Passa al contingut principal

POLLASTRE AMB CEBA


Avui toca recepta de pollastre, versàtil com ell sol i econòmic, ric en proteines, ferro, fosfor i potasi és un aliment que toleren molt bé tots els estomacs donada la seva carn suau i baixa en greixos (si no ens menjem la pell ... si si ja ho sé que torradeta és molt bona ...) a les criatures els hi encanta, d'aqui que l'hagi posat en la secció de la Cuineta de la Carla.

Si podem escollirem un pollastre de corral que ha estat alimentat amb gra i la seva carn és més gustosa i baixa en greixos que no pas el pollastre de granja, criat masivament en condicions, molt cops, penoses i la seva carn no és tant gustosa, com a contrapartida però tenim que són més econòmics que no pas aquells de corral, en definitiva com tot en aquesta vida, a més qualitat de producte més pagues ... c'est la vie !! amics meus.

Menció a part a casa nostre tenim el magnific pollastre del prat amb IGP (Indicació Geogràfica Protegida), conegut com el Pota Blava, la seva font principal d'alimentació en la cria prové de cereals i amb una criança mínima de 90 dies obtenim un producte excel.lent.

El pollastre es va començar a comercialitzar a Àsia i va arribar a casa nostre de la ma del comerç amb Persia, a partir de la Revolució Industrial es va generalitzar el seu consum.

La recepta que us explicaré és tant sencilla que m'ha donat més feina buscar informació del pobre animal que no pas transcriure-la, però ja em dit que el pollastre té mil formes de ser cuinat i com el fem nosaltres a casa el podem servir calent, fred talladet a taquitos per acompanyar una amanida de pasta o d'arrós o verda, tallat a fines làmines amb un carpacció de pinya queda molt bó o simplement per fer un entrepà amb xampinyons saltejats, enciam, tomàquet i una mica de maionesa ... ja ho veieu versàtil com deia al principi de tot.




Necessitarem:
  • 1 pollastre tallat a quartos
  • Fetge del pollastre
  • Oli d'oliva
  • fulles de llorer
  • sal pebre
  • 3 cebes de Figueres grosses

Per començar cremarem els pèls del pollastre als fogons de la cuina, aixó ho feia la meva mare quan erem petites, bé i ara també, i és d'aquelles olors que em retornen a la infantessa, m'encanta la olor que desprèn la pell del pollastre a mida que es van sucarrimant els pelitos ...mira questió d'higiene alimentaria primer i segon ... són records ...
Un cop el tenim depilat el salpebrem i el reservem.

En una cassola hi posem oli i tallem a plumes les cebes, poseu-ne molta perquè la ceba "s'encongeix" molt en la cocció i com aquesta serà llarga doncs millor posar molta ceba, doncs bé tirem la ceba i les fulles de llorer, quan la ceba comenci a agafar color, afegim el pollastre i el marquem una mica juntament amb el seu fetge, al cap d'uns cinc minut posem el foc ben baix tapem l'olla i el deixem fent xup xup com una hora, anant controlant que no se'ns quedi sec i s'enganxi, en aquest cas podeu afegir més oli o bé afegir una mica de caldo d'au que tingueu i aixi anar fent xup xup fins que el pollastre es vagi desfent i ja està.

El més bo d'aquesta recepta és la ceba que queda confitada i el pollastre que es desfà no cal fer servir ganivet ....




Com veieu no us he enganyat és una recepta molt sencilla però que té un resultat molt bó, fred aquest pollastre queda bonissim !!!!!!!!

Comentaris

Marta Padenous ha dit…
El pollastre de l'àvia i de la mare...el de tota la vida...a casa també hi posen farigola...
Es menja sol!
Ja es farà gran la teva filla!
Ptnts
ANNAFS ha dit…
Gran invent el pollastre amb ceba... Ben fàcil i boníssim. A casa també el fem així. I sempre és de pagès que per alguna cosa ha de servir viure en un poblet super petit.
ptns.
El cullerot Festuc ha dit…
La Carla quants anyets té??? Pq si és tan bona menjadora...es farà gran de cop!! jejeje!!
A casa aquest plat tb agrada molt...i no et deixis el pa per sucar! :)
Petunets,
Eva.
Marta ha dit…
Nosaltres també comprem sempre pollastres de corral. Ja se que és mes car peró no te punt de comparació. El pollastre amb ceba és tot un clasic que sempre agrada.
Molt bo Mar.
Petons
MªJose-Dit i Fet ha dit…
Una recepta deliciosa, fins i tot sembla que l´aroma arriba fins aqui...ummmm
Quel ha dit…
Guardat per a l'endemà, fred de nevera, ideal per a fer sanvitxos freds amb una mica d'enciam, tomàquet i maionesa !!

Acompanayr de birra fresca o Coca-Cola de bona anyada !!

Per fec te !!
Mercè ha dit…
Ja ho crec que aquest pollastre es desfà!! Amb aquest xup-xup!!
Bo-nís-sim!!!
Petons!
vacapaca ha dit…
Que bo aquest pollastre!! Hauriem de fer l'esforç i comprar el pollastre de corral ... la nostra salut, a la llarga, ens ho agrairà!!! Un petó, Montse.
MAR ha dit…
bon dia

Marta
Ostres m'has donat una idea també posaré farigola ens agraden molt les herbes aromàtiques ... gràcies et copio ... ji ji ji

Anna
Digues que si que viure en un poble super petit a part dels bons aliments també heu de tenir una qualitat de vida que aqui a ciutat no sabem què és.

Eva
La nostre patufa farà dos anyets el mes de Juliol menja com una llima ... com el seu pare... donis el que li donis obre la boca ... tenim molta sort.

Marta
Si el de corral és més car però no té punt de comparació realment, compensa de llarg comprar-lo aixi.... a més entre cometes podem dir que tot i ser més car segueix sent força assequible.

Maria José
Eh que si que la flaire arriba.... la cebeta caramelitzada quasi bé no té desperdici.

Quel
si patufo meu a tú t'encanta més el dia desprès que recient fet ... petonets amor.

Mercè
si si la clau de tot és el xup xup ... un gran invent ...

Vacapaca
Si senyora la salud a llarg plaç pasa factura tant en positiu com en negatiu, a més ajudem als petits productors propers a nosaltres ...

Senyores i senyor molt bon cap de setmana i moltes gràcies per deixar els vostres sempre interessants comentaris

petonets
Cuinagenerosa ha dit…
mar, tens tota la raó, l'olor de les plumes socarrimades és una de les més característiques de les nostres cuines. a mi també em porta sempre molts records.
per cert, això de tallar la ceba a plomes no ho havia sentit mai, i m'ha fet molta gràcia.
fins aviat!
MAR ha dit…
Hola Manel .. ah no ?? jo ho faig servir molt l'expressió de tallar la ceba a plomes .. és fer-ho de forma vertical que queda el tall en forma de mitja lluna ... o de ploma .. ji ji ji

petonets
mar
Anònim ha dit…
Mayte.
Falten 5 minuts per les 14h.he vist el pollastre. UMMMMMMM! Quina pinta que fà i segur que està bosissim..... No l'he fet mai amb ceba però ho probaré perqué m'agrada opinar al respecte i si no tinc informació, no tinc opinió. saluts.

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz