Ves al contingut principal

AMANIDA SERGI

El Sergi un habitual d'aquest blog que ha col.laborat amb unes quiches molt i molt bones, va venir a sopar amb la Marta, l'altre compinxe de carrera de fa ..... deixem'ho córrer ... molts anys ...
Doncs bé, com us anava dient, van venir a sopar i el Sergi té com a màxim i aferrim enemic al Capità Enciam, no sé si us enrecordeu, eren uns espais infantils que feien a TV3 fa temps on sortia el Capità Enciam donant, dins un entorn infantil, pautes de bona dieta basada en verdures, fruites, etc.... doncs bé el Sergi té un problema que li vé de la seva tendra infància i la mania de sa mare en que menjés verdura bullida com a minim un cop a la setmana .... moraleja ... el Sergí té 36 anys i no soporta les coses de color verd: enciam, mongeta, broquil verd, bledes, espinacs ....
Jo sóc una amant de les amanides, ja ho sabeu i cada cop que vé ell, com que me l'estimo molt en faig una ... però totalment tunejada perquè se la menji i no nomès aixó que li agradi, per tant us presento l'amanida que vaig fer ahir per sopar .......

Ingredients:

- 1 Enciam llarg
- Bosseta de tomàquets cherry
- Rulo de formatge de cabra
- Tronquitos de cranc
- Salmó fumat
- crostons de pa
- Xampinyons laminats
- Salsa de iogurt

Com tota amanida no té cap secret .... agafem rentem les fulles d'enciam i les sequem amb paper absorvent, les tallem ben petites i les posem a la base, a sobre obrim els tomàquets cherry i els anem col.locant, tot seguit afegim els tronquitos de mar tallats, el salmó fumat, els xampinyons laminats i els crostons de pa.
Posem el rulo de cabra al micrones uns segons perquè se'ns desfaci i el col.loquem sobre l'amanida i ho acompanyem amb salsa de iogurt .. .resultat boniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisima .... i ei no us ho perdeu el Sergi va repetir !!!!!!!!!!

Comentaris

Gemma ha dit…
Amb tots els ingredients extres que prota aquesta amanida, segur que l'enciam ni es notava... no m'estranya que fins i tot el Sergi també la trobés bona! :)
Dolorss ha dit…
Recordo elcapità enciam, prò jo era mes grandeta.
Bona amanida de colors (sense el verd).
Petons
Dolça ha dit…
Quins temps els del capità enciam!!! I ara resulta que és l'organitzador de la cursa pIRENA!
a MI QUE M'AGRADA TOT EL QUE SIGUI A LES AMANIDES, VERD I TOT AQUESTA M'ENCANTARÀ, SEGUR!
PTNTS
Dolça

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…

cupcakes

La setmana passada vaig tenir la oportunitat d'assistir a un taller de Cupcakes que es feia a Platja D'Aro, en concret a L'Atelier de Brenda,espai que programa de forma continua diferents cursos i tallers molt interessants, tant de cuina, com és el cas, com de tècniques de relaxació, idiomes, cursos de caire psicològic, empresarial etc. És una opció fantàstica  per mantenir als habitants del Baix Empordà distrets i formats. !!! Mai havia entrat en el món dels cupcakes, he fet magdalenes fins avorrir de gustos diferents i encara més de formes diferents, algunes força curioses ... però mai les havia decorat; aquest cop la magdalena passa a ser l'ingredient secundari del plat i es converteix en una base d'increibles colors, formes, textures i sobretot una simple base de la nostre imaginació més desenfadada i divertida.
Aquests tres cupcakes están fets amb unes pastes (que ja venen fetes del color que vulguis) i l'única cosa que s'ha de fer és "jugar a pl…