CARDIOSAFE - SERVEI INTEGRAL DE CARDIOPROTECCIÓ

BESCUIT BASE

Ja tenim el cap de setmana aquí !!!

A part de descansar, gaudir de la família i amics, fer esport a l'aire lliure i un llarg etcètera, tenim un dels majors plaers que comporta el no haver de córrer de bon matí: un bon esmorzar, per això avui us poso una recepta de bescuit base, el podeu fer tal qual sense cap afegitó o bé posar-hi per sobre ametlla rallada, o sucre o farcir-lo amb nata, confitura, trufa etc. Si feu una bona cobertura de xocolata ja tindríem un pastís d'aniversari .
Aquesta recepta està basada en una de La cocina de Auro http://www.lacocinadeauro.com/.

En aquest cas he fet treballar el meu pinxe de cuina preferit, més que res que no em discuteix res, treballa en silenci i és net a la cuina cosa molt important,el Sr. Thermomix, així doncs posaré el mètode tant si el fem amb Thermomix com sinó.

Ingredients:

200 gr de farina
50 gr de cola cao (opcional si el voleu amb gust de xocolata)
140 gr sucre
1 sobre de llevat
1 cubilet d'oli d'oliva = 1 dl d'oli d'oliva
2 cubilets llet sencera vaca = 2 dl de llet sencera de vaca
4 ous (separades les clares dels rovells)
Polsim de sal
Polsim de canyella

Thermomix

Començarem muntant les clares dels quatre ous a punt de neu amb un polsim de sal a velocitat 3 1/2 durant uns 8 minuts. A mida que es van muntant afegim de mica en mica per l'obertura del gotet el sucre, l'incorporem a mida que veiem que les clares el van absorbint fins obtenir una merenga.Ho traiem del got i ho deixem en un bol prou ample per treballar-hi desprès la massa sencera.

Afegim al got la farina, el cola cao, el llevat i el polsim de canyella i ho barregem tot a velocitat 6, seguidament incorporem l'oli d'oliva, la llet i els rovells (en aquest moment si voleu aromatitzar el bescuit podeu afegir ratlladura de llimona, vainilla etc.) durant uns segons a velocitat 6 lligarem la massa.

Ajuntem aquesta massa amb la merenga que hem fet en el primer pas i ho fem molt de mica en mica amb un espàtula de goma flexible i anem "acaronant" la massa amb molta cura a fi de no fer baixar la merenga muntada, ja que és la clau que surti tant esponjós aquest bescuit; un cop tenim una massa ben incorporada ho posem en un motlle d'uns 20 cm de diàmetre i al forn.

Forn:


Pre calentarem el forn a 180º - Opció Turbo/Aire
Els primers 30 minuts de cocció els posarem a 180º, passat aquest temps baixarem la temperatura a 160º i el deixarem uns 45 minuts.

Si es crema la superfície posarem un paper de plata per sobre i finalment per saber si està cuit o no, punxarem amb un escuradents llarg (pal d'un pinxito) el centre de la massa, si surt net, la cocció ha acabat, si surt amb miques de massa enganxat es que encara és crú i el deixarem uns minuts més vigilant-lo molt.

Manual

Muntem les clares a punt de neu, un cop les tenim ben inflades incorporem poc a poc el sucre i ho anem barrejant fins obtenir una merenga que reservarem.

En un altre bol farem una massa amb la farina, el cola cao (si voleu gust de xocolata sinó sense), el llevat, l'oli, la llet, els rovells i el polsim de canyella; en aquest punt si us agrada algun aroma en concret l'afegiu com podria ser ratlladura de llimona, taronja, vainilla etc.

Quan tinguem una massa ben homogènia ho afegim de mica en mica a la merenga que em muntat quan hem començat, incorporem les dues masses amb cura, molt a poc a poc i amb un moviment suau com d'acaronament amb una espàtula de goma amb moviments d'avall cap amunt, anem fent un tot de les dues masses.

Un cop tenim la massa ben barrejada ja podem anar al punt de FORN que línies més amunt un indico com procedir amb la cocció.











Espero que us animeu a fer aquest bescuit super fàcil i super ràpid i amb un resultat a taula que ja m'ho sabreu dir.

Bon cap de setmana i bons aliments !!!!!

1 comentari:

El cullerot Festuc ha dit...

Hola Mar! Moltes gràcies per la teva visita!!! Aquest biscuit per esmorzar ha de ser boníssim...i ara que torna a fer fred...amb una xocolata desfeta ja no diem!!! ;)
Petuents,
Eva.