Ves al contingut principal

MELINDROS


Avui he fet per primer cop melidros, ens agraden molt i és d'aquells dolços que t'han acompanyat tota la vida i mira em feia gràcia provar-los de fer.

El que si tenen és una conservació super curta, de seguida es fan durs, ho sigui que la questió està en fer-los preparar la xocolata calenta i a sucar-hi el melindro ben ràpid ... !!!!!!!!

Necessitarem:
  • 3 ous
  • 75 gr farina
  • 75 gr sucre
  • 1 cullerada de llevat Royal
  • Sucre llustre


Barrejem en un bol els rovells d'ou i el sucre fins obtenir una massa espessa i blanquinosa.

Tot seguit afegim poc a poc la farina pasada per un colador i ho treballem fins que estigui tot integrat; un cop tenim la barreja anterior llesta, anem afegint les clares muntades a punt de neu a poc a poc i amb una espàtula anar fent un moviment de d'alt cap abaix com si acaronéssim la massa a fi de no baixar les clares .


Posem la massa dins una mànega pastissera i en una plata per anar al forn, amb paper vegetal o base de silicona, anem fent "xurritos" d'uns 7 cm de llarg i gruixuts i amb volum. Els hi fem una pluja de sucre glas per sobre i cap al forn durant 10 minuts a 180º, jo ho vaig fer amb la opció de turbo al forn. A mi em van quedar massa plans, crec que vaig posar poca massa per melindro, el proper cop haig de fer dues pasades de mànega pastissera per melindro sino queden baixos i resecs.


I ja està a fer una bona xocolata desfeta i apa .... a gaudir de l'operació biquini ....

Comentaris

El cullerot Festuc ha dit…
T'han quedat de pastiseria Mar!!! Que bons!!! Encara que es facin durs de seguida...segur que no hi ha probelma...pq amb una tassa de xocolata es deuen acabar TOTS!!!
Petunets,
Eva.
vacapaca ha dit…
Que ricos!! Me traen buenos recuerdos ... tardes de lluvia y un buen chocolate! Los probaré!
Gemma ha dit…
Nosaltres vam fer melindros amb les meves nebodes i també van quedar molt bons. No se'ns van arrribar a quedar durs ja que no van durar ni un dia, je je je...
T'han quedat genials!
ANNAFS ha dit…
Vols dir que és la primera vegada que en fas ? Donçs t' han quedat molt i molt bé...Jo no n' he fet mai, i algun dia d' aquests... Seguiré la teva recepta. I segur que no s' assequen donçs amb aquesta pinta que tenen no tindran temps..
ptns.
Marta ha dit…
Que bons Mar! Jo no n'he fet mai però no sembla complicat. T'han quedat fantastics.
Petons
Mercè ha dit…
Mar, t'han quedat perfectes!! :) I que bons que són, oi?? I sucats a la xocolata desfeta... són de muerteeeee!! ;)
Petons!
MAR ha dit…
hola

El cullerot Festuc: si si i tant amb una tassa de xocolata de fet no tenen temps ni de refredar-se.

Vacapaca: Ocasiones vas a tener porque llueve día si día también o sea que no tienen excusa ...

Gemma: Si que és una bona recepte per fer amb els petits, super ràpida i aixó de fer xurritos amb la mànega pastissera els hi encanta.

Anna: Jo tampoc n'havia fet abans però mira per aixó mateix de tant en tant em de provar de fer coses noves, és més divertit.

Marta: el mateix que li dic a l'anna feu-los que són super fàcils de fer ... i la veritat que amb les formes que queden o els hi pots donar tú mateixa et fas un tip de riure.

MErcè: si de fet el melindro és l'excusa per menjar xocolata desfeta ... però disimula prou no ?? ji ji ji

petonets a totes i gràcies
mar
Celes ha dit…
Unnn!!! Riquisimos.
Ya tienes otra seguidora.

Saludos
MAR ha dit…
hola Celes moltes gràcies vaig a fer una volta pel teu blog ....

PEtonets

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…