CARDIOSAFE - SERVEI INTEGRAL DE CARDIOPROTECCIÓ

CIGRONS AMB TOMAQUET

Avui presentem uns del plats de la Cuineta de la Carla, li encanten els cigrons, rics en proteïnes, lípids i almidó, els llegums és una part indispensable de la nostre dieta i a més ara que ja toquem l'estiu els podem fer també en amanides fredes. No és el cas d'avui, tot i que no cal menjar-lo calent del tot perquè sigui bó.




Ingredients:

- 400 gr de cigrons
- 4/5 tomàquets rallats
- 1 ceba de figueres
- 2 ous
- llorer
- Ametlla torrada


Començarem posant la nit abans els cigrons en remull i bullint-los a l'endemà (si es vol estalviar aquest pas es compra un pot de cigrons cuïts i avall).

Farem un sofregit amb la ceba i el tomàquet rallat, ho deixem una bona estona que vagi agafant consistència el sofregit, salpebrem i deixem una fulla de llorer.


Per una altre banda fer dos ous durs.


Quan ja tenim el sofregit al punt, afegim els cigrons i les ametlles torradetes previament tallades petitones i ho deixem uns 10 minuts fent xup xup, a l'últim moment tirem l'ou dur tallat a quarts i ja tenim el plat llest per menjar.

Com veieu entre el llegum, l'ou i l'ametlla és un plat força complert, ideal pels patufos ... i no tant patufos de la casa.

10 comentaris:

vacapaca ha dit...

Quin plat tant bo!! Els meus petits, que son tant dolents per menjar ... el cigrons no el hi agradan gaire ... pero probare amb tomaquet que mai els he donat! Un peto, Montse.

Dolorss ha dit...

Als meus fills de petits tot era mala cara si posava llegums, els vaig tenir que deixar uns mesos al menjador escolar i (no vol dir que no cuinessin be, però...) des de aleshores mengen de casi tot. Ara els cigrons se’ls mengen de tota manera.
Una bona recepta i complerta!!!

Petons

El cullerot Festuc ha dit...

Amb aquest plat de llegums segur que la Carla es fa moooooolt gran! ;)
Petunets,
Eva.

Laura. ha dit...

Pues me encanta este plato, por que me gustan mucho los garbanzos, como dices, en verano fresquitos son una delicia!! besos!

Gemma ha dit...

Està molt bé que els nens s'acostumin a menjar llegums des de ben petits, oi?
Aquest platillo me'l prendria tebi, que calent ara fa massa calor, però sergur que seria boníssim!

MAR ha dit...

Bon dia senyores:

Vacapaca: aiii com pot ser que amb una mare tant bona cuinera hagin sortit dos micro comensals tan punyeteros ...

Dolors: Bona opció la del menjador escolar, no sé ara com són però abans segur que et tornaven les ganes de dinar a casa i tot cada dia.

Cullerot festuc: si que es fa gran si mira en un mes en concret el 19/07 ja fà dos anys ... volant pasa el temps.

Laura: A mi también me encantan ... hummus, ensalada de garbanzos, garbanzos con acelgas, bacalao con garbanzos .... lo que sea..

Gemma: Doncs si jo crec que els gustos i sabors s'han d'adquirir quan abans millor ... aixi desprès ja els tens arixivats ...

petunets a totes i moltes gràcies pels vostres comentaris

ANNAFS ha dit...

Ja veig que aquesta Carla és una joia. Les meves filles mengen cingrons, però rondinat una bona estona.
ptns.

Marta ha dit...

La Carla ha cuinat un plat de 10! m'agradan molt els cigrons i, a vegades no se que fer amb ells. Molt bona idea Mar i felicitats a la Carla!
Petons

MAR ha dit...

Bon dia Anna i Marta gràcies si que són bons els cigrons eh ...

Anna de segur que si els fas un hummus i que hi suquin pa de pita no rondinaràn tant ...

MArta gràcies per la Carla ...és una catadora fiable ..ja ja ja

petonets

La cuina vermella ha dit...

M'encanta la cuineta de la Carla, i que maca menjant fins i tot cigrons. Molts petons a les dues. Muac.