Ves al contingut principal

VINGA A TREURE LA POLS A OLLES I PAELLES

Ja estem aqui de nou ... desprès de passar tot el mes d'agost entre mar i muntanya ... no podiem deixar de fer referència a la gastronomia ni en el mes de vacances com veieu, ens anem incorporant de mica en mica a les nostres tasques habituals que ens acompanyen de setembre a juliol ... feina, escoles, horaris, presses, .... ì com no, obrim armaris i treiem de nou les olles, les paelles i el davantal.
A mida que es vagi acostant la tardor i el dia refresqui les ganes d'elaborar plats més complerts s'aniràn despertant, hi ha una relació inversament proporcional, en el meu cas, entre la baixada de temperatures i la complexitat o consistència dels plats cuinats.
Si us dic la veritat ja tinc ganes de començar a fer cosetes, a part de gazpachos, cremes fredes, amanides fredes de tots el tipus immaginables ... i començar a fer arrossos, pastes gratinades, carns i peixos ben condimentats i amb coccions ben entretingudes.
Aixi doncs en aquest primer despertar desprès de les vacances nomès us poso dues fotografies del que em vist per la finestra de casa tant al mar com a la muntanya i us donc la benvinguda a tots els que treieu el nas per Sésam & Comí .... moltes gràcies i ben trobats tots !!!!!!


Comentaris

deliciosa martha ha dit…
Carai Mar quins paisatges...on heu estat de vacances?
Bentornats!!!
ANNAFS ha dit…
Segur que després de veure aquests paisatges, has tornat amb les piles ben carregades i amb moltes ganes de "treure la pols a les olles i cassoles".
Margarida ha dit…
Aquests colors són fantàstics! Quina meravella per als ulls!
Quines vacances més maques!
No m'estranya que hagis tornat renovada i amb moltes ganes de treballar!
Mercè ha dit…
Mar, bentornada!! :) Doncs vinga, torneu a agafar el ritme a la cuina ràpid que jo vull més receptes!! ;) jajajaja
Petons!
El cullerot Festuc ha dit…
Mar, benvinguda!!!! Jo com tu...a l'estiu no em ve gens de gust cuinar...jiji!!! Quines vacances!!!
Petunets,
Eva.
MAR ha dit…
Hola a totes !!!!!!!!!

Martha em estat a la Costa Brava a Platja d'aro i a Escadarcs a la Cerdanya ...

Anna: Doncs si canviar la gran ciutat per aquests paratges no té preu ... tornes realment amb un relax visual si més no total.

Margarida: Si si renovada i amb moltes ganes de fer coses.

Mercè: Si que tinc moltes ganes a veure si em poso les piles i començo a fer cuinetes

Cullerot Festuc: Ai si fa massa calor tens menys gana i a més a fora la porta de la cuina t'epera marit, filla, mar, muntanya, els amics, festes majors, sardinades... bufffff masses alicients per quedar-te tancada a la cuina

Petonets a totes i a la cargaa!!
Gemma ha dit…
Benvinguda de nou!
Veig que has tornat molt animada i amb moltes ganes de cuinar, eh? Es nota que t'han provat les vacances, je je je...
A veure si tots agafem el ritme, que després de tants dies de festa a mi em costa una mica :)
Josepb. ha dit…
Déu n'hi dó de tot plegat, caramb¡¡... un bon "plat" per començar, aquest mar i muntanya. Benvinguda de nou Mar¡¡.
MAR ha dit…
Hola Gemma i JOsep doncs si piles carregades i amb moltes ganes de començar de nou .... a veure si és veritat !!!!!!!!

petunets
Marta ha dit…
Benvinguda Mar! quins paisatges...el blau del mar es molt maco!
Ara comença la tornada al mon real!
Petons
vacapaca ha dit…
Benvinguda a tu també! dues vistes meravelloses... això si són vacances! Despres d'un estiu intens, a mi també em ve de gust passar dies a casa cuinant... a la calor del forn o foc... hi ha clar que hi ha un temps per a tot!! Petons, Montse.

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…