Passa al contingut principal

BESCUIT BASE

Ja tenim el cap de setmana aquí !!!

A part de descansar, gaudir de la família i amics, fer esport a l'aire lliure i un llarg etcètera, tenim un dels majors plaers que comporta el no haver de córrer de bon matí: un bon esmorzar, per això avui us poso una recepta de bescuit base, el podeu fer tal qual sense cap afegitó o bé posar-hi per sobre ametlla rallada, o sucre o farcir-lo amb nata, confitura, trufa etc. Si feu una bona cobertura de xocolata ja tindríem un pastís d'aniversari .
Aquesta recepta està basada en una de La cocina de Auro http://www.lacocinadeauro.com/.

En aquest cas he fet treballar el meu pinxe de cuina preferit, més que res que no em discuteix res, treballa en silenci i és net a la cuina cosa molt important,el Sr. Thermomix, així doncs posaré el mètode tant si el fem amb Thermomix com sinó.

Ingredients:

200 gr de farina
50 gr de cola cao (opcional si el voleu amb gust de xocolata)
140 gr sucre
1 sobre de llevat
1 cubilet d'oli d'oliva = 1 dl d'oli d'oliva
2 cubilets llet sencera vaca = 2 dl de llet sencera de vaca
4 ous (separades les clares dels rovells)
Polsim de sal
Polsim de canyella

Thermomix

Començarem muntant les clares dels quatre ous a punt de neu amb un polsim de sal a velocitat 3 1/2 durant uns 8 minuts. A mida que es van muntant afegim de mica en mica per l'obertura del gotet el sucre, l'incorporem a mida que veiem que les clares el van absorbint fins obtenir una merenga.Ho traiem del got i ho deixem en un bol prou ample per treballar-hi desprès la massa sencera.

Afegim al got la farina, el cola cao, el llevat i el polsim de canyella i ho barregem tot a velocitat 6, seguidament incorporem l'oli d'oliva, la llet i els rovells (en aquest moment si voleu aromatitzar el bescuit podeu afegir ratlladura de llimona, vainilla etc.) durant uns segons a velocitat 6 lligarem la massa.

Ajuntem aquesta massa amb la merenga que hem fet en el primer pas i ho fem molt de mica en mica amb un espàtula de goma flexible i anem "acaronant" la massa amb molta cura a fi de no fer baixar la merenga muntada, ja que és la clau que surti tant esponjós aquest bescuit; un cop tenim una massa ben incorporada ho posem en un motlle d'uns 20 cm de diàmetre i al forn.

Forn:


Pre calentarem el forn a 180º - Opció Turbo/Aire
Els primers 30 minuts de cocció els posarem a 180º, passat aquest temps baixarem la temperatura a 160º i el deixarem uns 45 minuts.

Si es crema la superfície posarem un paper de plata per sobre i finalment per saber si està cuit o no, punxarem amb un escuradents llarg (pal d'un pinxito) el centre de la massa, si surt net, la cocció ha acabat, si surt amb miques de massa enganxat es que encara és crú i el deixarem uns minuts més vigilant-lo molt.

Manual

Muntem les clares a punt de neu, un cop les tenim ben inflades incorporem poc a poc el sucre i ho anem barrejant fins obtenir una merenga que reservarem.

En un altre bol farem una massa amb la farina, el cola cao (si voleu gust de xocolata sinó sense), el llevat, l'oli, la llet, els rovells i el polsim de canyella; en aquest punt si us agrada algun aroma en concret l'afegiu com podria ser ratlladura de llimona, taronja, vainilla etc.

Quan tinguem una massa ben homogènia ho afegim de mica en mica a la merenga que em muntat quan hem començat, incorporem les dues masses amb cura, molt a poc a poc i amb un moviment suau com d'acaronament amb una espàtula de goma amb moviments d'avall cap amunt, anem fent un tot de les dues masses.

Un cop tenim la massa ben barrejada ja podem anar al punt de FORN que línies més amunt un indico com procedir amb la cocció.











Espero que us animeu a fer aquest bescuit super fàcil i super ràpid i amb un resultat a taula que ja m'ho sabreu dir.

Bon cap de setmana i bons aliments !!!!!

Comentaris

El cullerot Festuc ha dit…
Hola Mar! Moltes gràcies per la teva visita!!! Aquest biscuit per esmorzar ha de ser boníssim...i ara que torna a fer fred...amb una xocolata desfeta ja no diem!!! ;)
Petuents,
Eva.

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz