Passa al contingut principal

LA SOPA DE CEBA D'EN JORDI


Retratats l'autor de la recepta, a la dreta, el meu marit Quel al mig i l'amic d'ells, en Jordi a la porta de Mestalla el passat dimecres al vespre, abans de degustar plegats un plat de quatre estrelles i un COPA !!!



Una de les grans avantatges que té conèixer una parella és que de cop i volta guanyes dos amics, aquest ha estat el cas del meu marit i jo que tenim una parella d'amics d'alló més encantadors, el Jordi i la Mimé, en quan a la Mimé ja l'hem esmentat fa pocs dies, és la noia que em va deixar el magnific llibre del post anterior ..... doncs bé, el Jordi, reclama la seva presència i quota de protagonisme en aquest blog i quina millor forma de fer-ho que amb un recepta .... no una recepta qualsevol, sinó una recepta que obra un espai nou en aquest blog .... i a més sense saber-ho, el Jordi ha adquirit la responsabilitat de mantenir-lo en actiu, el nom del nou espai l'ha batejat en Jordi com "CUINA DE SUBSISTENCIA PER HOMES SOLS" .. i la recepta que innagura la secció us la transcric lletra a lletra segons me l'ha passat el Chef Jordi; cal dir però, que el Jordi, magnifica persona, està casat amb la Mimè, magnifica cuinera que fa uns plats boníssims i super ben cuinats .... però em crec a cegues que aquesta sopa és creació nomès del Jordi i que la Mimé no ha tingut res a veure ....... ja m'entendreu ...


Sopa de ceba.

Mentres escalfes un tetrabric de caldo sintetic de carn o "ave", fregeixes un parell de cebes trosejades, a rodanxes o com et sembli.Quan el caldo bulli i tires la ceba, formatge rellat al gust, un ou i una llesca de pa sec.




Ja tens una magnifica sopa de ceba!!!!!!

Els pocs trastos que embrutis ja els rentara la dona quan torni.

Jordi




L'autora del blog, ho sigui jo, no em faig responsable de les opinions, parers, reaccións, queixes, el.logis que pugui aixecar tant les receptes d'aquesta nova secció com els comentaris que en ell apareixin del propi autor o bé de col.laboradors seus i perquè no admiradors ...

Gràcies Jordi de tot cor per col.laborar en el blog, que és a fi i al cap un instrument per gaudir una mica més de la vida i dels petits plaers al.liens a les obligacions diaries, la teva col.laboració li dóna un toc divertit, útil per molts homes/dones i simpàtic.


Esperem les teves receptes!!!

Gràcies amic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentaris

vacapaca ha dit…
Els amics son lo mitjor de la vida!! T'aporten moltes coses bones!! No podrien viure sense ells!! Molt bona la sopa!! Un peto, Montse.
Gemma ha dit…
Conec a més d'un (i d'una també, eh?) a qui aquesta noca secció li aniria molt bé, je je je... no serien capaços ni de fer aquesta sopa de ceba d'en Jordi :)
Marta Padenous ha dit…
Bé, docs prou "apanyat" no?
Ha sigut capaç de fer una sopa de ceba...je je je...Però he de dir que darrerament he conegut homes 10 a la cuina!!!
Ptnts
El problema del Jordi és que no li cal cuinar ja que al seu costat hi ha algú que ho fa mil vegades millor que ell, i s'aprofiten, vaja si s'aprofiten... Però està molt bé aquest puntet de subsistència que l'ha fet capaç de fer aquesta "meravellosa" sopa de ceba!
Us dic un secret, jo també en tinc un d'aquests i també es diu Jordi, serà cosa del nom?????
PTNTS
Dolça
Quel ha dit…
Jordiiiii !!!!

Que t'has begut l'enteniment ?? amb iniciatives com aquesta teva d' aquí a quatre dies ens posen a cuinar a nosaltres i el descens de qualitat de vida serà brutal !!!!

