Passa al contingut principal

LLAMANTOL - LLOBREGANT



Avui en comptes de recepta os proposaré un restaurant; en concret és un deliciós espai que es troba a Castell D'Aro (Girona) i es diu Toc de Sol, a l'estiu es pot gaudir del pati que tenen decorat i ambientat com per quedar-s'hi tota la nit i a l'hivern l'espai interior del local (una casa de pedra de poble molt antiga tota ) és molt agradable.

L'especialitat del restaurant és el llamàntol o llobregant, llongant, llangant com diuen a l'Empordà, amb diferents formes de cocció, a part tenen un ventall molt atractiu d'entrants freds, calents i també es pot optar per carns i peixos molt mimats a cuina.

En concret en vam demanar dos un a la Nage que vol dir que te'l porten servit amb el propi liquid que ha deixat anar durant la cocció (és un fumet excel.lent) i el meu marit el va demanar a l'all i julivert; tenen una tercera opció que és a la crema, també deliciós.
De primer jo vaig fer una amanida de pop, el pop es desfeia a la boca boníssim en el seu punt de sal i el meu marit va fer unes vieires amb verdures al vapor espectaculars.

Particularment és un restaurant que m'agrada molt perquè tenen una oferta de plats molt lleugera i atractiva adient per sopars, també es pot optar per un menú contundent, però com a mínim tens les dues opcions.

Només cal que aneu preparats a menjar amb els dits e intentar que no us passi el mateix que a la Júlia Roberts a Pretty Woman amb els cargols ...... que van sortint volant .... però val la pena l'experiència.

El servei de sala és molt agradable i professional però al mateix temps distès i fa ens fa sentir molt còmodes durant el nostre àpat.

Així doncs si esteu per la zona no ho dubteu feu una visita al Toc de Sol i sinó es mereix una excurssió ja que al voltant tenim pobles tant atractius com Castell D'Aro, Sant Feliu de Guixols, Platja D'Aro i a 20 minutets Girona ciutat.

Comentaris

Margarida ha dit…
Hola, Mar!
Ja he vist que has tornat amb força, després de força temps de "relax"!

M'alegra veure't de nou per aquí. I la Carla? Segur que s'ha fet molt gran!
Petons

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu