Ves al contingut principal

MAR I MUNTANYA - POLLASTRE AMB GAMBES

Fa uns dies vam tenir a casa a sopar uns amics, una de les persones que venia estava convalescent d'una bronco neumonia i feia dies que no venia per casa, tot i ser convalescent és una gran gourmet i aprecia molt el bon menjar, i el contratemps de salud no li havia tret la gana, així que li vaig preguntar què volia que li fes per sopar i em va contestar que alguna cosa ampurdanesa com un mar i montanya, aixi que vaig optar per un pollastre amb escamarlans, el que ara us explico.

Tot i ser un plaer donar voltes i més voltes per llibres, pàgines web, revistes etc per trobar el plat adient cada cop que tenim convidats, aquesta opció que sigui el convidat qui esculli el plat la vaig trobar molt cómode .... com si fos un restaurant .
Aixi que si algún cop us el demanen aqui us explico com el vem fer a casa i a jutjar pels comentaris va quedar molt bó.

Ingredients
(per a sis persones)

  • 1 pollastre sencer tallat a vuitens
  • 30 gambes (de Palamós)
  • 300 gr cranc de mar
  • oli
  • 100 gr farina
  • 2 cebes de Figueres
  • 3 grans d'alls de Banyoles
  • 6 tomàquets madurs
  • conyac (o vi ranci)
  • ametlles, avellanes (per la picada unes 10 de cada)
  • sal
  • pebre
Salpebrem i enfarinem el pollastre i el pasem per la paella amb una mica d'oli que es dori. Un cop dorat el retirem i en el mateix oli hi passem les gambes.
Deixem el pollastre i les gambes en una cassola a part d'on els hem cuït.

En la paella inicial sofregim les cebes, els tomàquets i un manat d'herbes: llorer orenga i farigola, afegim la farina i hi posem una mica d'aigua; ho deixem fent xup xup uns cinc minuts i ho aboquem tot a la cassola on tenim esperant el pollastre i les gambes.

Piquem els crancs al morter i ho afegim a la cassola.

Deixem que es vagi fent poc a poc durant uns 30 minuts, a continuació treiem  el pollastre i pasem tota la salsa per un  colador prim, col.loquem de nou els talls de pollastre amb les gambes i la salsa colada.

Preparem la picada amb les ametlles, avellanes, el conyac i els alls ho tirem a la cassola ho remenem bé i ho portem a la taula.

Ja veieu què senzill és contentar als amics ...... desprès de degustar aquest mar i montanya la nostre amiga va seguir ben refredada però amb la panxa més contenta !!!

Bon profit !!!

    Comentaris

    Laura ha dit…
    Que bo que d'estar aquest pollastre!! amb lo millor de la muntanya y del mar catalans!! ummm!!
    Petonets!!

    Entrades populars d'aquest blog

    FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

    Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
    És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
    Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

    La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
    Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
    Necessitarem:

    - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
    - 1 pot salsa de carn Bovril
    - Llard
    - Mostassa Maille Dijone
    - Compota Poma
    - Sal Pebre

    Pe…

    BUNYOLS DE BACALLÀ

    Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
    Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

    FIDEUA SIPIA I GAMBES

    Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

    Ingredients per 2 persones:
    600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…