Ves al contingut principal

MAGDALENES 2º PART

Una de les llaminadures que se'm resisteixen són les magdalens, bé de fet, haig d'admetre que cuino millor plats salats que dolços, mira ... no em surten del tot bé i les magdalenes no són una excepció... ja fa temps vaig publicar una entrada de magdalenes i bè però ara n'he provat una altre (treta d'un blog que no hi ha manera de trobar ara per posar-vos la referència, si l'autor@ ho detecta si us plau que m'ho digui que hi farem esment); aquestes han quedat diferents de les altres una mica més esponjoses i gustoses.

Ingredients (33 magdalenes, ni fet expressament)
  • 4 ous
  • 250 gr de sucre
  • 350 gr de farina
  • 250 cc oli d'oliva
  • 1 iogurt de llimona
  • 1 sobre de llevat químic Royal.
  • sucre llustre.
  • cacao en pols.
Montem les clares a punt de neu i les reservem.En un bol barrejem el sucre amb l'oli fins que ho tinguem tot ben integrat i anirem incorporant poc a poc la farina amb el llevat i la ratlladura d'una llimona.



Un cop tenim una masa ben homogénea, hi podem afegir el cacao si en volem de xocolata i sinó ja podem directament omplir les oblees de les magdalenes i ho espolsem tot amb sucre llustre i cap al forn amb el turbo a 190º durant uns 15 min.

Comentaris

vacapaca ha dit…
Que ricas!! Soy la primera así que me llevo una!! La verdad que dar con la medida exacta de la magdalena es complicado ... pero las tuyas son perfectas!!Un saludo, Montse.
María José ha dit…
Para mí junto con el bizcocho, el desayuno ideal.
¿ Te queda alguna ?
Un abrazo,
María José.
Gemma ha dit…
Per què dius que no et queden bé? Per la foto dirien que t'han quedat perfectes, esponjoses i amb el típic "copete" de les magdalenes :)
MAR ha dit…
bon dia

Vacapaca ... si que es puñetera la repostería .. sabes que pasa que nunca me ajusto a una receta siempre me gusta poner de mi cosecha y en salado es genial pero en dulce tienes que haces al dedillo todo sino... patupuffff ..

Maria José ... ohh si el bizcocho que rico que és para el desayuno com mermelada ... mmmmm ...

GEmma: no si bones han quedat es que estic una mica "obsessionada" amb el tema magdalenes pq al meu marit li agraden molt i és com una puntilla que porto ...

Petonets senyores i bon cap de setmana
Margarida ha dit…
Tenen una pinta fantàstica! Les de compra no me les podria menjar, de fet no n'he comprat mai, però les fetes a casa... són una delícia. Enlloc de cacau hi poso trossos de xocolata, i els encanta trobar la xocolata desfeta mentre se la mengen.
Bon cap de setmana
MAR ha dit…
hola Margarida i tant la bolleria comerial és incomestible a tots nivells, a mi tampoc m'agrada gens tenen gust quimic i jo que sé els greixos que hi posen com a minim el fet a casa saps que porta ... provaré la xocolata deu quedar bonissim... gràcies !!
bon cap de setmana
ANNAFS ha dit…
Donçs aquestes no se t' ha resistit! t' han quedat molt bé.
A mi em passa el mateix amb les magdalenes. Em costen i no em surten gaire bé. Hauré de provar auqestes a veure si em surten com tu.
ptns.
Marta ha dit…
T'han quedat molt bé Mar! semblan perfectes. Segur que ja le has agafat el truquillo.
Petons
MAR ha dit…
Anna i Marta gràcies pels vostres ànims ... la verita es que són molt bones i aquella oloreta que desprenen quan estàn pujant dins el forn, em sembla que és una de les olors més bones que existeixen ... mmmm com la de pa calent ...

Petonets

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…