Ves al contingut principal

GUACAMOOOOOOOOOOOOOOLE !!

Avui proposo el meu pica pica preferit, ens encanta el guacamole.

Per fer una mica de culturilla, que mai va malament, us diré que l'alvocat és originari d'Amèrica Central, en concret Méxic i Guatemala, es veu que va ser l'única cosa que els colonitzadors espanyols no van aniquilar, ja que es cultivava abans de la seva arribada i ens ha arribat a avui dia !!! increible !!! Ja era un fruit molt apreciat pels Azteques i el Mayas.

Com a element important en el seu contingut és l'elevat grau d'àcids grasos monoinsaturats que contè i el nivell de vitamina E que té que el fan ideal en el primer cas per controlar el colesteral i pel segon com a protector natural front les malalties d'origen cardíac.
Doncs bé de receptes n'hi ha moltes, originariament es composava del advocat, aji, ciliandre, tomaquet, llimona.
Nosaltres fem una variació a veure què us sembla:

Ingredients
  • 3 Alvocats
  • 2 manats de ceba tendra
  • 5 tomaquets ben madurs
  • 1 suc de llimona
  • sal
  • oli oliva
  • pebre
  • comi

Començarem per pelar i treure les llavors del tomàquet i el picarem amb el ganivet a trossets ben petits.

Agafarem la ceba tendra i farem el mateix procès que amb els tomàquets, la tallarem ben petitona.

Agafem un bol i treiem la carn dels alvocats reservant els pinyols, amb una ma de morter aixafarem la polpa i afegirem el tomàquet, la ceba tendra, el suc de llimona, sal, pebre i oli d'oliva i ho anem remenant i aixefant tot bé, com a toc personal final que ens agrada molt a casa, jo hi afegeixo comí ... al gust del consumidor ja que és una espècie contundent que pot fer que a molta gent no li agradi.

Si no ho hem de servir inmediatament i posem els pinyols dels alvocats, perquè no es rovelli el guacamole amb el contacte amb l'aire i ens quedi negre, ho tampem amb paper film i cap a la nevera, a l'hora de servir treiem els pinyols, remenem bé i ho acompanyem de Totopos ... altrament dit Doritos de all the live.

Bona castanyada !!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentaris

Laura. ha dit…
Que rica salsa para dipear, una delicia sin duda, tomo nota!

Besos!
Margarida ha dit…
A casa no som gaire de menjar alvocats ni fruites tropicals, a part de la pinya (i els plàtans, sempre de Canàries, que són mot més gustosos!, però sempre va bé tenir receptes diferents per fer tapes i no posar sempre les mateixes.
M'ha encantat la recepta del "Pollastre". Sort que hi ha bon humor, perquè sinó seria per deprimir-se!
Petons, guapíssima!
Mercè ha dit…
Mar, el guacamole per picar és boníssim!! I amb les "tortitas", un no parar! ;)
Petons!
Marta ha dit…
...boníssim....no hi penso mai en el guacamole per picar...
Ptns
Gemma ha dit…
A casa també ens agrada molt i en fem força sovint. No l'he fet mai amb comí, serà qüestió de provar-ho...
La cuina vermella ha dit…
Tastarem la teva creació amb comí, és molt suggerent. Ens encanta com ho fas. Molts petons bonica.
Anna ha dit…
A mi també m'encanta el guacamole, però mai m'acaba de quedar bé. Tot i que hi poso llimona i els pinyols se m'enfosqueix de seguida. A tu t'ha quedat fantàstic, i m'apunto el toc de comí.
Petons!
MAR ha dit…
Bon dia
Laura: si es genial para dipear a parte es un pica pica divertido a todo el mundo les gusta.

Margarida: Jo és l'únic fruit tropical que menjem a casa a part obviament com tú dius dels plàtans canaris, però alvocat té moltes opcions a la cuina ... aquesta és una i a mi m'encanta. Doncs si sort que ens ho prenem a riure el tema pollastres i xoriços i altres animals sino ......

Mercè: siiiiiiiiii amb tortitas ... tex mex m'encanten ...

Marta: doncs ara ja no tens excusa ja t'hi pots posar.

Gemma: doncs ja vueràs el comi fes la prova li dóna un sabor més intens més profund ... més exótic ....

La Cuina Vermella: doncs a vuere què us sembla ja em sabreu dir.

Anna: doncs que extrany que s'enfosqueixi amb els pinyons, ja hi tires un bon raig oli abans de deixar-lo reposant a la nevera ?

petunets i gracies a tothom

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…