homogènia amb tots els ingredients integrats i cremosa, no han de quedar grumolls.

Agafem motlles (jo he fet servir uns de suflé) però per ser fidels al dolç hauríem de comprar motlles allargats de paper de cera o bé ho posem tot en un motlle allargat de coca per exemple i desprès en tallem porcions.No omplir el motlle més del 50 % de la seva capacitat, perquè la mida del sobao un cop puja es doble.
Ho posem al forn uns 15 minuts a 180º, aneu punxant l'interior d'una sobao amb un escuradents fins que surti net, és aleshores quan està la massa feta.

Aquesta recepta l'he tret d'un llibre que es diu "Repostería" del col.leccionable "La cocina de casa con el toque de los grandes chefs"



Comentaris

Gemma ha dit…
Visca l'operació bikini! Si totes les receptes bones per l'esperit també ho fossin per la línia, seríem totes unes sílfides, je je je...
M'agraden aquests sobaos amb forma de magdalena... es veuen esponjosos i deliciosos :)
ANNAFS ha dit…
Bé... esperaré una mica més abans de començar l' operació bikini. Primer vull menjar aquests sobaos, que em recorden les vacances que vam passar a Asturies , que en menjàvem cada dia per esmorçar.
T' han quedat super esponjosos!..mmmm
ptns
Mercè ha dit…
Mar, amb tant d'estrès, feina, maldecaps, si no ens donem un gustet assaborint aquestes llaminadures acabarem tots deprimits!! ;) T'han quedat mooolt esponjosos!! I me'n menjaria un parell ara mateix!! Que bons!! :)
Petons!
carmen rico ha dit…
Ya tenia ganas de tener una buena receta de sobaos, además tengo que hacerla ya que ahora tengo un yerno cántabro!!
Tiene una pinta fenomenal.
Saludos
El cullerot Festuc ha dit…
Operació biquini??? Més aviat oepració banyador...pq a aquest pas haurem d'anar ben tapadetes aquest estiu per la costa brava...jejeje!!!
Genial aquests sobaos!!
Petunets,
Eva.
MAR ha dit…
Hola companyes blogeres

Gemma: ja et dic jo que millor cuidar l'esperit que la línia pq pot ser primeta però si no tenim l'estomag bén mimat ... malament rai.

Anna: buff jo no sé si estaràn a l'alçada dels que esmorçaves eh ...

Mercè: I tant que si les llaminadures són un kit kat necessari que sino al final nomès treballem i anèm amb la llengua fora tot el dia.

Carmen: Pués ya no tienes excusa a ver que opina tu yerno de mis sobaos ... si tiene una receta mejor que la diga...

Eva: Bé potser he començat la operació túnica veraniega .... però què bons que estàn eh i sino anirem de operació bikina de Botero i santes pasques.

Petonets ben dolços a totes i gràcies
Anna ha dit…
Hola, Mar!
Encantada de conèixer el teu blog. Aquests sobaos i els bunyolets de més avall fan perdre les ganes de mantenir la silueta. A fer punyetes l'operació bikini!!!

Anna (de la Taula d'en Bernat)
Marta ha dit…
Hola Mar, qué buena pinta que tienen tus sobaos y lo bien que van para la operación bikini. Yo estoy a punto de empezarla...qué pereza!
besos

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…