Ves al contingut principal

FIGUES AMB FORMATGE



Aquest cap de setmana hem tingut un festival de dinars i sopars que m'han donat la oportunitat de fer un reportatge fotogràfic que aniré presentant de mica en mica.


La primera entrada que volia fer són aquestes figues amb formatge, donat que les figues ja les tenim al final de la seva temporada (juliol, agost i setembre) aprofiteu.

Algunes característiques interessants de la figa, a part de ser la primera roba interior de la história, el va fer servir Adàn i Eva per presentar-se en ... no direm en societat es clar, doncs bé ho deixarem tant sols per presentar-se, d'altra banda se'l considera un laxant natural molt efectiu gràcies als granets que conte a l'interior (fibra vegetal), podriem dir que és un peeling dels intestins, té un efecte expectorant molt apreciat per la gent que pateix processos bronquials crònics.


Nomès tenir en compte que el seu alt contingut en sucres (hidrats de carboni) el fa contraindicat per diabétics i obessos.

Ingredients:

- 10 figues
- llavors de sèsam
- Xarop de vinagre de módena
- Formatge de cabra tallat molt finet



En aquest recepta l'elecció del formatge ens canvia totalment el sabor del plat, podem escollir el que volguem però que no sigui massa fort sinó ens matarà el sabor de la figa, ni tampoc una mozzarella que no ens aportarà cap nota de sabor ... en definitiva escolliu el formatge que volgueu però que sigui tallat molt finet i tipus curat o semi curat.


Començarem pelant les figues amb molta cura de no emportar-nos la carn interior. Les tallarem a làmines d'uns milímetres com si féssim un carpaccio.

Les col.loquem en una plata i hi posem a sobre el formatge de cabra tallat finet, ho amanim amb el xarop de vinagre de módena i a sobre de tot hi afegim les llavors de sésam pasades previament per la paella per donar un torrat al conjunt.
I ja està la veritat es que no costa res, el més entretingut és pelar les figues ... i queda molt bó com a entrant d'un àpat.

Comentaris

Marta ha dit…
Molt bona combinació Mar, les figues son una maravella!
Petons!
Laura. ha dit…
Que bueno!!! higos con queso de cabra!! me encanta, seguro que es una combinacion sorprendente, Besos!
Gemma ha dit…
UN entrant molt original i molt bo, la combinació dolç-salat ha de ser deliciosa.
El cullerot Festuc ha dit…
No he probat mai les figues amb formatge xo ha d'estar ben bo! Les has probat amb foie? de pecat! :)
Petunets,
Eva.
Glòria ha dit…
No he tastat mai les figues amb formatge o amb foie, com diu l'Eva. De moment, m'he quedat a les figues amb pernil. Ja tinc dues variants.

Fins aviat
MAR ha dit…
Bon dia

Doncs si senyores us animo a provar-les i el comentari que fa el cullerot festuc de provar-les amb foie no ho he fet, i amb lo que m'agrada segur que serà bonissim, apuntada queda !!!!

petunets
vacapaca ha dit…
Et pots creure que amb el que m'agraden les figues, encara no n'he provat ni una! no tinc perdó! veuré si estic a temps i compro aviat! Un petó! Montse.
MAR ha dit…
Doncs Montse ja pots fer via que estan super bones encara, com a mínim les que jo vaig comprar al mercat la setmana pasada .... són com llaminadures ....

petunets
Dolorss ha dit…
Senzill i molt bo, ja tinc ganes de tastar-ho. Vaig a veure si encara trobo alguna figa.
Petons
La cuina vermella ha dit…
nena, m'apunto aquesta delicada recepta!! que bo!
carmen rico ha dit…
Cuanto juego dan los higos!! este año he hecho muchas cosas con higos y todavia me queda algo por poner.
Tus explicaciones sobre las propiedades de los higos han despertado mucho mi interés sobre este fruto.
Un beso
ANNAFS ha dit…
Dons em sembla una combinació molt bona. A veure si aconsegueixo unes figues per provar-ho.
ptns.
Mercè ha dit…
EL contrast dolç-salat ha de ser molt bo. Però com saps, les figues no m'agraden, per tant la deixo pels demés. ;)
Petons!

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…