Ves al contingut principal

cupcakes

Cupcake amb buttercream de vainilla

La setmana passada vaig tenir la oportunitat d'assistir a un taller de Cupcakes que es feia a Platja D'Aro, en concret a L'Atelier de Brenda, espai que programa de forma continua diferents cursos i tallers molt interessants, tant de cuina, com és el cas, com de tècniques de relaxació, idiomes, cursos de caire psicològic, empresarial etc.
 
És una opció fantàstica  per mantenir als habitants del Baix Empordà distrets i formats. !!!
 
Mai havia entrat en el món dels cupcakes, he fet magdalenes fins avorrir de gustos diferents i encara més de formes diferents, algunes força curioses ... però mai les havia decorat; aquest cop la magdalena passa a ser l'ingredient secundari del plat i es converteix en una base d'increibles colors, formes, textures i sobretot una simple base de la nostre imaginació més desenfadada i divertida.

                    
                                     
 
Aquests tres cupcakes están fets amb unes pastes (que ja venen fetes del color que vulguis) i l'única cosa que s'ha de fer és "jugar a plastelina" és a dir donar les formes i crear el disseny que vulguem que finalment anirà enganxat amb el frosting sobre el cupcake no té més.
 
 Jo ho vaig viure com tornar al passat a les classes de plàstica de l'escola, moldejant, tallant, enganxant i creant.
 
Us recomano de veritat que si teniu la oportunitat feu un taller com aquest,aprofiteu la ocasió,  és molt relaxant i ens potencia la creativitat més infantil.
 
Si teniu petits a casa és una activitat genial per tenir-los distrets tota una tarda d'hivern d'aquelles que es fan taaaaaaaaaaaaaaaaaaan llargues, s´ho passen molt bé i a més treballen la seva imaginació i creativitat i al final té premi perquè se'l poden menjar.
 
Hi ha molts tipus de cupcakes però jo us poso la recepta de Cupcake de  vainilla, el més neutre de base i desprès us indico una buttercream de vainilla  i un frosting de maduixa
 
Cupcakes de Vainilla
  • 225 gr de mantega amb sal
  • 225 gr de sucre
  • 4 ous grossos
  • 225 gr de farina
  • 11.5 gr llevat
  • 1 cullerada d'essència de vainilla
  • 50 ml de llet
Pre calentem el forn a 180 º
 
Ajuntem el sucre amb la mantega fins a blanquejar, tot seguit afegim els ous i l'essència de vainilla, passem per un colador la farina i el llevat i ho remenem amb el sucre, mantega i ous.
 
En aquest punt afegim la llet, no cal fer-la servir tota, sinó la quantitat que ens deixi la massa suau.
 
Agafem bases de magdalenes i les omplim 1/3 part de la seva capacitat i ho les enfornem 20 min
 
Abans de decorar-les han d'estar fredes.
 
 
Ara us poso la recepta de la buttercream de vainilla, que és amb el que em decorat el cupcake de color blanc de la segona foto de l'entrada, el de color verd és el mateix però amb tint verd i el rosa el mateix, aquesta és la pasta base i la podem tenyir amb tints comestibles, del color que desitgem.
 
Buttercream Vainilla
  • 250 grs mantega
  • 400 grs sucre glaç
  • 4 cullerades de llet
  • essència vainilla
  • colorant al gust (per ser blanc no afegim res, si volem vermella doncs colorant vermell etc...)
Barregem tots els ingredients i al final afegim el colorant que volguem, sinó volem cap color ho fem només amb la mantega el sucre i la llet i ens quedarà una pasta blanca.
Ho posem dins la màniga pastissera i ja podem decorar.
 
Frosting de maduixa
  • 60 grs mantega tova
  • 60 gr formatge crema Philadelphia
  • sirope de maduixa
  • 350 grs sucre glaç
Tot ben barrejat i a la nevera, desprès ho posem a la màniga pastissera i a decorar.
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…