Ves al contingut principal

Tartaletes de mousse de tonyina

 
Desprès de molts i molts mesos sense aparèixer pel blog, avui us presento una tartaleta de tonyina.
És molt senzilla de fer i va molt bé quan vols fer un pica pica de primer, però no vols repetir el de sempre, és a dir: pa amb tomàquet amb formatges, embotit, torradetes amb foie, amanides diverses, guacamole, humus ... etc etc, tinc tendència a repetir els pica pica per allò de la comoditat i que el primer que et ve al cap és el que fas sempre, però es clar, els comensals no tenen la culpa de la meva poca creativitat a l'hora de fer el pica pica; a més pensem que és aquest entrant el que ens obra o tanca la gana pel que ve al darrera, un segon normalment elaborat i pensat perquè la gent hi gaudeixi una bona estona.
 
Així doncs vam fer un pica a pica diferent que us aniré presentant, un dels plats eren aquestes tartaletes amb mousse de tonyina que permeten preparar la crema el dia abans i deixar-ho reposant a la nevera fins el moment d'omplir les tartaletes i portar-les a taula, ja que si es fa amb massa antel.lació la pasta de la tartaleta s'estova i tot plegat té un resultat en boca força desagradable.

Ingredients
  • 1 llauna de tonyina amb oli d'oliva
  • 1 ou
  • oli oliva
  • sal
  • llimona
  • 4 files anxoves
  • 1 ou dur
  • 1 paquet de tartaletes de masa brisa


Comencem elaborant una maionesa tradicional amb oli oliva, ou fresc, sal i llimona, reservem en fred.
 
Tot seguit en un got de thurmix posem la tonyina ben escorreguda i esmicolada, els filets d'anxova, l'ou dur pelat i tallat i un rajolí de llimona, ho triturem una mica i tot seguit anem afegint cullerades de maionesa fins obtenir la textura que ens agradi a mi particularment m'agarada que la mousse no quedi liquida, si no més aviat amb cos; un cop acabada la provem i mirem si falta sal.
 
Aquesta mousse no té quantitat exacte de cada ingredient, és a dir heu de ser vosaltres els que decidiu si voleu notar més el sabor de l'anxova o al contrari voleu que predomini la tonyina o que sigui tot plegat més suau i quedi com una maionesa aromatitzada.
 
Un cop tenim la mousse feta la podem deixar a la nevera en fred fins el moment d'omplir les tartaletes que jo vaig comprar fetes però que si voleu es poden fer amb pasta brisa donant la forma de cassoleta amb l'ajuda d'uns motlles de magdalena petits i posats al forn uns 10 minuts fins que la pasta quedi cuita.

Bon Profit !!



Comentaris

Gemma ha dit…
Els aperitius són la meva part preferida d'un bon dinar ;)
UNa mousse senzilla i ben bona, ideal si la pots tenir feta a la nevera amb antel·lació.

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…