Ves al contingut principal

CIGRONS AMB TOMAQUET

Avui presentem uns del plats de la Cuineta de la Carla, li encanten els cigrons, rics en proteïnes, lípids i almidó, els llegums és una part indispensable de la nostre dieta i a més ara que ja toquem l'estiu els podem fer també en amanides fredes. No és el cas d'avui, tot i que no cal menjar-lo calent del tot perquè sigui bó.




Ingredients:

- 400 gr de cigrons
- 4/5 tomàquets rallats
- 1 ceba de figueres
- 2 ous
- llorer
- Ametlla torrada


Començarem posant la nit abans els cigrons en remull i bullint-los a l'endemà (si es vol estalviar aquest pas es compra un pot de cigrons cuïts i avall).

Farem un sofregit amb la ceba i el tomàquet rallat, ho deixem una bona estona que vagi agafant consistència el sofregit, salpebrem i deixem una fulla de llorer.


Per una altre banda fer dos ous durs.


Quan ja tenim el sofregit al punt, afegim els cigrons i les ametlles torradetes previament tallades petitones i ho deixem uns 10 minuts fent xup xup, a l'últim moment tirem l'ou dur tallat a quarts i ja tenim el plat llest per menjar.

Com veieu entre el llegum, l'ou i l'ametlla és un plat força complert, ideal pels patufos ... i no tant patufos de la casa.

Comentaris

vacapaca ha dit…
Quin plat tant bo!! Els meus petits, que son tant dolents per menjar ... el cigrons no el hi agradan gaire ... pero probare amb tomaquet que mai els he donat! Un peto, Montse.
Dolorss ha dit…
Als meus fills de petits tot era mala cara si posava llegums, els vaig tenir que deixar uns mesos al menjador escolar i (no vol dir que no cuinessin be, però...) des de aleshores mengen de casi tot. Ara els cigrons se’ls mengen de tota manera.
Una bona recepta i complerta!!!

Petons
El cullerot Festuc ha dit…
Amb aquest plat de llegums segur que la Carla es fa moooooolt gran! ;)
Petunets,
Eva.
Laura. ha dit…
Pues me encanta este plato, por que me gustan mucho los garbanzos, como dices, en verano fresquitos son una delicia!! besos!
Gemma ha dit…
Està molt bé que els nens s'acostumin a menjar llegums des de ben petits, oi?
Aquest platillo me'l prendria tebi, que calent ara fa massa calor, però sergur que seria boníssim!
MAR ha dit…
Bon dia senyores:

Vacapaca: aiii com pot ser que amb una mare tant bona cuinera hagin sortit dos micro comensals tan punyeteros ...

Dolors: Bona opció la del menjador escolar, no sé ara com són però abans segur que et tornaven les ganes de dinar a casa i tot cada dia.

Cullerot festuc: si que es fa gran si mira en un mes en concret el 19/07 ja fà dos anys ... volant pasa el temps.

Laura: A mi también me encantan ... hummus, ensalada de garbanzos, garbanzos con acelgas, bacalao con garbanzos .... lo que sea..

Gemma: Doncs si jo crec que els gustos i sabors s'han d'adquirir quan abans millor ... aixi desprès ja els tens arixivats ...

petunets a totes i moltes gràcies pels vostres comentaris
ANNAFS ha dit…
Ja veig que aquesta Carla és una joia. Les meves filles mengen cingrons, però rondinat una bona estona.
ptns.
Marta ha dit…
La Carla ha cuinat un plat de 10! m'agradan molt els cigrons i, a vegades no se que fer amb ells. Molt bona idea Mar i felicitats a la Carla!
Petons
MAR ha dit…
Bon dia Anna i Marta gràcies si que són bons els cigrons eh ...

Anna de segur que si els fas un hummus i que hi suquin pa de pita no rondinaràn tant ...

MArta gràcies per la Carla ...és una catadora fiable ..ja ja ja

petonets
La cuina vermella ha dit…
M'encanta la cuineta de la Carla, i que maca menjant fins i tot cigrons. Molts petons a les dues. Muac.

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…