Ves al contingut principal

EMPANADA ROGER


L'INGREDIENT PRINCIPAL DE L'EMPANADA: EN ROGER !!!


Aquest dissabte vam anar al bateig del Roger, el fill petit de la Marta i el Teo uns grans amics nostres que ja són sospitosos habituals d'aquest blog .

El Roger va ser batejat a Santa Maria de Palautordera a l'Esglesia del Remei, on feia exactament 11 anys que els seus pares s'havien casat !!!! desprès vam fer un brenar a l'aire lliure protegit del calor i del sol per unes carpes al bell mig del Montseny, s'estava molt i molt bé, els petits corrien amunt i avall i els grans ens feiem un tip de xerrar, menjar i riure a la fresca... que és dels que es tracta !!!

El Roger es va portar com un campió, és una delicia de criatura, menja, dorm i sempre sempre des de ben petit riu sense que te'l miris.. un bombonet de la natura !

També els pares de la criatura van celebrar que aquell dia feia 11 anys que s'havien casat, ho sigui que vas ser una gran celebració tot plegat !!!

Petita galeria de fotos:


La mama que se'l menja !! Pares, avis i germans

El papa: Tom Cruise a Cocktail El pastis !!!!!!

El moment !!!!!! El Sergi i el meu marit Quel




El Roger i jo !!!!






L'empanada Roger

Nosaltres vam aportar aquesta empanada a la merendola i la veritat que va quedar al nivell del bateig ... obviament ja ha quedat també batejada a partir d'ara serpa l'empanada Roger, diguem que és un regal que li fa la seva tieta postissa cuinera ....

Ingredients de la masa:

- 500 gr de farina
- 1 nou de llevat premsat de forn
- Sal
- mig got de vi blanc sec
- mig got d'aigua
- 1 ou
- 12 cullerades d'oli de cocció del sofregit
- pimentó dolç i picant

Ingredients farcit:

- 3 pebrots vermells
- 2 pebrots verds
- 2/3 cebes de Figueres
- 3 tomàquets vermells
- 2 grans d'all
- 800 gr de tonyina en oli
- 4 ous dussos
- 1 pot Olives tipical spanish ... Serpis o La Española
- Sal i pebre
- Pimentó dolç i picant


- 1 ou per pintar l'empanada

Primer de tot començarem pel farcit, ja que l'oli que fem servir per fer el sofregit serà uns dels ingredients de la masa.
Si és disposa de temps és convenient fer el sofregit el dia abans i deixar que reposi tota la nit.

Tallem a daus petits els pebrots vermells, els verds i la ceba i ho sofregit tot en una cassola amb un parell de dits ben bons d'oli d'oliva. Ho salpebrem i quan comenci a agafar coloret i textura hi afegim els tomàquets rallats i els dos grans d'all picats, ho salpebrem i deixem que quedi el sofregit i les verdures fetes però no massa estovades, que mantinguin una mica la textura.

Un cop tenim les verdures fetes apartem del foc la cassola i afegim pimentó dolç i picant al vostre gust.


Colem el sofregit i el deixem unes hores perquè vagi caient l'oli i els sucs de la cocció; a part que ho necessitem per la masa, és molt important que tot farcit que posem a l'empanada estigui ben escorregut de liquids sinó s'estova la masa.

Fem durs els quatre ous i tallem a rodanxetes les olives tipical spanish.

Obrim les llaunes o llauna de tonyina i la deixem escórrer tot l'oli.

En un bol i hi posem el sofregit de verdures ben escorregut, em d'intentar que no ens quedi oli, hi barrejarem les olives tallades i la tonyina ben escorreguda, i ho reservem a la nevera.

Ara ja podem fer la masa:


Jo aquest cop la vaig fer amb la Thermomix, sino se'n disposa és exactament el mateix però a bracitus ...

Posem dins el got de la Thermomix els liquids, aigua, el vi blanc i les 12 cullerades de l'oli del sofregit que em fet en el pas anterior, ho posem a 40º uns 2 minuts; seguidament afegirem la farina, el llevat, la sal, l'ou cru i el pimentó dolç i picant al gust de cadascú. Posem velocitat espiga uns 4 minuts i que amasi.
Si ens ha quedat massa enganxosa hi afegirem una mia més de farina si ens ha quedat poc agafada hi podem afegir o un ou més o una mica més d'oli de cocció.
Hem de deixar reposar la masa com a mínim una hora perque el llevat faci la seva feina.