Si hi ha homes sols...que es busquin dones com les nostres (ep nois he dit COM les nostres eh??? no fotem conyes ara)
santi ha dit…
Jordi, ets un gurú !!!
Mercè ha dit…
Bé, doncs una secció que pot ser molt útil a molta gent!
Això sí, això de rentar els plats les dones em sembla una idea perfecta si quan la dona és la que cuina ells rentens els plats! ;)
Petons!
MAR ha dit…
molt bon dia senyores
Bones opinions les vostres, però amb la idea que ens em de quedar ha estat que el Jordi ha entrat i entra a la cuina i s'apanya molt bé,a banda de la guerra de sexes que jo no hi entro perquè tampoc comparteixo, un visca pels homes que fiquen el nas a les cuines !!!

Bon dia Senyors, no patiu que nosaltres també ens sentem a taula i por la cuenta que nos trae seguirem cuinant, a més a nivell personal m'encanta cuinar pel meu marit és una forma de dir-li que l'estimo en cada plat ...

PEtonets a tothom i bon cap de setmana
Marta ha dit…
Jajajaja, molt divertit Mar! Em sembla genial la nova secció del teu blog.
Com el Jordi hi ha molta gent pero escolta, ho important es cuinar, sençill peró cuinar.
Petons maca!
Margarida ha dit…
Doncs jo aquesta sopa.... ni tastar-la. I no perquè l'hagi fet un home tan eixerit, sinó perquè com ja he dit moltes vegades, la ceba no va amb mi.
I dic jo... si és tan "apanyat" per fer una sopa tan bona, no podria netejar també les poques coses que ha embrutat, i així tindria a la dóna més contenta?
Això que ha fet el Jordi m'ho fan els meus fills, i no vegeu lo "contenta" que estic quan em trobo amb tota la paradeta!
Homes a la cuina sí, però per a les coses bones i les dolentes.
ANNAFS ha dit…
Molt bona la sopa de ceba! I si la fet el Jordi, tot solet, encara té més merit. El meu marit també es diu Jordi però no sabria fer gaire res més que una truita o una amanida.
Aquesta secció nova em sembla fantàstica.
I visca el Barça!
santi ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
santi ha dit…
Per a desprès de les receptes de la Mar o de la sofisticada cuina del Jordi, adjunto la recepta del cafè Caleta (famossíssim a Eivissa entre els mariners). Es pren molt calent... inclus a l'estiu. Les conseqüències de l'excés son bàsicament dues: dissolució del 100% del colesterol en sang i un lleuger mal de cap... prudència en les dosis.
RECEPTA D'EN JAUME SALA DE CAN REY (patró del Bon Temps)Per a 12 persones:
-1 vas de vi de Nescafe en pols
-1 litre de conyac
-2 vasos d’aigua
-1 vas de sucre blanc
-1 pell de llimona
-1 grapadet de grans de cafè torrat sencers
-1 canya de canyella
Bullir en greixonera de fang i encendre fins que s’apagui (en plan "cremat").
Beure... repetir ...
espero que us agradi !
MAR ha dit…
Bon dia a tothom...

Santi moltíssimes gràcies per la teva recepta la posarem en el lloc que li toca és a dir a la secció innagurada pel Jordi, ja li farem una entrada.

I a les senyores en general gracies pels vostres comentaris i visca els marits a la cuina o fora d'ella ..

petonets
Núria ha dit…
Ja, ja, ja... Molt bona aquesta!!!! No sé pas a qui em recorda... potser el meu home? Visca el Barça :D i la Sopa de Ceba :D.

Mar, ja tinc en marxa el tema de les truites, vols passar pel meu blog? http://recipespicbypic.blogspot.com/2009/05/blog-your-omelet-round-up-find-your.html
Anònim ha dit…
AI AI AI QUE US TOCARÀ CUINAR.. JAJAJAJA MOLT BONA LA SOPA...

AV

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz