Passa al contingut principal

FRIDAY NIGHT - PIZZES I AMICS !!!!


Divendres passat van venir a sopar quatre grans amics a casa, va ser un sopar entre cometes improvitzat a últim moment i d'aquells tant divertits, on a mida que va passant el dia s'hi va apuntant més gent; la idea era fer una pizza i al final vam acavar fent les dues plaques de forn de pizzes, en concret en vam fer de quatre tipus i van quedar molt bones.

La massa la vaig fer també, trobo que no hi ha punt de comparació entre la massa feta a casa i la que puguis comprar congelada.




D'altra banda la salsa de tomàquet és molt important en el resultat final de la pizza, no us faci mandra fer-la, vol estona aixó si, però val molt la pena fer-la a casa.

El fer les pizzes té un component de diversió afegit, és com si féssim un mecano però amb ingredients comestibles, obrim la nevera i el congelador i també obrim el rebost ... què tenim? què hi podem posar sobre la massa de la pizza? Imaginació al poder !!!!!!!!

La massa la faig segons la recepta de Fabián Martin, mestre pizzero, si teniu ocasió visiteu la seva pizzeria de Llivia, no té desperdici, si bé pagues les pizzes a preu de mariscada, crec que val la pena donar-se aquest homenatge de quan en quan.



Com podreu veure em batejat les nostres pizzes, no hi ha dret d'autor ho sigui que podeu fer servir els mateixos noms si us fa gràcia .... potser les fem famoses i tot !!!!!!!!!!!!!!

Salsa de tomàquet

- 1 gra d'all
- 1 pot de tomàquet triturat cru 500 gr
- Tomàquet concentrat. tres cullerades grosses
- Sal pebre
- Orenga

Massa pizza

- 1 Kg de farina
- 20 gr llevat de forn
- 500 gr d'aigual
- 50 gr oli d'oliva
- 20 gr sal

Formatges

- Mozzarella fresca
- Mozzarella rallada
- Emmental rallat

Pizza Quel

- 500 gr de carn picada 50% vedella 50 % porc
- 1 pot petit de blat de moro
- 150 gr de bacon tallat a trossets
- Salsa barbacoa
- Salsa perrins
- Base salsa de tomàquet
- Barreja de formatges

Pizza Mar

- Manat espàrregs verds
- Pebrot vermell escalivat
- Ceba escalivada
- Anxoves
- Base salsa tomàquet
- Barreja de formatges

Pizza mar i montanya

- 300 gr de gamba pelada
- 300 gr de barreja de bolets
- Base salsa tomàquet
- Barreja de formatges

Pizza all the live

- 200 gr de pernil dolç a dauets
- 200 gr de xampinyons a làmines fines
- 100 gr de tires de bacon
- Base salsa de tomàquet
- Barreja de formatges

Per fer la massa jo tinc dues opcions, o la fa el meu marit Quel o la fa la Thermomix, perquè una cosa si que és important en fer la massa i es que ha d'estar molt ben treballada. Sempre la fa el meu marit però aquell dia no hi era per tant el pinxe mecànic va fer la feina.

Afegim la farina i el llevat diluit amb una mica d'aigua, afegim l'aigua i la sal i per últim l'oli.

Si la massa no us queda ben lligada es pot afegir 50 gr més d'aigua, jo mai li haig d'afegir ni amb pinxe humà ni mecànic, però podria ser. Ho amasem tot a velocitat espiga fins que obtinguem una bola de massa ben homogènea.

L'envoliquem amb un drap de cuina i la deixem reposar, perquè el llevat faci la seva feina, 24 hores.

Per fer la salsa de tomàquet agafem un gra d'all, el pelem i el fem a làmines finetes, posem en una cassola oli i hi afegim l'all o alls al vostre gust, deixem que l'oli agafi el sabor de l'all i seguidament hi afegim el tomàquet rallat i el tomàquet concentrat, baixem el foc i deixem que es vagi coent molt a poc a poc durant una horeta o més, em d'aconseguir una salsa de tomàquet espessa.
Sal pebrem i en l' últim moment afegirem l'orenga, sinó perdrà sabor a mida que la cocció es vagi allargant.
Un cop tenim la masa reposada la reiem de la nevera una horeta abans de treballar-la sinó ens costarà força.

En fem tres parts, sobre el marbre de la cuina hi afegim farina agafem un terç dels que em fet i el treballem amb les mans per donar-li temperatura, agafem el rodillo i l'estirem, aqui que cadascú faci el gruix que li agradi a casa ens agraden finetes, un cop estirada la posem sobre la placa del forn i la posem al forn a 220º amb aire turbo (si no en tenim nomès amb el foc de baix) durant 5 minuts, així la base sabem segur que no ens quedarà crua, tingueu present que tots els ingredients que hi posem a sobre ja són cuits per tant la cocció de la pizza un cop hi posem els ingredients que volguem serà de pocs minuts just perquè es desfacin els formatges
Pizza Quel

Agafem la carn picada i l'enrosim en una paella amb oli d'oliva, sal pebrem. Quan hagi agafat color hi posem les tires de bacon i ho deixem uns cinc minuts, seguidament hi posem salsa barbacoa a gust de cadascú, a casa agrada que quedi picant per tant en posem força, però aixó és a gust del consumidor; donem unes voltes perquè la carn s'empapi bé de la salsa barbacoa i al final afegim unes gotetes de salsa perrins, que al igual que amb la barbacoa és a gust i mida el consumidor.

Un cop tenim el foc apagat hi tirem el blat de moro i ho reservem.

Sobre la massa i la base de tomàquet afegim la barreja de la carn, bacon i el blat de moro i a sobre les rondanxes de mozzarella fresca i la barreja de mozzarella i emmental rallat.

Pizza Mar

Tallem les bases dels espàrregs verds i ens quedem nomès amb la part més tendra, posem a bullir aigua amb sal i els escaldem cinc minuts, els treiem i els pasem per aigua freda perquè no perdin el color verd intens i parin la cocció.

Escalivem un pebrot vermell i un parell de cebes, si us fa mandra també es pot comprar l'escalivada ja feta o bé agafar un pot de pebrots del piquillo ja fets.

A sobre la base de massa i salsa de tomàquet anem posant els espàrregs en linia intercalant pebrot vermell i ceba; a sobre hi posarem les anxoves en diagonal cobrint tota la superficie, posem la mozzarella fresca tallada a rodanxes i ho cobrim de mozzarella i emmental rallat
Pizza Mar i Muntanya

Agafarem les gambes i les farem en una paella amb oli, hi afegim sal, no les farem massa perquè sinó queden molt dures i perden tot el gust.

En el mateix oli que em fet les gambes i afegim una barreja de bolets, la que volguem ara és època ho sigui que d'0pcions en sobren, sal pebrem i al final hi tirem all i julivert.

Estenem sobre la base de massa i tomàquet la barreja de gambes i bolets i a sobre hi col.loquem els formatges com em fet amb les anteriors pizzes.

Pizza All the live

Estenem sobre la massa i la base de tomàquet els xampinyons laminats, els dauets de pernil dolç i les tires de bacon crues i ho cobrim amb la barreja de formatges.

Comentaris

Marta ha dit…
Ummmmmmmmmm, totes les pizzes estaven boníssimes! pero jo em quedo amb la pizza Mar. Bé i la Quel.... també!
M´ha encantat la teva entrada, primer perquè els sopars amb amics són els meillors de tots, a mi també m´agrada improvissar i desprès perquè les teves pizzes han de ser boníssimes...jo crec que t´hauries de pensar això de enregistrar el nom ;) petonets
Gemma ha dit…
Quina taula de pizzes més impressionant! Els divendres nit són el millor moioment de la setmana: festa, diversió i... 2 dies sense anar a la feina per endavant! No m'imagino una manera millor de començar el cap de setmana que degustant aquestes pizzes casolanes.
ANNAFS ha dit…
No sé quina escolliria ; totes quatre devien ser molt bones.
El divendres a la nit també és el nostre dia de la pizza a casa.
I si s' hi apunta més gent... donçs, com tu, a improvitzar ingredients...
ptns.
illetapitita ha dit…
Que bones les pizzes fetes a casa veritat??
Nosaltres també en fem sovint!
Una abraçada!
josep ha dit…
Mar,
Sembla ser que quan es parla de pizza sigui una cosa de "pim pam" però Déu n'hi do de la feinada que vas tenir amb la varietat. Suposo que devies comptar amb l'ajut impagable de la teva filla no?.
Una abraçada
La cuina vermella ha dit…
Ei bonica, hem quedo amb totes 4 receptes (per cert els noms molt i molt originals). Ens n'alegrem molt per aquest sopar tan fantàstic que heu tingut. Un petó enorme.
Margarida ha dit…
Doncs jo "Mar i munt" i "All the live".
M'ha agradat això que defensessis la pizza casolana, perquè és la primera recepta que vaig publicar al bloc!!!!
Estic amb tu que devien ser totes boníssimes! Ara, ja mp'imagino quins nervis.... amb tanta varietat!
Mercè ha dit…
Mar, aquests sopars improvitzats són els millors! I a més, amb aquestes megapizzes... uau!
Ah, i tota la raó! No hi ha res com fer la massa a casa! ;)
Petons!
MAR ha dit…
Bon dia

Marta: Gràcies .... no hi ha com tenir amics amb bon saque !!!

Maria José: Si eh els sopar amb amics és el millor final de setmana que es pot tenir ..

Gemma: Igual que la Mª José sopars amb amics i a casa que aixi es pot allargar la sobretaula tant com es vulgui

Anna: Em de fer divendres dia intenrnacional de la pizza ja veig..

Illepetita: ni punt de comparació amb les comprades

Josep: Si eh si les vols fer bones si que són entretingudes pero molt agraïdes .. si si la Carla va amassar ......

Cuina Vermella: perfecte doncs les quatre per vosaltres ja farem tastets

Margarida: no nervis no perquè ho anava fent sobre la marxa i ho tenia tot controlat ...

MErcè: Si senyora pizzes a casa i sopars improvitzats la diversió està asegurada !!

Gràcies companys i petunets
vacapaca ha dit…
Que vetllada tan ideal! els meus nens ja no en mengen cap altra si no és la que jo els preparo. Com dius tu, la massa no té ni punt de comparació! que riques són casolanes! Un petó, Montse
Anna ha dit…
quina pizzada! res millor per un sopar de finde amb amics!!!
petons.
MAR ha dit…
Hola Vacapaca: no m'extranya que els teus fills nomès vulguin les teves ... mira que pasa els acostumes de petits i desprès apali .. ji ji molt ben fet.

Anna: I tant els sopars amb amics és el millor que hi ha per desestresar-se de la setmana !!!

petonets i gràcies pels vs comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz