CARDIOSAFE - SERVEI INTEGRAL DE CARDIOPROTECCIÓ

FIGUES AMB FORMATGE



Aquest cap de setmana hem tingut un festival de dinars i sopars que m'han donat la oportunitat de fer un reportatge fotogràfic que aniré presentant de mica en mica.


La primera entrada que volia fer són aquestes figues amb formatge, donat que les figues ja les tenim al final de la seva temporada (juliol, agost i setembre) aprofiteu.

Algunes característiques interessants de la figa, a part de ser la primera roba interior de la história, el va fer servir Adàn i Eva per presentar-se en ... no direm en societat es clar, doncs bé ho deixarem tant sols per presentar-se, d'altra banda se'l considera un laxant natural molt efectiu gràcies als granets que conte a l'interior (fibra vegetal), podriem dir que és un peeling dels intestins, té un efecte expectorant molt apreciat per la gent que pateix processos bronquials crònics.


Nomès tenir en compte que el seu alt contingut en sucres (hidrats de carboni) el fa contraindicat per diabétics i obessos.

Ingredients:

- 10 figues
- llavors de sèsam
- Xarop de vinagre de módena
- Formatge de cabra tallat molt finet



En aquest recepta l'elecció del formatge ens canvia totalment el sabor del plat, podem escollir el que volguem però que no sigui massa fort sinó ens matarà el sabor de la figa, ni tampoc una mozzarella que no ens aportarà cap nota de sabor ... en definitiva escolliu el formatge que volgueu però que sigui tallat molt finet i tipus curat o semi curat.


Començarem pelant les figues amb molta cura de no emportar-nos la carn interior. Les tallarem a làmines d'uns milímetres com si féssim un carpaccio.

Les col.loquem en una plata i hi posem a sobre el formatge de cabra tallat finet, ho amanim amb el xarop de vinagre de módena i a sobre de tot hi afegim les llavors de sésam pasades previament per la paella per donar un torrat al conjunt.
I ja està la veritat es que no costa res, el més entretingut és pelar les figues ... i queda molt bó com a entrant d'un àpat.

13 comentaris:

Marta ha dit...

Molt bona combinació Mar, les figues son una maravella!
Petons!

Laura. ha dit...

Que bueno!!! higos con queso de cabra!! me encanta, seguro que es una combinacion sorprendente, Besos!

Gemma ha dit...

UN entrant molt original i molt bo, la combinació dolç-salat ha de ser deliciosa.

El cullerot Festuc ha dit...

No he probat mai les figues amb formatge xo ha d'estar ben bo! Les has probat amb foie? de pecat! :)
Petunets,
Eva.

Glòria ha dit...

No he tastat mai les figues amb formatge o amb foie, com diu l'Eva. De moment, m'he quedat a les figues amb pernil. Ja tinc dues variants.

Fins aviat

MAR ha dit...

Bon dia

Doncs si senyores us animo a provar-les i el comentari que fa el cullerot festuc de provar-les amb foie no ho he fet, i amb lo que m'agrada segur que serà bonissim, apuntada queda !!!!

petunets

vacapaca ha dit...

Et pots creure que amb el que m'agraden les figues, encara no n'he provat ni una! no tinc perdó! veuré si estic a temps i compro aviat! Un petó! Montse.

MAR ha dit...

Doncs Montse ja pots fer via que estan super bones encara, com a mínim les que jo vaig comprar al mercat la setmana pasada .... són com llaminadures ....

petunets

Dolorss ha dit...

Senzill i molt bo, ja tinc ganes de tastar-ho. Vaig a veure si encara trobo alguna figa.
Petons

La cuina vermella ha dit...

nena, m'apunto aquesta delicada recepta!! que bo!

carmen rico ha dit...

Cuanto juego dan los higos!! este año he hecho muchas cosas con higos y todavia me queda algo por poner.
Tus explicaciones sobre las propiedades de los higos han despertado mucho mi interés sobre este fruto.
Un beso

ANNAFS ha dit...

Dons em sembla una combinació molt bona. A veure si aconsegueixo unes figues per provar-ho.
ptns.

Mercè ha dit...

EL contrast dolç-salat ha de ser molt bo. Però com saps, les figues no m'agraden, per tant la deixo pels demés. ;)
Petons!