Ves al contingut principal

GARRÍ AL FORN

Mireu quin aspecte més bó que té aquest garrí fet al forn ...... ni a Segovia en menjes un així ... i us ho dic per experiència que hi he estat ....
Aquest garrí el va fer una bona amiga la nit de cap d'any ... original oi tothom fent sempre el mateix, llagostins, salmó, foie ...... i mira per on a ella li vé al cap fer un garrí al forn.
La preparació és molt senzilla tant sols cal tenir paciéncia i temps amb el forn ja que requereix unes quantes hores de cocció a forn baix perquè es vagi fent poc a poc i quedi ben tendra.
Començem salpebrant el garrí, una miqueta d'aigua un copa de vi blanc i unes fulles de llorer i cap al forn, es calcula aproximadament una hora de cocció per kilo de garrí, ho sigui que el càlcul surt fàcil, tan sols s'ha de vigilar que no quedi sec i de quan en quan obrir el forn i ruixar-lo amb tots els sucs que ell va deixant i paciència.
Un cop acabada la cocció del forn i abans de treure'l se'l pinta amb mel, que és el toc final de torradet i cruixent que li quedarà i ja està.
Sembla mentira com plats que em vist sempre d'altres comunitats i no hem fet mai un cop els fem obtenim uns resultats espectaculars, com aquest garrí.
Doncs a obrir-lo i a deleitar-se de la carn que es desfà als dits .... Bon profit !!!!

Comentaris

La cuina vermella ha dit…
Quin garrinet més suculent, de llarg és el plat preferit de la meva mare!! Quanta raó tens quan dius lo de Segovia, és com tot, hi ha molts llocs que tenen fama i per trobar un restaurant que et serveixi un bon cochinillo, has d'anar a tiro fet i a un lloc recomanat per algú de confiança, que si no et pots endur una desagradable sorpresa.
Molts petons per tu i la teva amiga!
Gemma ha dit…
UI... no sé pas si podria amb un plat així... sóc una mica aprensiva, je je je... però si me'l portes ja tallat, segur que em lleparia els dits ;)
Devia ser un sopar de cap d'any de luxe!
ANNAFS ha dit…
Sí que ha de ser bo, sí. Però jo tampoc podria menjar-lo, i molt menys cuinar-lo. Pobret... tan petit.
MAR ha dit…
Bon dia senyores

Cuina Vermella: que és de Segovia la teva mare o d'aquelles contrades ???' jo hi vaig ser un cop i quan el vaig tastar, tot i que tenia mil manietes tontes, vaig pensar que era una de les coses més bones que havia provat mai .....

Gemma i Anna : De veritat jo també pensava com vosaltres fins que el vaig provar un cop ... el primer ... i és la carn més melosa suau i tendre que he menjat mai ...i escolteu bé que us menjeu no les costelletes de cabrit ...... doncs aixó el mateix no tingueu manies !!!!! Tot aixó que us perdeu

ptonets i gracies pels vostres comentaris
Petita cuina ha dit…
Mmmmmmm...

Quina bona fila que fa!

De bon grau m'el menjaria demà per dinar.

Gracies per compartir un plat tan suculent com aquest, de ben segur que em trobaras per aqui sobint.

Petons.
Nuria
Mercè ha dit…
Mar, quin goig aquest garrinet!! Un plat deliciós per a una nit tan especial!! :) Felicita a la teva amiga!
Petons!

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…