Ves al contingut principal

PASTÍS DE SALMÓ

Aquest pastís que us ensenyo avui el fem molt sovint a casa , sobretot quan tenim convidats o bé quan em d'aportar un plat en un sopar comunitari.

Aquest cop el vam portar a casa el David i la Diana a Sant Antoni de Calonge, com sempre el sopar amb els amics genial i a més els hi va agradar molt el pastís .
La seva elaboració és senzilla i els ingredients que fem servir encara més, a part del salmó si voleu, però el resultat queda molt i molt bó.


Si el feu amb una mica de temps encara millor aixi les capes es van impregnant del farcit i queda molt més suau al paladar.

Perdoneu per la qualitat de les fotos, però són fetes amb el móvil,.... ens vam deixar la càmara ...

Així doncs començem:


-2 bosses de medias lunas o pan de leche
- 11 làmines de salmó fumat
- 400 gr de tonyina amb oli d'oliva

Per fer la maionesa:


- 2 ous
- Oli a demanda
- Rajolí de suc de llimona
- Sal
Començarem agafant els pans de leche i els hi treiem la base amb un ganivet que talli molt, a continuació anem fent làmines horitzontals al pan de leche, quan més primetes millor, i anem fent les dues bosses. Jo ho faig amb un ganivet "jamonero" pressiono el pan de leche amb la mà esquerra com si el volgués xafar i amb la mà dreta paso el ganivet intentant fer les làmines ben primetes.
Treiem la tonyina de la llauna i l'esmicolem i la deixem en un colador que vagi deixant anar tot l'oli.
De mentre, fem la maionesa amb els ous, l'oli, la sal i el rajolí de suc de llimona; ens interessa una maionesa amb una certa consistència, que no ens quedi massa líquida.
Barrejem la tonyina amb la maionesa i fem una pasta lleugera, que no ens quedi una textura massa ferma perquè sinó el pastís serà molt feixuc.
Agafem un motlle, li pasem un paper de cuina amb mantega per la base i les parets, forrem el motlle amb les làmines de salmó fumat, de forma que sobresurtin una mica. Començarem amb una capa de medias lunas, desprès una altre de barreja de tonyina i maionesa i així succesivament fins que tingui l'alçada que desitjem, acabarem el pastis amb una capa de medias lunas.
Tanquem amb el salmó fumat que em deixat que sobre surti del motlle i el posem a la nevera que agafi cos.
Quan l'anem a servir el girem a un bandeja i el rodejem d'enciam tallat molt petitó.




Animeu_vos perquè si bé és distret, no és gens difícil de fer i queda molt bó.


Comentaris

Josepb. ha dit…
Mar; -Sèsam i Comí- Caramb¡¡ sí que has vingut forta després de les vacançes... amb aquest pastís de salmó -a mí m'agrada- té que queda magnífic de cara els amics, de segur que sí¡¡. Que vaigui de gust Mar¡¡. Josepb -menja de bacallà-
Glòria ha dit…
El salmó m'agrada molt i trobo que aquest pastís ha de quedar molt vistós. Llàstima que no vau fer foto del tall, segur que no hi vau ser a temps, ja, ja!.

Fins aviat
Gemma ha dit…
Un pastís ideal per preparar amb antelació i tenir a punt per quan arriben els convidats, així et treus feina ad'última hora ;)
A més, segur que agrada a tothom!
manel ha dit…
boníssims, els pastissos de salmó. jo sempre els he fet amb pa de motlle, ho provaré amb pa de llet o brioixos de mitja lluna.
MAR ha dit…
Bon dia

Josep: si home aquesta era la idea desprès d'un mes innactiu tornar amb forçes i ganes renovades.

Glória: Doncs tens raó Glòria no en va quedar ni un trosset petit, es va volatitzar.

Gemma: Si són genials aquests pastissos tipus quiche també que els pots fer inclús el día abans.

Manel: jo en faig un amb pa de motlle però amb revoltillo de truita, tonyina amb crema de llet, enciam i tomàquet i ou dur .. queden molt bons

Gràcies companys i petonets
Mercè ha dit…
Oohhhh, quin pastís més deliciós!! Me l'apunto per fer-lo!! Quina recepta més fantàstica! :)
Petons!
ANNAFS ha dit…
Que bo! Aquest segur que el faig. A vegades anem amb la família a fer sopars o dinars i cadascú porta un plat. Aquest serà ideal.
ptns.
Marta ha dit…
Aquest pastís, tot i que jo el versiono una mica (bé bastant)va molt bé per quan tens convidats! (i sempre és un pastís de salmó!)
Ptnts
MAR ha dit…
Senyores:

Mercè: ai que bé que t'hagi agradat tant a veure si el fas i el millores !!!!! Segur que si !!!

Anna: Ja et dic és genial per quan has de portar alguna coseta quedes molt bé i es senzill de fer.

Marta: Ah si? com és el teu pastis de salmó el tens al blog? es que a mi m'encanta el salmó i m'agradaria saber-ne fer un altre.

petonets i gracies
illetapitita ha dit…
Aquest és d'aquels pastissos que segur que agraden a tohom, per tan cap a la llista!
Una abraçada!
Marta ha dit…
Mar, m'agrada molt aquest pastís. Jo mai ho he fet però veient el teu m'han agafat ganas. Es veu deliciós.
Petons

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…