Ves al contingut principal

LA MONA DEL BIEL


Si, ja sé que fa quinze dies que ens vam menjar les mones ... però aquesta que us presento avui és la que va fer el meu coopadrí pel nostre fillol Biel, el de la foto d'aqui sobre ... oi que és guapo ..
El Sergi i jo sóm els padrins del Biel, el 2º de la saga de tres germans fills dels nostres grans amics Teo i Marta.
Doncs bé, el super padrí va fer aquesta mona i jo crec que es mereix una entrada en el blog, per que no és nomès l'aspecte magnífic que veieu a la foto, si no que a sobre estava boníssima, la xocolata era de vici tot molt bó i a sobre com veureu en la recepta més fàcil impossible.

Doncs aqui va l'entrada dedicada al super padrí Sergi !!!!!!!!!!

  • 4 ous
  • 1 iogurt
  • 400 gr xocolata (interior del pastis)
  • 1 bossa de lacasitos
  • 250 gr xocolata per fer la cobertura
  • 280 gr sucre
  • 280 gr oli oliva
  • 280 gr farina
  • 1 sobre llevat
  • 100 gr nous

Batem en un bol els ous i el sucre fins obtenir una crema blanquinosa. Afegim l'oli, la farina i el llevat i seguim remenant fins obtenir una masa amb tots els ingredients ben integrats i sense cap grumoll.


Desfem la xocolata al microones o al bany maria al foc com ho tinguem millor i ho afegim a la barreja anterior i seguim treballant-t'ho; esmicolem les nous i les tirem a la barreja.


Posem la masa anterior en un motlle i al forn a uns 190º durant uns 30 minuts, com sempre ho anem controlant amb un punxó per veure si està feta o no la masa, si surt net ja el podem treure i sinó el deixem una mica més.


Un cop fred fem la cobertura de xocolata i el banyem.


Comentaris

Margarida ha dit…
Oooooohhh! Sí, senyora, aquesta Mona mereixia sortir publicada al bloc. Ens haurem de creure que era molt bona, perquè segur que no en va quedar cap trosset per poder-la tastar, oi?
La presentació fenomenal, i el fillol GUAPÍSSIM!
El cullerot Festuc ha dit…
Que guapo que és el Biel!!!!!! I ja pots felicitar al padrí per aquesta mona...li ha quedat xulíssima!!!
Petunets,
Eva.
Marta ha dit…
Que maca Mar i es el mateix que ja no sigui el temps de la mona...ha quedat genial!
Petons
Mercè ha dit…
Mar, felicita al padrí perquè li ha quedat genial!! Tota la raó que es mereixia sortir al blog!! Per cert, les figuretes de xocolata també les va fer ell?
Petons!
MAR ha dit…
Margarida Doncs encara que no t'ho creguis un trosset va quedar perquè si que era super bona però portava tanta xocolata que al final ja no ens n'entrava més ...

Cullerot Festuc eh que si que és guapo el meu fillol a part d'un trapella que aqui t'espero.

Marta gràcies mira guardem la recepta per l'any que ve

Petonets a totes i gracies !!
mar
MAR ha dit…
Hola Mercè no no les figuretes les va comprar ....

petonets
Gemma ha dit…
Ja ho crec que aquesta super mona es mereix una entrada al blog! Té una pinta delciosa! Felicitats a tots 3, a la padrina, al padrí i a al fillol. En Biel fa una cara de felicitat en veure la mona que ja ho diu tot ;)
ANNAFS ha dit…
Qué guapo el Biel... I es veu super cofoi amb aquesta mona tan espectacular. Amb xocolata, mmmm....
ptns.

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…