Si us en sobra la podeu congelar tranquil.lament.

Montatge de l'Empanada:

Dividirem la masa que em fet en dos, estirarem amb un corró la masa i la posarem en una plata per anar al forn, o una font de pyrex o el que tinguem a bé; Estirem la masa i hi posem a sobre el farcit ben escampat al llarg de tota la base, tallem els ous dussos a discs i els posem a sobre de tot.


Estirem l'altre meitat de masa i tapem el farcit que em col.locat, tanquem els costats de l'empanada com si féssim una empanadilla; estirant la base cap amunt i pinçant-la amb una forquilla, per últim si volem podem amb la masa que ens ha sobrat decorar l'empanada.

Pintem amb ou batut la superficie i li fem un forat al mig de la masa perque no se'ns bufi al coure; l'enfornem a uns 200º amb turbo i anar vigilant.

Queda molt bona animeu-vos fredeta ara de pica pica per l'estiu queda bonissima.

Felicitats Roger mira que em vas inspirar a fer !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentaris

La cuina vermella ha dit…
Holaaaa! Aquest nen tan preciós no necessita empanada, ell sol està per menjar-se'l!!!!
Com que a en Roger no li cal, l'empanada ja ens la megem nosaltres!! Un petó a tota la família!
Gemma ha dit…
Felicitats! Quina festassa en honor d'aquest nen tan preciós!
Aquesta empanada és ideal per merendoles d'aquest tipus, on tothom pica i porta alguna cosa... et va quedar genial!
Dolorss ha dit…
Vols dir que el Roiger no somreia al veure l'empanada que li havies fet? segur que si.
Bona festa i amb amics, és el millor.

Petons
vacapaca ha dit…
Felicitats al petit!! i a tu tambe! que pinta que te aquesta empanada!! Una molt bona aportacio a una reunio tan especial!! Un peto, Montse.
Laura. ha dit…
Ese niño esta para darle un repisco, que mofletillos, es precioso.
Tu empanada, pues estupenda, hecha con amor, que todo sale bueno.
Muchos besos!
Marta ha dit…
Ummmmmmmmmmmmmm tot estava boníssim, però aquesta empanada va ser l'estrella (després dle meu fill, of course). Mar, et va quedar de conya, estava boníssima i ens ho vam passar molt bé.
Gràciessssssssssssssss a tots!!!!!!!!!
ANNAFS ha dit…
Que contents deurien quedar tots amb aquesta empanada tan bona. M' agrada aixó de posar-hi el nom a damunt.
És un nen preciós, i si a sobre és tan bon nen...
ptns.
Marta ha dit…
Aquesta empanada fa molt bona pinta...però crec que preferiria la galta del Roger...
Ptnts
Mercè ha dit…
Felicitats a en Roger! I a la Mar, per l'empanada!! Quina pinta!!! :)
Petons!
MAR ha dit…
bON DIA

Avui us contesto a tots de cop: Si el Roger és una delicia de criatura i te'l menjaries, amb aquelles galtorres que té i quan somriu surt el sol per tothom.
I el que jo dic l'empanada bona però quan cuines per amor per il.lussió doncs les coses surten bé ... no hi ha secret ...

petonets a tothom i moltes gracies pels comentaris tant dolços que heu deixat ...
Elena ha dit…
yo casi que me como an Roger,jejje que preciosidad de niño.
Iris ha dit…
quin nen més macooo!!! ell i l'empanada estan per menjar-se'ls! molts petons!
MAR ha dit…
Hola Elena e Iris si que és preciós el Roger a més és tant bona criatura que encara més .. !!!!

petunets i molt bon cap de setmana
Glòria ha dit…
Un nen preciós i molt rialler!. De moment, aquesta empanada no l'ha tastat, però quan sigui més gran, hauràs de repetir-la, eh?. El nen s'ho mereix!.

Felicitats!.
BuenasMigas. ha dit…
Quina cara de felicitat se't veu amb el teu Roger, Mar, i no és per a menys perquè tens un nen preciós.

L'empanada es veu com per llepar-se els dits, que bona!

Una abraçada,
Anna

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…