Ves al contingut principal

Croquetes lletjes però bonissimes !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hi ha evidencies que són irrefutables, com que aquestes croquetes estèticament són lletjes com elles soles, però us aseguro que l'altre evidència irrefutable és que són boniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisimes !!!
L'experta catadora de croquetes que tenim a casa, la srta. Carla té un paladar especialitzat en croquetes (entre d'altres coses) com son pare i aquestes les devora, són molt suaus i molt gustoses queden molt i molt bones i super ràpides de fer.
La recepta la vaig treure de la gran mestre on les hagi Sra.Ruscalleda ..... així que el que us dic lletjes com un pecat pero bones com un miracle .... bè ara que s'acosta setmana santa crec que li va al "dedillo" aquesta frase .... si avui estem aguts es nota que és l'últim dia que treballem abans de vacances ....


Ingredients:
  • 400 gr de carn picada de pollastre
  • 1 ceba
  • 500 ml de llet de vaca sencera
  • 3 rovells d'ou
  • 100 gr de farina
  • 50 gr maizena
  • sal pebre i nou moscada
  • 3 clares
  • pa rallat

Agafem una cassola i fem un sofregit amb una mica d'oli i la ceba ben picada fins que quedin rosa, aproximadament uns 20 min.
Un cop la ceba hagi agafat color afegirem la carn picada del pollastre i li donarem unes voltes, molt poca estona.

A part en una batidora (thermomix) hi barrejarem la llet, la farina, la maizena i els tres rovells d'ou un a un perquè la masa els vagi absorvint lentament, finalment sal pebrem i posem nou moscada al gust, compte amb la nou moscada si hi ha petits a casa perquè en certes dosis pot ser tóxica.

Afegim la barreja que em fet anteriorment al sofregit que tenim amb la carn de pollastre i ho anem remenant fins que veiem que es crea una masa compacte que es desenganxa de les parets de la cassola. Ho retirem i ho deixem refredar.

Un cop tenim la masa de croquetes freda la posem en una màniga pastissera, o agafem una cullera i fem boletes i santes pasques i li donem la forma que bonament poguem, les pasem per la clara d'ou i les fregim en oli d'oliva ....... i a posar pitets, tovallons i el que faci falta.

Us desitjo a tots una molt bona Setmana Santa, gaudiu dels dies més llargs i sobretot cuineu molt i sigueu molt feliços .... ah .... i compte amb les mones que sinó al final en comptes d'operació biquini farem tots plegats operació pareo ..... però que feliços serem ..eh !!!!

Comentaris

Laura. ha dit…
A mi no me parecen feas, como no me salen, me parece que te han quedado estupendas, me encantan las croquetas, asi que anoto esta receta para ver si me salen!

Besos!
manel ha dit…
tens raó, boníssimes ho han de ser, i lletges... tampoc no exageris, o et penses que tots sabem fer-les com les de fàbrica?
una abraçada.
Mercè ha dit…
Mar, home... tan lletges tampoc són!! Però estic amb tu, si són de la Rusqui, segur que són bonííííííííssimes!! :)
Petons!
El cullerot Festuc ha dit…
recepta de la Rusca triunf total!!! M'encanten les croquetes, això si, casolanes! Probarem les teves!!!
No sabia jo això de la nou moscada...
Petunets,
Eva.
Gemma ha dit…
Si la recepta és de la Rusacalleda, segur que va triomfar. Ja veig que la Carla té el paladar molt fi ;)
mercè ha dit…
Hola, acabo de descobrir el teu blog a partir del cafè de nit i veig que hi trobaré un grapat de bons plats!,però abans de res dir-te que discrepo: aquestes croquetes NO SÓN LLETGES! són irregulars i casolanes, com han de ser, que per clòniques ja tenim les de La Sirena no??A reveure!MERCÈ-Destapant Cassoles.

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…