CARDIOSAFE - SERVEI INTEGRAL DE CARDIOPROTECCIÓ

LA BIBLIOTECA

La sociedad literaria y el pastel de piel de patata de Guernsey

Mary Ann Shaffer, Annie Barrows
Editorial RBA


Avui en comptes d'alimentar els estomacs alimentarem la psique; una altre de les aficions que tinc a part de la cuina i alguna més, és llegir, m'agrada molt llegir sobretot literatura i es per això que sense voler avui inauguraré una nova secció de llibres que he llegit i m'agradaria compartir amb vosaltres, "La Biblioteca ".

El primer nominat a llibre del mes és La Sociedad literaria y el pastel de piel de patata de Guernsey ... jo l'he trobat simplement deliciós, m'ha agradat moltíssim.

La trama transcorre entre Londres i una minúscula illa anomenada Guernsey; durant l'ocupació nazi de la II Guerra Mundial, els habitants de la petita illa britànica de Guernsey busquen la forma més "agradable" de sobreviure a la tristor i a les penúries que la l'ocupació els hi està infligint, mitjançant la organització d'una curiosa societat literària.

Tot comença quan un cop acabada la ocupació nazi a finals de la Guerra, una escriptora de Londres, Juliet Ashton, rep una carta d'un curiós habitant de l'illa on li comenta que té un llibre que havia estat propietat de l'escriptora temps fa.
Arrel d'aquesta primera carta, neix una peculiar i encantadora relació entre el natiu de l'illa i l'escriptora, fins que arribat un punt Juliet decideix viatjar a Guernsey i s'endinsa en una comunitat molt divertida e ingeniosa que li expliquen com a través de la societat literària van anar passant la guerra, cada reunió estava presidida per un pastís de pell de patata, que també té la seva história i simbolisme dins la narració.

El llibre, si bé te un rerefons trist com pot ser una guerra, no és gens depriment, ans el contrari, té forces situacions còmiques, la descripció dels personatges és encantadora, la relació que s'estableix entre ells és molt profunda,molt dolça, molt humana; us recomano que aprofiteu ara que arriba Setmana Santa, i entre plats i olles, us el llegiu us quedarà un gust de boca excel.lent, és d'aquells llibres que quan el tanques et fa pena que s'hagin acabat les bones estones de lectura que t'ha fet passar.

6 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Recomanació apuntada, el farem nostre per Sant Jordi!

ANNAFS ha dit...

A mi també m' encanta llegir. Molts ànims en aquesta secció de "la biblioteca".
Tindré en compte aquest llibre. Tal com expliques la trama, crec que m' agradarà.
ptns.

Gemma ha dit...

Jo també m'apunto la recomanació, ara que s'acosta Sant Jordi cal anar fent llista... ;)

MAR ha dit...

Ja veig que per Sant Jordi tindrà éxit aquest llibre.
A veure si de quan en quan abans de St Jordi en poso algún més i us donc un cop de ma ...

PEtonets i gracies

Margarida ha dit...

Apuntat al bloc de notes!
Ens has fet un resum tan bo que ja tinc ganes de llegir-me'l! No n'havia sentit a parlar, deu ser bastant nou. Miraré a veure si hi ha versió en català.
Gràcies per la recomanació. Petonets.

MAR ha dit...

Hola Margarida
Jo quan me'l vaig comprar farà cosa d'un parell de mesos no hi era en català, que extrany eh ... suposo que ara ja deu haver sortit..

Petonets
mar