Ves al contingut principal

AMANIDA DE NO REGIM

Si ja ho sé que fa molt de temps que no us dic res ..... però em sembla que la sequera comença a acabar ...

Avui us presento una amanida que va néixer de la necessitat de compaginar el règim del meu marit amb la resta de comensals de la taula, jo volia que gaudís del sopar amb els amics i que al mateix temps no es sentís massa "discriminat" gastronòmicament parlant, així que vam fer una amanida de primer, la seva no us la descric perquè no té massa interès que diguem però la de la resta de la taula va ser més interessant:

INGREDIENTS:
  • Mesclum d'enciams
  • Tomàquet cherry
  • 1 mango
  • 10 maduixots
  • Pipes de carbassa
  • Nous
  • préssec deshidratat
  • 5 Orellons secs
Vinagreta:
  • Oli d'oliva verge
  • 1 cullerada de mel
  • 2 cullaradetes de cafè de mostassa de Dijon o Ancienne
  • 1 cullerada de vinagre (el que més us agradi de vi, de poma, de Mòdena ....)
  • sal
Com tota amanida l'elaboració no es que tingui massa complicació: barregem tots els ingredients, fem la vinagreta ho amanim tot bé i ho barregem i cap a taula.

Bon profit !!!!!!!!

Comentaris

vacapaca ha dit…
Hola guapa!! cuanto tiempo!! me alegra saber de ti!! esta ensaladita me encanta por lo frutal que es y el colorido que tiene!! besotes de la Vaca!!
Mercè ha dit…
Mar, a veure si no ens deixes tan temps sense receptes. ;)
Aquesta amanida és deliciosa! M'encanta la fruita a l'amanida. I hi dóna un toc de color fantàstic!
Petons!
gastropuntcat ha dit…
Hola Mar.

No hem trobat una adreça de contacte, per això et poso aqui el motiu de la nostre visita.

Estem preparant un projecte que obrirem a partir del dia 28 d'aquest mes.
Serà un espai orientat a promocionar la gastronomia catalana i els blocs catalans o de parla catalana de quelcom lloc, hi podrà participar tothom que ho vulgui i en la mida que es desitgi, ja sigui recomanant restaurants, vins, llibres de cuina, botigues, enviant-nos un menú dels plats que ja tingueu publicats( amb una petita descripció del vostre bloc), mercats o explicant-nos els actes gastronòmics de la vostre localitat,qualsevol cosa que creieu interessant serà ben rebuda, nosaltres ho publicarem amb un enllaç al espai del blocaire que ho ha proposat per tal de donar-lo a conèixer a tanta gent com puguem.

En l'apartat de gastroblocs, estem fent un llistat de tots els blocs per províncies, ens podríes aclarir els dubtes sobre la teva província, el teu bloc ja està inclòs en el llistat.

Gràcies i Salut!
Loles i Núria.
Gastropuntcat
www.gastropuntcat.blogspot.com
MAR ha dit…
Hola Loles i Núria caram quina iniciativa més interessant !!!!! I tant que si que m'hi apunto ja us faré referències a restaurants, llibres, receptes etc etc encantada.
En quan a la provincia de moment Bcn però a partir de Juny serà Girona.

Estem en contacte
MAR ha dit…
Hola vaca i Mercè gràcies noies em sembla que ara un cop fas el primer pas ja està ..... espero ..
molts petonets i gràcies per la benvinguda.
Glòria ha dit…
Aquesta recepta em va molt bé, la trobo perfecte per això de compaginar en aquest cas els meus menús amb els de la resta de la taula. Perfecte!
manel ha dit…
mar, espero que sigui veritat que l'espera es comença a acabar, segur que tens encara moltes receptes bones com aquesta. fins aviat, eh?
El cullerot Festuc ha dit…
A casa també som molt de posar fruita a l'amanida...apart de donar gust queda un color preciós! ânims al teu marit amb la dieta! ;)
Petunets,
Eva.

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…