CARDIOSAFE - SERVEI INTEGRAL DE CARDIOPROTECCIÓ

MAR I MUNTANYA - POLLASTRE AMB GAMBES

Fa uns dies vam tenir a casa a sopar uns amics, una de les persones que venia estava convalescent d'una bronco neumonia i feia dies que no venia per casa, tot i ser convalescent és una gran gourmet i aprecia molt el bon menjar, i el contratemps de salud no li havia tret la gana, així que li vaig preguntar què volia que li fes per sopar i em va contestar que alguna cosa ampurdanesa com un mar i montanya, aixi que vaig optar per un pollastre amb escamarlans, el que ara us explico.

Tot i ser un plaer donar voltes i més voltes per llibres, pàgines web, revistes etc per trobar el plat adient cada cop que tenim convidats, aquesta opció que sigui el convidat qui esculli el plat la vaig trobar molt cómode .... com si fos un restaurant .
Aixi que si algún cop us el demanen aqui us explico com el vem fer a casa i a jutjar pels comentaris va quedar molt bó.

Ingredients
(per a sis persones)

  • 1 pollastre sencer tallat a vuitens
  • 30 gambes (de Palamós)
  • 300 gr cranc de mar
  • oli
  • 100 gr farina
  • 2 cebes de Figueres
  • 3 grans d'alls de Banyoles
  • 6 tomàquets madurs
  • conyac (o vi ranci)
  • ametlles, avellanes (per la picada unes 10 de cada)
  • sal
  • pebre
Salpebrem i enfarinem el pollastre i el pasem per la paella amb una mica d'oli que es dori. Un cop dorat el retirem i en el mateix oli hi passem les gambes.
Deixem el pollastre i les gambes en una cassola a part d'on els hem cuït.

En la paella inicial sofregim les cebes, els tomàquets i un manat d'herbes: llorer orenga i farigola, afegim la farina i hi posem una mica d'aigua; ho deixem fent xup xup uns cinc minuts i ho aboquem tot a la cassola on tenim esperant el pollastre i les gambes.

Piquem els crancs al morter i ho afegim a la cassola.

Deixem que es vagi fent poc a poc durant uns 30 minuts, a continuació treiem  el pollastre i pasem tota la salsa per un  colador prim, col.loquem de nou els talls de pollastre amb les gambes i la salsa colada.

Preparem la picada amb les ametlles, avellanes, el conyac i els alls ho tirem a la cassola ho remenem bé i ho portem a la taula.

Ja veieu què senzill és contentar als amics ...... desprès de degustar aquest mar i montanya la nostre amiga va seguir ben refredada però amb la panxa més contenta !!!

Bon profit !!!

    1 comentari:

    Laura ha dit...

    Que bo que d'estar aquest pollastre!! amb lo millor de la muntanya y del mar catalans!! ummm!!
    Petonets!!