Passa al contingut principal

MUFFINS DE XOCOLATA







Fa uns dies vaig fer un taller de cuina organitzat per la botiga més perillosa a la que jo puc entrar, es diu gadgets de cuina i està al carrer Aragó xamfrà amb Passeig de Gràcia, aquest taller anava de muffins i magdalenes dolçes i salades; ens van ensenyar la diferència entre un muffin i una magdalena, cosa que jo ja tenia la mosca redera l'orella feia temps, doncs a grosso modo es que el muffin en la seva elaboració tot és més, diguem, rupestre, es barrejar tots els ingredients de cop i apa cap al motlle en canvi l'elaboració de la magdalena és més senyora, primer batre els ous amb el sucre fins obtenir una masa homogènia blanquinosa etc etc, el procès és més lent i delicat i obviament totes aquestes diferencies es troben en el paladar, el muffin és més contundent i la magdalena més suau; sobre gustos no hi ha res escrit ara bé jo vaig fer aquest muffins de xocolata i de veritat a part que deuen ser pecat ... i dels grossos !!!!!!!!! són bonissims i super ràpids de fer ... animeu-vos.






Ingredients:
  • 210 gr de farina
  • 40 gr de cacao en pols (no Nesquik ni Cola Cao)
  • 80 gr de sucre
  • 1 sobre de llevat tipus Royal
  • 60 gr de mantega
  • 160 cc de llet sencera
  • 2 ous
  • 160 gr de pepites de xocolata de cobertura


Començem passant per tamissador la farina i el llevat, a continuació afegim el cacao el sucre, la mantega a punt de pomada, la llet i els ous i ho remenem una mica amb una espatula però tampoc massa ha de quedar barrejat però no homogenitzat, a continuació afegim les pepites de xocolata una mica triturades i li donem un parell de voltes.


Ho col.loquem en una màniga pastissera i anem omplint els motlles de silicona de muffins ho enfornem 15 minuts aproximadament, primer a 200ºC i al cap d'uns tres minuts el baixem a 190ºC.


Tirem la bàscula per la finestra durant uns dies i ens els menjem acompanyats de gelat de nous de macadamia per exemple i ja podem gaudirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr de la vida.

Comentaris

La cuina vermella ha dit…
Quina delícia més bona!! aixó si que és un vici, i dels bons! Petons, guapa!
Petita cuina ha dit…
Grrrrrr... (Moment Homer Simpson Amb la boca oberta i les babes baixant)jajaja.

Pels adictes a la xoxolata com una servidora es el millor invent de la humanitat (els muffins dic) després del coulant.

Petonets i gracies per compartir aquesta exquisitessa.
Nuria
Laura. ha dit…
La verdad es que desde que descubrí lo fácil que son de hacer los muffins, casi no hago magdalenas, pero me gustan los dos igualmente, que la magdalena es muy de nuestra tierra, y eso hay que defenderlo jaja

Geniales tus muffins, y de chocolate..... que ricos.
Besos!
Gemma ha dit…
Tinc moltes ganes d'anar a aquesta botiga prohibitiva, je je je... tots els que hi heu anat en parleu molt bé!
Aquests muffins m'estan dient: "menja'm, menja'm" :)
Mercè ha dit…
Mar, sort que em queda una mica lluny aquesta botiga perquè quin perill!! Aquestes festes ja hi vaig anar dues vegades!!! jajaja
Els cursos que organitzen em semblen sempre molt interessants.
I aquestes muffins que divines!! Me l'apunto per provar-les!
Petons!
Margarida ha dit…
Ja pots anar visitant aquesta botiga i assistint als seus cursos, que nosaltres seguirem les teves passes aquí al bloc!
Deliciosos, oi? aquests muffins!
Un petó
MAR ha dit…
Bon dia senyores

Doncs comparteixo amb vosaltres la meva muffinaddicció des que l'he descobert, com diu la Laura són més senzills de fer que les magdalenes i més ràpides i jo veig que a casa volen tant ràpid o més que les magdalenes ....
En quan a la botiga és tremenda en serio però tot el que he comprat m'ha donat un resultat genial i els tallers són super interessants ja aniré penjant cosetes que fem nous preocupeu i si alguna s'hi vol apuntar http://www.gadgetscuina.com son gratuits la majoria i molt ben montats

ptonets
dolorss ha dit…
Per sort no em cal tirar la bàscula per la finestra..... la tinc espatllada i no en penso comprar cap altra, ja,ja,ja,.. o sigui que... un parell o tres per a mi soleta!!!
ANNAFS ha dit…
Oh que bons els muffins i amb xocolata són la meva perdició!
Pel que veig els muffins són més "Bastos" i les magdalenes més senyores! Jo tenia entès que els muffins tenien més quantitat de mantega, ja que són anglosaxons i admeten molts ingredients afegits, fruita seca, xocolata... fins i topt salats, i que es treballaven menys; i que les madalenes tenien un procès de preparació de la massa més curós (batre bé, deixar reposar...)
Aquests muffins t'han quedat espectaculars!
PTNTS
Dolços

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu