CARDIOSAFE - SERVEI INTEGRAL DE CARDIOPROTECCIÓ

GUACAMOOOOOOOOOOOOOOLE !!

Avui proposo el meu pica pica preferit, ens encanta el guacamole.

Per fer una mica de culturilla, que mai va malament, us diré que l'alvocat és originari d'Amèrica Central, en concret Méxic i Guatemala, es veu que va ser l'única cosa que els colonitzadors espanyols no van aniquilar, ja que es cultivava abans de la seva arribada i ens ha arribat a avui dia !!! increible !!! Ja era un fruit molt apreciat pels Azteques i el Mayas.

Com a element important en el seu contingut és l'elevat grau d'àcids grasos monoinsaturats que contè i el nivell de vitamina E que té que el fan ideal en el primer cas per controlar el colesteral i pel segon com a protector natural front les malalties d'origen cardíac.
Doncs bé de receptes n'hi ha moltes, originariament es composava del advocat, aji, ciliandre, tomaquet, llimona.
Nosaltres fem una variació a veure què us sembla:

Ingredients
  • 3 Alvocats
  • 2 manats de ceba tendra
  • 5 tomaquets ben madurs
  • 1 suc de llimona
  • sal
  • oli oliva
  • pebre
  • comi

Començarem per pelar i treure les llavors del tomàquet i el picarem amb el ganivet a trossets ben petits.

Agafarem la ceba tendra i farem el mateix procès que amb els tomàquets, la tallarem ben petitona.

Agafem un bol i treiem la carn dels alvocats reservant els pinyols, amb una ma de morter aixafarem la polpa i afegirem el tomàquet, la ceba tendra, el suc de llimona, sal, pebre i oli d'oliva i ho anem remenant i aixefant tot bé, com a toc personal final que ens agrada molt a casa, jo hi afegeixo comí ... al gust del consumidor ja que és una espècie contundent que pot fer que a molta gent no li agradi.

Si no ho hem de servir inmediatament i posem els pinyols dels alvocats, perquè no es rovelli el guacamole amb el contacte amb l'aire i ens quedi negre, ho tampem amb paper film i cap a la nevera, a l'hora de servir treiem els pinyols, remenem bé i ho acompanyem de Totopos ... altrament dit Doritos de all the live.

Bona castanyada !!!!!!!!!!!!!!!!!

8 comentaris:

Laura. ha dit...

Que rica salsa para dipear, una delicia sin duda, tomo nota!

Besos!

Margarida ha dit...

A casa no som gaire de menjar alvocats ni fruites tropicals, a part de la pinya (i els plàtans, sempre de Canàries, que són mot més gustosos!, però sempre va bé tenir receptes diferents per fer tapes i no posar sempre les mateixes.
M'ha encantat la recepta del "Pollastre". Sort que hi ha bon humor, perquè sinó seria per deprimir-se!
Petons, guapíssima!

Mercè ha dit...

Mar, el guacamole per picar és boníssim!! I amb les "tortitas", un no parar! ;)
Petons!

Marta ha dit...

...boníssim....no hi penso mai en el guacamole per picar...
Ptns

Gemma ha dit...

A casa també ens agrada molt i en fem força sovint. No l'he fet mai amb comí, serà qüestió de provar-ho...

La cuina vermella ha dit...

Tastarem la teva creació amb comí, és molt suggerent. Ens encanta com ho fas. Molts petons bonica.

Anna ha dit...

A mi també m'encanta el guacamole, però mai m'acaba de quedar bé. Tot i que hi poso llimona i els pinyols se m'enfosqueix de seguida. A tu t'ha quedat fantàstic, i m'apunto el toc de comí.
Petons!

MAR ha dit...

Bon dia
Laura: si es genial para dipear a parte es un pica pica divertido a todo el mundo les gusta.

Margarida: Jo és l'únic fruit tropical que menjem a casa a part obviament com tú dius dels plàtans canaris, però alvocat té moltes opcions a la cuina ... aquesta és una i a mi m'encanta. Doncs si sort que ens ho prenem a riure el tema pollastres i xoriços i altres animals sino ......

Mercè: siiiiiiiiii amb tortitas ... tex mex m'encanten ...

Marta: doncs ara ja no tens excusa ja t'hi pots posar.

Gemma: doncs ja vueràs el comi fes la prova li dóna un sabor més intens més profund ... més exótic ....

La Cuina Vermella: doncs a vuere què us sembla ja em sabreu dir.

Anna: doncs que extrany que s'enfosqueixi amb els pinyons, ja hi tires un bon raig oli abans de deixar-lo reposant a la nevera ?

petunets i gracies a tothom