Passa al contingut principal

ORADA A LA SAL



Què hi ha aqui sota amagat???? D'acord ja ho posa el titol de l'entrada d'avui .. !!! pero era per donar emoció al tema.


Una orada a la sal aquest cop, a nosaltres ens agrada moltíssim, de fet a la sal agrada més quasi bé que al forn la orada, si hi trobem el punt de cocció queda molt gustosa i melosa; a part que és un plat lleuger que acompanyat d'unes verduretes saltajades al wok per exemple, fan un àpat super equilibrat.



Fem una mica de cocinera repel.lente i us diré que aquest peix blanc té un contingut moderat en greixos, aspecte que el fa addient pels que volgen seguir una dieta, sempre i quan no el fem amb dos kilos de patates al forn o amb cremes de llet.... té unes proteïnes d'alt valor biológic (m'encanta aquesta frase), ens aporta fósfor i potassi aspectes que reverteixen en enfortir les dents i els óssos, així mateix regula el trànsit intestinal i millora el nostre sistema inmunológic ... què ...??? encara no teniu ganes de provar-la.

La recepta de "a la sal" a mi al principi em feia por pel fet que no saps el punt de cocció en que es troba el peix, ja que queda recobert per la capa de sal. Jo aproximadament el deixo uns 25 minuts de totes formes independentment del rellotge, quan toco la capa de sal i està dura es quan la trec. Hi ha gent que deixa un aleta de la orada fora la capa de sal i si quan l'estires es despren del cos, vol dir que ja està feta.
Una altra avantatge és molt senzill de fer, no té cap preparació previa i de veritat animeu-vos perquè queda molt bona.
  • 2 Orades netes per dintre, budells .... jo la netejo a casa, però si ho demaneu us ho fan a la peixeteria.
  • sal gruixuda

Podem en una plata de forn les dues orades separades que no es toquin, hi posem a sobre la sal gruixuda i amb les mans mollades les anem tapant amb la sal, com quan érem petits i jugavem amb sorra a la platja, doncs igual.
Les posem al forn a màxima temperatura a d'alt i a baix i les deixem uns 25 min fins que la capa quedi endurida.
Menjar inmediatament, per trencar la capa de sal vigileu de no trencar el peix, feu-ho amb cura pels costats i anem retirant, si l'hem fet bé al retirar la capa de sal sortirà enganxada amb la mateixa la pell de la orada.

Apali ... bon profit


































Comentaris

Gemma ha dit…
Un plat molt sa i molt bo alhora!
A casa també ens agrada molt ;)
Laura. ha dit…
Que ricas las doradas, en casa nos encantan, sobre todo asi, a la sal. Yo ultimamente las hago a la sal, pero en el varoma de la thermomix, quedan estupendas tambien.

Besos!
Glòria ha dit…
Amb tots els consells que ens has donat, han de sortir bé segur!
Marta ha dit…
Je je je!!
Ptnts
Orada genial...la facis com la facis!
Buenasmigas. ha dit…
que bona l'orada a la sal...mmm....
m'ha agradat el truqui de deixar l'aleta fora, bona pensada. Molts petons.
vacapaca ha dit…
Que rico!! magnífica información!!! yo lo hago algunas veces ... un beso! Montse.
ANNAFS ha dit…
M' agrada molt cuinar al la sal. Hi he fet llom, vedella, també llagostins... em falta l' orada, que no l' he provat...i aviat caurà, veinet la pinta que fa.
ptns.
illetapitita ha dit…
M'encanta l'orada a la sal!
trobo que és un plat molt senzill de fer i molt bo!
Una abraçada!
MAR ha dit…
Bon dia

Bè ja veig que la orada a la sal aixeca passions a totes les cuines, i tinc ganes de provar el que diu l'anna fe fer el llom, llagostins etc amb aquesta mateixa técnica de cocció, sana, neta i boniiiiiiiiiiissima.

petonets i gracies pels vostres comentaris
Mercè ha dit…
Un plat senzill i boníssim!! Tant el peix com el llom a la sal, m'encanten! :)
Petons!

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

cupcakes

La setmana passada vaig tenir la oportunitat d'assistir a un taller de Cupcakes que es feia a Platja D'Aro, en concret a L'Atelier de Brenda,espai que programa de forma continua diferents cursos i tallers molt interessants, tant de cuina, com és el cas, com de tècniques de relaxació, idiomes, cursos de caire psicològic, empresarial etc. És una opció fantàstica  per mantenir als habitants del Baix Empordà distrets i formats. !!! Mai havia entrat en el món dels cupcakes, he fet magdalenes fins avorrir de gustos diferents i encara més de formes diferents, algunes força curioses ... però mai les havia decorat; aquest cop la magdalena passa a ser l'ingredient secundari del plat i es converteix en una base d'increibles colors, formes, textures i sobretot una simple base de la nostre imaginació més desenfadada i divertida.
Aquests tres cupcakes están fets amb unes pastes (que ja venen fetes del color que vulguis) i l'única cosa que s'ha de fer és "jugar a pl…

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…