Ves al contingut principal

AMANIDA DE TARDOR


Vaig veure aquesta amanida al blog del kiwi blau i em va encantar la vaig fer més o menys igual però canviant alguna coseta i va quedar boníssima a més la vaig fer un dia que vam tenir amics a sopar com a entrant i al final ens barallavem pels pinyons ... si ja ho sé força patètic però divertidissim.
Sempre fem les amanides iguals i aquesta em va agradar perque per començar no porta enciam sino espinacs frescos i el toc de tardor li dónen uns bolets fets amb mimo .... té moltes possibilitats, com totes les amanides, però la vaig trobar molt original i el resultat fa "paxoca"


- 1 bossa d'espinacs frescos
- Formatge rulo de cabra
- All
- Pinyons
- 200 gr de bolets variats els que trobeu ara mateix
- 6 talls de bacon
- sciropo de módena
- oli
- sal maldon
- panses

Netejem els espinacs i els hi treiem el nervi i els tallem en quatre cada fulla.

Saltejem el bacon tallat a cintes en una paella sense oli i el deixem tendre.

En una paella fem els bolets juntament amb l'all talladet molt petit, que quedin una mica estofats, a foc baix un rajolí d'oli i que vagin deixant anar lentament l'aigua, serà el moment de salar-los i els anem fent molt poc a poc que es vagin estovant.
En una paella sense oli torrem els pinyons, esteu molt atents perque jo aquest cop els vaig fer dues vegades, es cremen en un tancar i obrir ulls i fa una ràbia ...

Agafem una plata i posem com a llit els espinacs tallats, a sobre els bolets calents, les tires de bacon fregides, els pinyons torradets junt amb les panses tallades i a sobre de tot el formatge de cabra. Aquest últim si és vol es pot posar al grill uns segons i s'estova.

Com a vinagreta jo vaig fer servir oli i sal maldon i a sobre de tot vaig fer unes ratlles amb el concentrat de vinagre de módena.

I ja està, ja ho veieu és super senzilla de fer, original i el toc calentet dels bolets i el bacon ara entra molt i molt bé.

Molt bon cap de setmana amics gastrónoms i a calentar forns !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentaris

Margarida ha dit…
Tens raó: sempre acostumem a fer les amanides de la mateixa manera! I jo, la primera!
Aquesta és una bona opció, i té de tot: verdura, llet i carn.
Ai, ai, mira que barallar-se pels pinyons.... si és que sou com criatures! Què pensaria la Carla???
Petons i bon cap de setmana!
Laura. ha dit…
Hay que rica!! yo hago una parecida, esta es mas completa, si el queso lo pones al micro cubierto de miel unos segundos, y luego lo incorporas todo a la ensalada, ya te mueres, pruebalo y veras que rico!

Besos!
Glòria ha dit…
Una amanida diferent molt adequada per tenir convidats, i perquè no s barallin pels pinyons, en posem un grapadet més i llestos!.
Dolorss ha dit…
Que bona, aquesta la provaré , a casa faig bastants amanides tèbies i amanides de temporada... aquesta m’encanta.
petons
ANNAFS ha dit…
Una amanida que m' encnata, segur que la provo ben aviat.
ptns.
La cuina vermella ha dit…
Una súper amanida, és tan complerta que fa de primer i segon plat, oi? T'ha quedat molt i molt bé, de restaurant i dels cars!! molts petons guapa.
MAR ha dit…
Molt bon dia a tothom

Margarida: Ai calla calla que la Carla si ens veiés de quan en quan per un foradet .... ja ja ja ...

Laura: Mmmmm que rico me lo apunto el consejo del queso con la miel, le debe dar un toque dulzón riquisimo ! gràcias

Glória: Doncs si el proper cop posaré un bol amb pinyonets extres torradets ... i es que són boníssims !!!!!!!!!

Dolors: Doncs vinga animat que ja veuràs com us agradarà molt .

Anna: doncs igual que la Dolors a posar-s'hi que us agradarà

Cuina VErmella ... ohhhh gràcies gràcies, si que és super completa

`petonets a tots i gracies pels vostres comentaris.
Gemma ha dit…
La cominació despinacs tendres i formatge de cabra és deliciosa i ara que ja fa fresca les amanides tèbies vénen molt de gust...
El cullerot Festuc ha dit…
mmmm....que bona!!! No m'estranya que us barallessiu...jo en aquest cas pel formatge de cabra! :)
Petunets,
Eva.
Mercè ha dit…
Mar, aquesta és una amanida que fa temps que fem a casa... una de les preferides de ma germana! I nosaltres, a més a més, hi afegim prunes i orellanes tallades ben petites i saltejades juntament amb els pinyons.
Fantàstica!
Petons!

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…